sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:77/429)

Naleśniki zapiekane z mięsem i warzywami 271

przepis na bardzo smaczny, szybki i prosty w wykonaniu obiad. Naleśniczki zapiekane z kurczakiem i warzywami. Możemy użyć dowolnej ulubionej mrożonki warzywnej. Do dania polecam podać pyszny domowy sos czosnkowy.     Składniki: ok 8 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 pojedynczy filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do kurczaka 1 opakowanie mrożonki warzywnej 10dkg żółtego sera pół szklanki sosu/przecieru pomidorowego(...)posypujemy resztą startego żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane posiekaną pietruszką *** *** Do naleśników polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Shish Kebab 173

kebab, o którym będzie dziś słów kilka. Te grillowane kawałki mięsa, mające swój rodowód w krajach tureckich, są niezwykle aromatyczne za sprawą kminku i kolendry. Natomiast ich smak łagodzi sos czosnkowy zaserwowany jako dodatek do całości. Ach, rozmarzyłam się na samo wspomnienie. Tych, których zachęciłam zapraszam do spróbowania, a na pewno nie będziecie żałować.   Składniki dla 2-3 osób(...)zamrażalnika.  Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować w piekarniku, na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej na złoty kolor. Podawać z ryżem lub frytkami, surówką i sosem czosnkowym. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Krokiety ze szpinakiem i fetą 133

szpinaku (u mnie brykiet) 270 g sera feta 3 ząbki czosnki sól, czosnek granulowany dodatkowo : 3 jajka 2 szklanki bułki tartej olej do smażenia do podania sos czosnkowy i szczypiorek. Przygotowanie : Naleśniki: do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i sól - miksujemy na gładkie ciasto. Patelnie rozgrzewamy smarując olejem, smażymy rumiane naleśniki. Farsz: na patelnie (u mnie teflon) wrzucam(...)roztrzepujemy, na drugi talerz przesypujemy bułkę tartą. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto po kilka chwil z dwóch stron. Podajemy wg uznania - u nas z sosem czosnkowym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placki z cukinii 167

Placki warzywne to jeden z moich ulubionych obiadów letnią porą. Próbowałam klasycznych, ziemniaczanych, ale tartych na grubszych oczkach tarki, pyszne są marchewkowe, selerowe, z kabaczka... Świetnie smakują zwłaszcza z sosem czosnkowym, z dużą ilością koperku. Placuszki z cukinii są lekkie, delikatne i wspaniałe, najlepsze na świecie. I do tego przywołują bardzo przyjemne wspomnienia :) Składniki: 1 średnia cukinia 1 jajko(...)pieprz. Wymieszać łyżką do połączenia składników.  Olej rozgrzać na patelni, układać po łyżce masy, smażyć do zezłocenia z każdej strony. Odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu

Cakes By Kejt
Placki z brokuła 38

łyżki mąki ziemniaczanej – 2 łyżki mąki pszennej – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz – olej roślinny lub olej kokosowy do smażenia – do podania: klasyczna kwaśna śmietana lub domowy sos czosnkowy (wymieszaj jogurt grecki ze startym ząbkiem czosnku, odrobiną soli, możesz także dodać nieco świeżych ziół – koperku i natki pietruszki) Przygotowanie: Surowy brokuł zetrzyj na tarce na małych oczkach(...)patelni okrągłe lub owalne placuszki średniej wielkości. Placki smaż około 2 minuty z każdej strony, aż placki się zrumienią, a brokuł przestanie być surowy. Gotowe placuszki podawaj z domowym sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego lub z dodatkiem kwaśnej śmietany. „Moc Polskich Warzyw”  to kampania, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok  ZPPRP,  które

nietylkopasta.pl
Oliwki w cieście francuskim 519

Oliwki w cieście francuskim to pomysłowa, szybka przekąska. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach i idealnie smakuje z sosem czosnkowym . Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Oliwki w cieście francuskim – Składniki: ok. 100g ciasta francuskiego ok. 24 oliwki (użyłam 12 czarnych i 12 zielonych) wykałaczki żółtko(...)warkocza), następnie opleść kolejną oliwkę itd. Całość wbić na wykałaczkę, posmarować rozbełtanym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 15 minut (do zarumienienia) Podawać np. z sosem czosnkowym   The post Oliwki w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tortilla z nuggetsami z kurczaka 211

słodkiej papryki - sól, pieprz - zioła: oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek (u mnie przyprawa włoska Sonnentor z dodatkiem czosnku) - szczypta chilli sałatka: - pomidory koktajlowe - kapusta pekińska - ogórek - cebula - kukurydza konserwowa dodatki: - sos czosnkowy - 4 placki tortilli Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka wzdłuż na grubość około 1,5 cm, a każdy kawałek potem przekrawam jeszcze na pół(...)ogórki kroję na plasterki. Cebulę siekam drobno. Liście kapusty rwę na mniejsze kawałki. Placki tortilli podgrzewam na suchej patelni z każdej strony przez 20 sek. Na ciepłym placku rozsmarowuję sos czosnkowy, układam warzywa, a na to nakładam gotowe nuggetsy. Wszystko zawijamy i gotowe

Kuchnia co dnia
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym 215

Pyszna sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy. [embed]https://youtu.be/eVzidSVzyKA[/embed] Składniki: pół główki kapusty pekińskiej duża pierś z kurczaka papryka czerwona puszka kukurydzy cebula czerwona około 150 g oliwek zielonych drylowanych 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól(...)wlewamy do sałatki. Całość mieszamy. [caption id="attachment_7153" align="aligncenter" width="685"] Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską[/caption] Artykuł Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Shoarma z kurczaka 197

Oczywiście to danie jest wersją domową odbiegającą od popularnej oryginalnej bliskowschodniej shoarmy. Podaję przepis na mięso, surówkę wykonałam według tego przepisu: KLIK . Do mięsa polecam też sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu(...)kilka godzin do lodówki (minimum na 2 godziny). 3. Mięso obsmażyć na patelni ze wszystkich stron. Podawać z frytkami, ryżem lub ziemniakami z wody, z zestawem surówek i z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka brokułowa z kurczakiem 99

Sałatka z sosem czosnkowym,  kurczakiem, brokułem i innymi warzywa. Szybka do zrobienia, sprawdzi się na grillu, imprezach czy jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 brokuł, 500 g piersi z kurczaka, 3/4 kukurydzy konserwowej, duży pomidor, ok 10 cm kawałek pora 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 duże ząbki czosnku, łyżeczka przyprawy gyros, łyżeczka oregano, sól, łyżka masła   Przygotowanie(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli oraz oregano. Pomidora kroimy w kostkę, por w plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Na dno misko przekładamy brokuł, kukurydzę, por, kurczaka, pomidor, sos czosnkowy

Lena Gotuje
papryki faszerowane 116

Faszerowaną paprykę pokochaliśmy ostatnio i często ląduję ona na naszym stole. Niedzielny schabowy ustąpił jej miejsca.  Najbardziej lubimy taką z pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie.  Składniki: 4 papryki cebula filet z kurczaka 3/4 szklanki ryżu kilka różyczek kalafiora kilka pieczarek lub kurek łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju sól(...)przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut. Podawać gorące z sosem czosnkowym i lekką sałatką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki ze szpinakiem i serem żółtym 154

Jako fanka szpinaku smakuje mi wszystko co zawiera te zielone listki. Naleśniki te są rewelacyjne na piątkowy obiad, podaję je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Naleśniki przygotowałam według mojego sprawdzonego przepisu. Pychotka Składniki: 450 g szpinaku mrożonego (ja dałam świeży, który wcześniej umyłam i posiekałam) 100 g sera żółtego 1 jajko 1 łyżka masła czosnek sól, pieprz Sposób(...)łyżce farszu ze szpinaku i zawijać krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10 minut. Naleśniki ze szpinakiem podawać z sosem czosnkowym

Cukiernia Pychotki
Ziemniaczane placki z gulaszem 141

Olej do smażenia ·        Sól ·        Szczypta chili ·        Sos czosnkowy Sposób przygotowania: 1.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, solimy i podlewamy wodą. 3.   10 minut przed końcem prużenia dodajemy(...)jeden duży placek lub dwa mniejsze. 10.              Ja usmażyłam dwa mniejsze w środek włożyłam gulasz i polałam sosem czosnkowym. 11.              Placuszki gotowe. 12.               Smacznego

Kulinarna Chwila
Placki z selera 169

Przepis znaleziony w książeczce „Doskonałe przepisy Siostry Anastazji”. Nie dziwię się, że tam się znalazł;) Placuszki wyszły świetne. Doskonałe wręcz, zwłaszcza z sosem czosnkowym. Polecam na bezmięsny obiad. 350-400 g korzenia selera 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 szkl. mleka 1 szkl. wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 500 g mąki około(...)pietruszki, starty seler oraz starty ser żółty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Placuszki smażymy z obu stron na złoto. Najlepiej smakują na gorąco, z surówkami oraz sosem czosnkowym

Smaki Na Talerzu
Placki z cukinii 87

mała cebula 2 jajka ok. 6-7 łyżek mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej  2-3 łyżki posiekanego koperku  sól pieprz olej do smażenia sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu  3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ew. posiekany świeży koperek Przygotowanie: Cukinię myjemy i odcinamy końce, nie obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)ilość oleju, łyżką nakładamy ciasto i smażymy na złoty kolor z obu stron.  Usmażone przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiernego tłuszczu.  Podajemy z sosem czosnkowym (wymieszany jogurt, majonez, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i ew. koperek).  Smacznego

bistro mama