www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 4 placki do tortilli 400-450 filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5-7 łyżek sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chilli z czosnkiem 1 łyżeczka curry 1 opakowanie mixu sałat (ok 140g) 2-3 łyżki łuskanych pestek z dyni 1/2 długiego ogórka 1/2 pęczku rzodkiewki 60g serka topionego dip czosnkowo-koperkowy (przepis(...)posiekanego koperku sól, pieprz Dip. Śmietanę połączyć z majonezem. Dodać koperek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym, chilli i odstawić do lodówki (na min. 1 godzinę). Następnie mięso wymieszać z curry i i usmażyć na patelni grillowej. Mix sałat zmieszać z pestkami dyni
Di gotujepysznym smakiem – mamy idealne połączenie. Właśnie takie danie chcę Wam dziś zaproponować. Przygotuj: 400g. filetów z kurczaka Ser halloumi Owoc granatu Świeży groszek Czosnek Cytryna Miód Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na drobne filety. Dwa, trzy ząbki czosnku przecieramy przez praskę i dodajemy do filecików. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z połowy cytryny(...)dusimy mięso. W tym czasie na drugiej patelni przygotowujemy ser. Pokrojone plastry o grubości ok 1cm. smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z pestkami granatu, świeżym groszkiem i sosem balsamicznym. Smacznego! Ser halloumi dostaniecie w dobrych sklepach spożywczych. Jest również dostępny w czasie tematycznego tygodnia kuchni greckiej w jednej z sieci sklepów
MarcinChefSłodko - paprykowo - ketchupowy kurczak, do tego warzywa i obowiązkowo sos Tatarski Winiary. To mój tegoroczny faworyt w grillowaniu! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, pół dużej papryki czerwonej, pół dużej papryki żółtej, sredniej wielkości cukinia, 2 cebule, 5-6 dużych pieczarek, marynata: 6 łyżek oleju, 2 łyżki ketchupu, łyżeczka papryki czerwonej słodkiej, szczypta ostrej papryki, szczypta czarnego mielonego pieprzu, łyżeczka(...)suszonej natki pietruszki, pół łyżeczki cukru dodatkowo: sos Tatarski WINIARY Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę około 3 cm x 3 cm. Dodajemy do marynaty. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na lodówki na 30 minut. W tym czasie cukinię kroimy w 1 cm plastry, cebulę w 0,5 cm plastry, paprykę w większą kostkę, pieczarki
Lena Gotujepiersi kurczaka w sezamowej panierce. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Piersi kurczaka podałam z młodymi ziemniakami i mini marchewkami. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka sosu sojowego jasnego sól, pieprz 1 jajko sezam olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (tzw. polędwiczki). Przyprawić solą oraz pieprzem. Jajko wbić do głębokiego(...)talerza, dolać sos sojowy i za pomocą widelca składniki połączyć ze sobą. Przyprawione piersi z kurczaka obtoczyć w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w sezamie. Przygotowanie piersi kurczaka przesmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju (najlepiej na średnim ogniu). Mięso musi wyraźnie się zarumienić
UgotowaćKurczak ze śliwką owijany boczkiem Pikantna(...)Polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym Rozmarynowy kurczak z warzywami W każdym zestawie znajduje się
Smakowite Daniapieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym(...)rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki
Kulinarne przygody Gatitypapryka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli opakowanie mieszanki kiełków fasoli mung, soczewicy i cieciorki keczup, przyprawa gyros, olej do smażenia Sos: 3 łyżki majonezu, średni kubek jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, łyżeczka przyprawy gyros Filety z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodając pod koniec 2 łyżki przyprawy Gyros. Smażyć jeszcze minutę(...)Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Składniki sosu dobrze ze sobą połączyć i schłodzić. Kiełki umyć i odsączyć. W salaterce ułożyć: - czerwoną fasolę - mięso z kurczaka, - keczup (kleksy), - kukurydzę, - paprykę, - kiełki fasoli - sos . Chłodzić ok. 2 godzin przed podaniem
Czerwień i błękitkurczaka, ½ małej kapusty pekińskiej, 2 dojrzałe pomidory, 6-8 ogórków kartuskich w zalewie słodko-kwaśnej , 2 łyżki przyprawy gyros, 3 łyżki oleju cebulka prażona Sos: ½ szkl. jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, ketchup WYKONANIE Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą, dodajemy olej, marynujemy ok. 15-20 min, następnie smażymy na złoty kolor. Kapustę pekińską drobno(...)siekamy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Na dnie przezroczystego naczynia układamy połowę kapusty pekińskiej, smarujemy cienko sosem, układamy warstwę pomidorów, następnie ogórków, układamy wystudzonego kurczaka, polewamy warstwą ketchupu, układamy resztę kapusty, polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy obficie prażoną cebulką. Sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje gdy składniki się przegryzą
słodki bratekprzepyszna. SKŁADNIKI: 2 filety z piersi kurczaka 300g mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej 100ml wody 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 1/2 słoika sosu słodko- kwaśnego JAMAR sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam(...)oliwie. Dodaję mieszankę chińską oraz ostrą mieloną paprykę. Smażę na małym ogniu około 5 minut. Mięso oraz warzywa podlewam wodą i duszę około 5 minut. 2. Sos słodko - kwaśny dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Potrawę podaję z ryżem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam sos słodko- kwaśny, który otrzymałam
Tradycyjna kuchnia Kasiminutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec około 25 minut, aż kurczak będzie miękki a skórka ładnie przyrumieniona. Podczas pieczenia, co jakiś czas polewać mięso sosem wytworzonym podczas pieczenia. Upieczone nogi kurczaka przełożyć na talerzu i trzymać w cieple. Sos z pieczenia przetrzeć przez sito, tłuszcz zlać. Zagotować, doprawić do smaku miodem (ja użyłam miód tymiankowy, ale może być lipowy
królestwo garówpotrafią zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe łyżeczki) sos Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno przyprawić – jedną część przyprawą curry , drugą ostrą papryką a trzecią jedynie(...)pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchnichińskiej, ale możecie sami dodać ulubione przyprawy : imbir, cynamon, anyż, goździki,koper włoski, pieprz. Jeśli tylko czas mi pozwala, to wcześniej marynuję przez kilka godzin mięso kurczaka w zalewie z przypraw, cebuli i sosu sojowego. Ugotowany ryż czy makaron możecie wrzucić na patelnię/wok do warzyw, lub podać osobno, żeby każdy włożył interesującą go porcję ryży i warzyw z mięsem(...)woka, aby warzywa były na samym dnie i mogły się dusić. Drukuj Kurczak z ryżem po chińsku window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki podwójny filet z kurczaka mrożona mieszanka warzyw 2 dymki ze szczypiorkiem sos sojowy pieprz, przyprawa 5 smaków 2 łyżki oleju ( u mnie arachidowy) Ryż/Makaron sojowy/ryżowy Wykonanie Szczypior kroimy w kawałki a cebulkę w piórka. Cebulkę wrzucamy
Mieszam w Garnkuniego sos na bazie słodkiej śmietanki z dodatkiem kurczaka, brokuła, suszonych pomidorów i kaparów. Całość wyszła super. Polecam dla zapracowanych. Post Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemoim babskim gronie lubiane są sałatki, które przygotowuje się szybko. Dodatkowym wymogiem jest brak majonezu i świeże sałaty. Tym razem najszybsza z możliwych wariacji z kurczakiem wędzony, serem feta i moim ulubionym sosem greckim. Polecam kompozycję smaków, zniknęła błyskawicznie... Sałatka z wędzonym kurczakiem, fetą i fasolą Składniki: 2-3 garście sałat - mix ulubionych 250 g wędzonej piersi z kurczaka(...)puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 140 g sera typu feta 8 łyżek sosu greckiego - sałatkowego Przygotowanie: Sałatę przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną i przepłukaną kukurydze konserwową oraz fasolę czerwoną. Filet z kurczaka oraz ser feta kroimy w kostkę bądź w plastry, przekładamy do warzyw - całość delikatnie mieszamy. Przekładamy sałatkę do miski, skrapiamy obficie sosem greckim. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizrobienia. 2 kolby kukurydzy 1 pierś z kurczaka 1 cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe marynata: sól, pieprz papryka wędzona papryka słodka przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju sos: 150 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz natka pietruszki Marynata: Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, papryki, olej(...)plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian kukurydzę, kurczaka, paprykę, cebulę, pomidorka i tak do końca patyczka.Szaszłyki smaruję olejem, posypuję przyprawą do kurczaka i grilluję na grillu elektrycznym obracając od czasu do czasu. sos: Do miseczki przelewam jogurt, dodaję sprasowany czosnek, sól, pieprz, natkę pokrojoną i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem
wesoła kuchnia