słodko czy wytrawnie. Możliwości jest wiele. U mnie wystarczyło zrobić "czyszczenie lodówki" aby powstał pyszny farsz do naleśników. Trochę kiełbasy, pieczarek, cukinii.. Do tego ser i sos czosnkowy. Pychota :) Nie podaję dokładnego przepisu na naleśniki gdyż mąki daję zawsze "na oko", tak aby konsystencja ciasta mnie zadowalała. Składniki na 10 sztuk: Naleśniki: 1 jajko 300 ml mleka(...)ciasno na blasze. Wierzch naleśników posypujemy resztą mozzarelli, wiórkami masła i odrobiną oregano. Naleśniki zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut aż ser ładnie się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym
My simple kitchensię na różnego rodzaju imprezach, czy spotkaniach ze znajomymi. Sałatka składa się z mięsa mielonego, papryki, kukurydzy, ogórków korniszonych, czerwonej cebuli i sałaty lodowej. Te proste składniki z dodatkiem sosu czosnkowego i ketchupu tworzą pyszną sałatkę warstwową. Produkty na sałatkę są ogólnodostępne i możecie je zakupić w każdym sklepie. Sałatka bomblerka jest bardzo smaczna i sycąca. Stawiając ją na stole(...)Kukurydze odcedzamy z zalewy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatkę układamy warstwowo: Mięso Cebula Ketchup Ogórki Papryka Kukurydza Sos czosnkowy Sałata lodowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Bomblerka pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plnamową męża postanowiłam odgrzebać gdzieś zapisany przepis na ciasto drożdżowe do pizzy z domu rodzinnego i zrobić taką jak się kiedyś po domach robiło. Do tego własny sos czosnkowy i pomidorowy :) Ciasto drożdżowe do pizzy 500 g mąki pszennej 2 całe jajka 40 g drożdży 250 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju koncentrat pomidorowy lub ketchup oregano, bazylia(...)ogórki kiszone i cebule, przyprawić cukrem solą i pieprzem do smaku. Gotować chwilę na wolnym ogniu aż składniki się połączą i przegryzą. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Sos czosnkowy 1 opakowanie jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu ( ja dodaje majonez Roleski) 1 łyżeczka musztardy sarepskiej lub stołowej 3 ząbki czosnku oregano szczypta cukru sól pieprz do smaku W miseczce
Piekielna Kuchnia Patizupełnie na opak, kulkami nigdy nie gardzą Wręcz przeciwnie jak tylko pada hasło o brokulkach, natychmiast mam odzew, żebym tylko nie zapomniała jeszcze o wampirzym sosie czyli w naszym rodzinnym sloganie „sosie czosnkowym ” Taki zestaw uszczęśliwia wszystkich i odgania złe grypowe moce w chłodne jesienne dni ..że o wampirach już nie wspomnę ..ha, ha Tak więc niech(...)wstaw do lodówki na około godzinkę, wtedy nie będą się rozpadać podczas smażenia. Smaż na średnio głębokim oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Serwuj na gorąco, najsmaczniejsze z sosem czosnkowym Smacznego ! Artykuł „Brokulki” chrupiąca alternatywa dla ziemniaków do obiadu pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysię dziwić. Sama zakochałam się w tych soczystych kawałkach piersi kurczaka doprawionych ziołami i otoczonych ciastem naleśnikowym z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Do tego nasze 4 ulubione sosy: czosnkowy, słodko-kwaśny, słodko-pikantny oraz barbecue – mówię Wam: niebo w gębie! :) Soczyste kąski kurczaka w cieście naleśnikowym są bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagają zbytniego nakładu pracy. Może się(...)formować kęski kurczaka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia przykryć patelnię pokrywką, by mięsko doszło w środku i nie było surowe. Smacznego! Podawać np. z sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym. The post Soczyste kąski kurczaka w ziołowym cieście naleśnikowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepomysł na letni, bezmięsny obiad, a przygotowuje się je bardzo szybko. Są one smaczne, delikatne, doskonale smakują z kleksem kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je również serwować z sosem czosnkowym. W zależności od tego, co kto lubi. Takie placki z brokułu można również upiec w piekarniku, wówczas układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około(...)stron przez około 2-3 minuty. Usmażone placki przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać z kleksem śmietany, jogurtu naturalnego lub z sosem czosnkowym. Polecam wypróbować przepis na placki z młodej kapusty . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Placki brokułowe pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka Pichciokazja, aby je samodzielnie przygotować. Do farszu użyłam mięsa z udek z rosołu, ale można użyć też piersi z kurczaka. Gotowe pierożki świetnie smakują jako paszteciki do barszczu, z sosem czosnkowym lub solo ;-) Składniki: Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 1/4 kostki margaryny - rozpuścić 50g drożdży 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zrobić odstępy, bo pierożki rosną. Posmarować białkiem. Piec w 180st.C przez 20-25 minut. 5. Podawać wedle uznania, solo, z barszczykiem lub z sosem czosnkowym. 6. Pierożki można mrozić, podgrzewać w mikrofalówce lub piekarniku. Smacznego
Kuchnia domowa Aniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka na ostro – pyszne i łatwa w przygotowaniu sałatka z dodatkiem kurczaka, pora, pieczarek, selera i kukurydzy podawana z sosem czosnkowym. Ostry smak sałatce nadaje dodatek chilli oraz czosnku. Jeśli jesteście miłośnikami ostrych dań, sałatka z kurczakiem na ostro , z pewnością Wam posmakuje. Oczywiście można ją przygotować w nieco łagodniejszej wersji, jednak na ostro smakuje najlepiej(...)kroimy w półplasterki. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i czosnek granulowany. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zalewamy sosem czosnkowym i mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka na Ostro pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plodtworzenia to usiadłam na kanapie, zamknęłam oczy, a teraz … oddaję w Wasze ręce bardzo wyjątkowy przepis na najprawdziwszy barszcz „ukraiński”, zaserwowany również bardzo tradycyjnie z pampuchami z sosem czosnkowym. Smak malutkiej, ukraińskiej i tradycyjnej wsi na talerzu. Składniki: Kurczak zagrodowy 0,5 kg żeberek wieprzowych 300 g wędzonki 2 marchewki 1 duży korzeń pietruszki Mały kawałeczek selera 4-5 dużych(...)małe kawałki i dodałam do zupy. Całość gotowałam jeszcze, dopóki ziemniaki nie zmiękły. Barszcz podałam tradycyjnie ze śmietaną, koprem i pietruszką oraz z domowymi pampuchami (bułeczkami na parze) z sosem czosnkowym. To jest ten smak
Kate's Kitchenpory zrobiłam, jadłam. Ilość warzyw na centymetr kwadratowy dla mnie idealna, smaki które uwielbiam – masa podpieczonych warzyw, pachnących i soczystych, czego chcieć więcej, no może ciut sosu czosnkowego, aby było jeszcze lepiej. Składniki (na formę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 1 duży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól(...)wierzchu tarty. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, aż brzegi będą złociste, a wierzch ścięty i rumiany. Podajemy na ciepło. Ja serwuję ją z domowym sosem czosnkowym. Powrót na górę
Smaczna Stronatych wszystkich smakowitych dań, których podstawą są świeże warzywa. Jednym z nich są właśnie te pierogi. Są soczyste, zdrowe, ale przede wszystkim pyszne! Można je podać z jogurtem naturalnym, sosem czosnkowym, choć ja uwielbiam je podane na botwince w śmietanie . Pyyyycha!!! Składniki na pierogi z botwinką na około 45 sztuk 250 g botwinki (z buraczkami) 250 g białego sera (zwykłego(...)tyle plastyczne, że się pięknie zlepia bez żadnych dodatków. Porcję przygotowanych pierogów wrzucamy na osolony wrzątek, często mieszamy, wyciągamy po upływie 3 minut od momentu zagotowania. Podajemy z jogurtem, sosem czosnkowym lub ułożone na botwince w śmietanie . Polecam
Rozpustne gotowanieblaszce. Jednak można je zrobić również smażone na oleju w garnku bądź we frytkownicy. Dla mnie bataty smażone w oleju są zbyt tłuste. Do batatów idealnie nadaje się domowy sos czosnkowy, bądź mieszanka majonezu i ketchupu. Bataty są lekko słodkie, więc nie potrzebują dużo przypraw, by wydobyć ich smak. Nie dodaję do nich przypraw ziołowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Frytki(...)Frytki wyjmij z piekarnika od razu po upieczeniu, dzięki czemu nie zrobią się gumowe. Przed podaniem posyp solą i serem jeśli lubisz, ja ominęłam ser, podałam same bataty z sosem czosnkowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Gordona Ramsaya. Danie idealne na wykwintny świąteczny obiad, ale nie tylko. Taka polędwica jest genialna w smaku zarówno na ciepło, jak i później na zimno, u mnie obowiązkowo z sosem czosnkowym z dodatkiem estragonu, pychota ;-) Beef Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso często doprawiane jest maderą(...)minut na termoobiegu . Wyciągamy i odstawiamy na 15 minut, by potrawa odpoczęła. Kroimy ostrym nożem i podajemy z ulubionym sosem na ciepło lub na zimno, np. sosem bearnaise lub sosem czosnkowym z dodatkiem estragonu (ja przygotowuję go na bazie majonezu z dodatkiem musztardy dijon lub kcyńskiej pałuckiej, kilkoma ząbkami czosnku, odrobiny octu jabłkowego i estragonu) soczysta, lekko
Smaczne ZdroweCiasto cheeseburger Dziś polecam sycącą i bardzo smaczną zapiekankę z ciasta drożdżowego, która smakiem i wyglądem bardzo przypomina znane i lubiane cheeseburgery. Do potrawy polecam podać domowy sos czosnkowy, na który przepis znajdziecie poniżej. Mojego wielkiego burgera upiekłam w tortownicy o średnicy 24 centymetry. Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży(...)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 30 minut *** *** Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy, kroimy na kawałki i podajemy z ulubionym sosem – u mnie domowy sos czosnkowy – przepis znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z ApetytemDziś zapraszam Was nie tylko na dwa pyszne przepisy – na szybką imprezową sałatkę (w lekkim sosie czosnkowym) oraz mini kotleciki w razowej panierce (idealne na imprezy) . Chciałabym również napisać Wam kilka słów o moim nowym odkryciu jakim są pyszne, a do tego zdrowe panierki, które nadają moim tradycyjnym potrawą tej wyjątkowej smakowej nuty. O czym mowa? O projekcie AlePanierka(...)stron na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z ulubionym zestawem surówek, z warzywami lub jako dodatek do sałatek (przykładowy przepis poniżej). S macznego Imprezowa sałatka (w lekkim sosie czosnkowym) Składniki: 3 mini kotleciki w razowej panierce od AlePanierka 1 duży pomidor + odrobina szczypiorku 1 większy ogórek (z tego przepisu) 3-4 garście miksu sałat 3 pełne łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Słodkie okruszki