jest podana mąka bowiem zagęszcza ona powstały sos, ja jednak nie lubię dodawać dodatkowych kalorii i potrawkę zrobiłam bez niej przez to sos wyszedł troszkę rzadki jednak mi to wcale nie przeszkadzało. · 1 podwójna pierś z kurczaka · 1 szkl. szpinaku w liściach · 1cebla · 2 ząbki czosnku · sól i pieprz · 1-1.5 łyżeczki słodkiej papryki
Kubki smakuząbki czosnku sól 1 jajko odrobina wody Przygotowanie: Z jogurtu, obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku, odrobiny soli i pieprzu przygotowujemy sos (tradycyjnie, polecam odstawić go na jakiś czas do lodówki, by smaki się połączyły). Piersi z kurczaka oczyszczamy i dzielimy na nieduże kotleciki. Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty – wielkość kotlecika razy 2 plus niewielka obwódka dookoła, by bez problemu(...)nieco ostygnąć, a potem układamy na brzegu ciasta, pamiętając o pozostawieniu rantu potrzebnego do sklejenia. Brzeg wokół mięsa smarujemy rozbełtanym z odrobiną wody jajkiem. Na mięso kładziemy pół łyżki sosu czosnkowego i składamy ciasto na pół. Zalepiamy jego brzeg, tworząc coś w na kształt pieroga. “Pierożki” układamy na blaszce i smarujemy wierzch jajkiem z wodą (dzięki temu ciasto nabierze ładniejszego
Gotuj z Rumcajsemjesień zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad. Czas przygotowania
kulinarnyJagotuję go z entuzjazmem. Na koniec, przy okazji mojej włoskiej wyprawy, trzy krótkie przepisy na sos do makaronu. Pappardelle na 3 sposoby UNO. Sos z pieczarkami Składniki: 15 średnich pieczarek 2 średnie cebule 300g piersi z kurczaka 200g śmietany 18% kieliszek białego półwytrawnego wina oliwa z oliwek pieprz, sól nie zaszkodzi również: 2 garście natki pietruszki dodane na końcu Sposób(...)dużym ogniu, żeby kurczak się zrumienił, a cebula zmiękła. Dodać pieczarki, posolić i solidnie popieprzyć. Smażyć aż odparuje cała woda, która wypłynęła z pieczarek. Dolać wino i odparować. Dolać śmietanę. Gotować na średnim ogniu mieszając do połączenia składników. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Podawać z ugotowanym w osolenej wodzie makaronem. DUE. Sos z tuńczykiem i papryką (zdjęcie powyżej
W kuchni wieczoremsmażenia ( ja używam słonecznikowy lub z pestek winogron bo rzepakowego nie lubię ) 1 duża pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 pomidory pieprz mielony do smaku papryka mielona słodka do smaku 1 łyżeczka brązowego cukru przyprawa do sosów i zup w płynie cukru brązowego 1,5 szklanki wody Obrać i pokroić cebulę. W garnku(...)kostkę i wrzucić do cebuli. Posolić i posypać pieprzem ( po sporej szczypcie). Wymieszać i smażyć aż kurczak sie zrumieni. Wypestkować papryki i pokroić w paseczki. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Dołożyć do garnka z mięsem. Dodać łyżkę mielonej papryki , cukier, łyżeczkę przyprawy do sosów w płynie . Dusić na małym gazie do miękkości mięsa. Płyn powinien odparować tak by gulasz był
Buniabaje w kuchnimnie Kamis, bo wg mnie jest najlepsza w smaku. Robiłam kiedyś z inną i mi nie podeszła. 2 łyżki sosu sojowego 1litr bulionu lub woda i kostki rosołowe Olej do smażenia Sól Pieprz 2 płaskie łyżki mąki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa mrożone i cebulę, zalać bulionem
Fabryka pomysłówsuszonymi pomidorami Przepis na makaron z pieczarkami i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 400 g piersi z kurczaka opakowanie pieczarek mrożonych Poltino - 400 g 2 szalotki 250 ml śmietanki do sosów 18% garść natki pietruszki + do posypania sól i pieprz łyżka masła olej do smażenia 300 g makaronu Przepis 1 Na patelni rozpuszczamy łyżkę
Kuchnia Bazyliidorzucić do cebuli. Dusić całość, aż cukinia będzie miękka. Następnie wszystko zblendować, dodać przyprawy i chwilkę pogotować. Makaron penne wyłożyć na talerz, polać sosem cukiniowym, obsypać pokrojonym w kostkę pomidorem. Na wierzch można ułożyć kawałki gotowanego kurczaka. Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania z cukinii Alicji - Kasza jaglana z cukinią, marchewką i brokułem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedzięki krótkiej obróbce termicznej bardzo soczyste. Jako dodatek wystarczy podać mix sałat z pomidorkami i białą rzodkwią oraz sosem ziołowym. Pokusiłam się jeszcze o ugotowanie kompotu z naszych polskich jabłek i gruszek z dodatkiem suszonej żurawiny. Piersi kurczaka pieczone w ziołach Składniki: -dwie piersi -suszone oregano -suszone chili -suszone pomidory -czosnek granulowany -sól -pieprz -olej Umyte piersi osuszmy ręcznikiem
Kulinarne przemysleniatalerzu odrobinę wiosny. Na 2 porcje Potrzebujemy: 2 torebki ryżu duża garść pieczarek lub boczniaków 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży por (biała część) 1 łyżka masła 1 kieliszek białego wina pęczek natki pietruszki 250ml śmietanki do sosów 1 cytryna S&P Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Myjemy pora, a następnie kroimy w plasterki. Grzyby również kroimy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/miski/talerzyki, talerzyk śniadaniowy. Przygotuj składniki: długą bułkę, kilka liści sałaty lodowej lub kawałek kapusty pekińskiej, 2-3 pomidorki śliwkowe, malutką cebulę, kawałek piersi kurczaka z rożna, pół opakowania kiełków rzodkiewki lub brokułów majonez lub inny sos, sól, pieprz ziołowy. Bułkę przekrój wzdłuż na pół (możesz też tylko ją naciąć wzdłuż i lekko rozłożyć). Sałatę lub pekinkę opłucz pod bieżącą wodą(...)Majonez wymieszaj z pieprzem ziołowym. Bułkę posmaruj w środku majonezem. Rozłóż na niej sałatę (kapustę pekińską), cebulę, pomidory i kiełki. Warstwy warzyw możesz lekko posmarować majonezem. Na wierzchu rozłóż kurczaka. Całość udekoruj kleksami majonezu i przykryj wierzchem bułki
blog.moje-pasje.infosurówka do obiadu z kapusty pekińskiej. Spróbujcie jest pyszna. Idealnie pasuje do dań z drobiem czy polędwiczki wieprzowej. Połączenie brzoskwini , kapusty pekińskiej i sosu curry jest strzałem w dziesiątkę. Zróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis) , ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń 2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny(...)kostkę. Rodzynki sparzyć we wrzącej wodzie. Wszystko razem wymieszać. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać cukier, curry, sól i pieprz. Wszystko wymieszać i polać surówkę. surówka z kapusty pekińskiej z sosem curry
O kuchni z uczuciemkurczaka zastąpiłam drobiowymi skrzydełkami. Poniższe danie jest warte wypróbowania - szybkie, proste i naprawdę smaczne. Według mnie, najlepiej wykorzystać ziemniaki do pieczenia, ponieważ inne odmiany mogą się nie sprawdzić (ziemniaki pomimo pieczenia mogą być twarde). Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg skrzydełek 8 średniej wielkości ziemniaków 1 marchewka 1 cebula, np. czerwona sól, pieprz 2 łyżki sosu(...)części ziemniaki. Następnie plasterki marchewki i cebulę pokrojoną w piórka. Całość posypać solą oraz pieprzem. Na samym wierzchu ułożyć skrzydełka z kurczaka. Przyprawić je solą, pieprzem oraz posmarować marynatą (miód wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz sosem sojowym). Piec pod przykryciem około 50 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze około 20-25 minut. Warzywa muszą być
UgotowaćPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKUkanapie, zamknęłam oczy, a teraz … oddaję w Wasze ręce bardzo wyjątkowy przepis na najprawdziwszy barszcz „ukraiński”, zaserwowany również bardzo tradycyjnie z pampuchami z sosem czosnkowym. Smak malutkiej, ukraińskiej i tradycyjnej wsi na talerzu. Składniki: Kurczak zagrodowy 0,5 kg żeberek wieprzowych 300 g wędzonki 2 marchewki 1 duży korzeń pietruszki Mały kawałeczek selera 4-5 dużych buraków 4 ziemniaki(...)łyżki octu (winny/jabłkowy) Sól, pieprz do smaku Kwaśna śmietana Koperek, natka pietruszki 5 liści laurowych 5-6 ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren czarnego pieprzu Łyżka masła Przygotowanie: Z kurczaka wykroiłam ćwiartki (całe nogi) oraz skrzydełka (reszta pójdzie na bulion do czegoś innego), wędzonkę pokroiłam w paski, żeberka wzdłuż kości. Pokrojone żeberka podsmażyłam na patelni tak, aby się zrumieniły. Całość
Kate's Kitchen