sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:439/664)

Miodowe Pałeczki z kurczaka 621

kubek śmietany 30% Przygotowanie: podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, wkładamy do miski oliwę, ocet, kurkumę oraz paprykę słodką i ostrą mieszamy, marynatą smarujemy pałeczki wkładamy do lodówki na około 2 godziny w międzyczasie gotujemy ryż lub przygotowujemy ziemniaki oraz surówkę- pora kroimy w talarki, wrzucamy do miseczki doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy sosem majonezowo- jogurtowym w proporcjach pół szklanki majonezu

Luźna Kuchnia
Chicken breast with zucchini - Pierś z kurczaka z cukinią 166

Piersi z kurczaka posolić ,popieprzyć i odstawić na 30-40 minut.     Rozgrzać  patelnie z  oliwą, i upiec piersi  z obydwu stron na złoty kolor  Cukinie umyć i  pokroić  w  plasterki Umyta i pokrojoną cukinie  posolić i popieprzyć .Tak przygotowaną cukinie smażyć   na oliwie.Do piersi dodać cukinie(...)Mięsko polać sosem porzeczkowo-chrzanowym.Gotowe

w mojej kuchni
podudzia z pieczarkami.. 209

łyżki podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami

W Mojej Kuchni Lubię
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 328

pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną

Moja smaczna kuchnia
Hinduski szaszłyk. 369

paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty)  i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na  dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej.  Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać  jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak w kolorowej papryce 189

patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut.  Podajemy z ryżem - u mnie z tajskim sosem chili słodko -pikantnym. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 720

Sposobów na przyrządzenie piersi drobiowych jest wiele, a ten który Wam zaproponuje, mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: - piersi drobiowe Składniki marynaty: - ciemny sos

mojewypiekiinietylko
Menu na tydzień – leftovers 234

Środa – Pitta z sałatką paprykową tri colores, cieciorką i pieczonym kurczakiem Czwartek – Makaron i warzywa stir fry z krewetką Piątek – Calzone z warzywami Pobierz menu na tydzień Lista zakupów: Kurczak z wolnego wybiegu Krewetki tygrysie 300 g (ewentualnie krewetki koktajlowe) Szpinak baby 300 Papryka czerwona Papryka zielona Papryka żółta Brokuł Dwie cebule dymki lub dwie szalotki Cytryna Pomarańcza 6 średniej(...)grzybów Koperek lub natka pietruszki Kiełki Jogurt grecki 400 g 7 jaj Drożdże instant Opakowanie makaronu pszennego Masło Mąka pełnoziarnista Razem: ok. 120 zł Przyprawy: Tymianek Lubczyk Sól Pieprz Sos piri piri lub ostra papryka Olej sezamowy Sos sojowy Sos rybny Spiżarnia: Olej Oliwa z oliwek Zwykła mąka Majonez (opcjonalnie) łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy Parmezan Pieczarki Brukselki (pieczarki

Niedzielny kucharz
Ryżowy makaron z zielonymi warzywami w tajskim sosie z sezamem! 228

przyprawy sos sojowy, marynatę, cukinię i sos. Całość smażymy co chwilę mieszając, podlej 4 łyżkami wody. Warzywa podsmażamy aż będą już miękkie, ale nadał lekko chrupiące. Dodajemy sezam, posiekaną dymkę i odcedzony na sicie makaron. Całość mieszamy. Dodatkowo możesz dodać jeszcze łyżkę marynaty w stylu tajskim. Jeśli tylko masz ochotę możesz dodać kawałki kurczaka i usmażyć z warzywami, bądź też

SMYKWKUCHNI
„STROGONOW ” babci Basi 251

pieczarkami. 1/2 kg piersi z kurczaka pokroić w drobne pasemka i usmażyć na tłuszczu z przyprawami ( sól, pieprz, papryka słodka, vegeta ) 1/2 kg pieczarek pokroić w ćwiartki. Na patelni roztopić masło i dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Posolić, dodać pieprzu i usmażyć. Pieczarki dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Sos : zrobić zasmażkę : masło + mąka + woda, do tego

Pysznosci Babci Basi
Restauracja Abażur | Warszawa 208

spójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno być królem? Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami

Kuchnia Bazylii
Dip jogurtowy z ogórkiem i miętą. 196

Sos na bazie jogurtu, czyli raita, jest idealnym dodatkiem do pikantnych dań kuchni indyjskiej. Ma za zadanie złagodzić ich ostry smak. W upalny dzień może występować w roli chłodnika. Natomiast w towarzystwie białego pieczywa będzie fajną przekąską. Przygotowałam ten dip z zamiarem podania go do curry z kurczaka. Jego orzeźwiający smak bardzo dobrze komponował się z daniem głównym. Do tego

zadanie-gotowanie
Podudzia kurczaka w młodej kapuście 182

czasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Tarta z kurczakiem i warzywami 210

smaku 10/10 - najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, tarta jest też smaczna na kolejny dzień, ciasto pozostaje kruche.  300 gram mąki pszennej 100 gram masła 300 gram ulubionych warzyw (por może być jedynym składnikiem tarty a cukinia lub bakłażan chętnie wystąpią w towarzystwie podsmażonej połówki papryki i cebuli) 300 gram filetu z piersi kurczaka łyżka oleju 100 gram żółtego sera

Kubki smaku
Lekka sałatka 168

smaku  Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć, pod koniec posolić.Cebulę pokroić w krążki. Pomidora i ogórka umyć, pokroić w księżyce, dodać do mieszanki sałat. Paprykę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Wszystkie produkty dodać do sałaty. Natkę pietruszki, olej rzepakowy, musztardę, ocet i miód zblendować- z powstałym sosem podawać sałatkę

Garnkowe fanaberie