sok na spalanie tłuszczu - 62 przepisów (strona:4/5)

Bruschetta z ziołową ricottą, boczniakami i czosnkiem niedźwiedzim 165

smaku, wegetariańskie – bez mięsa. Grzyby idealnie zastępują mięso i potrzebę żucia, chleb jest przepysznie chrupiący i lekko czosnkowy, a odrobina cytryny i sporo ziół zatopionych w kremowym serku świetnie spalają całość. Ricottę mieszamy ze skórką drobniutko startą z cytryny, koprem, szczypiorkiem i natką pietruszki posiekanymi na mgiełkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy.   Boczniaków przed obróbką cieplną(...)trzonki. Większe grzyby rozcinamy na pół, mniejsze można zostawić w całości. Smarujemy je oliwą z oliwek, posypujemy lekko solą i pieprzem. Grillujemy grzyby na mocno rozgrzanej patelni grillowej, bez tłuszczu. Grzyby powinny zrobić się lekko przeźroczyste, miękkie i przypieczone, lekko stracą też na objętości, tracąc odparowująca z nich wodę. Grillujemy je, co jakiś czas obracając, przez około 12 minut

Karo in the Kitchen
Zielome smoothie z czerwonego grapefruita i jarmużu 138

grapefruit przegrywał z innymi cytrusami: pomarańczą, mandarynką czy cytryną, teraz grapefruit tryumfuje. Grapefruity są niskokaloryczne (w 100 g mają 50 kcal), a do tego przyspieszają przemianę materii, ułatwiają spalanie tłuszczów i oczyszczają organizm - dzięki czemu opóźniają proces starzenia i poprawiają urodę. Bezkonkurencyjna pod tym względem jest biała wewnętrzna skórka, czyli albedo. Nie warto więc pedantycznie oczyszczać z niej owoców(...)mniejsze kawałki, następnie dorzucić do blendera, bądź z pomiędzy białych błonek wyciąć pojedyńcze fileciki grapefruita i dołożyć do zmiksowania. Operację najlepiej przeprowadzić nad kielichem blendera, by zebrać wyciekający sok. Na koniec dołożyć kawałek obranego imbiru zmiksować do pożądanej konsystencji i wypić zaraz po przygotowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Herbatki odchudzające – czy naprawdę działają? 118

metabolizmu dzięki wypiciu herbatek nie wierzę, o tyle w psychiczne pomaganie w utrzymaniu diety już tak. Pośrednio, jak wcześniej wspomniałem, herbatki mają wpływ na to czy nasz organizm będzie spalał tkankę tłuszczową i w jakim tempie. Jeśli będziemy dobrze się czuli na diecie, ograniczymy stres oraz zauważymy różnicę podczas toalety, to herbatki w moim odczuciu spełnią swoją rolę. Jaką herbatkę(...)białek w tłuszcze oraz wywołuje uczucie sytości. Ilość HCA w 3 torebkach to tylko 15mg. Dla porównania, suplementy dostarczające HCA zawierają 250-600mg w dziennej dawce! To, ile dostajemy HCA wraz z naparem, to śmieszne ilości, które znowu mają po prostu działać na naszą psychikę (efekt placebo). Korzeń cykorii podróżnika – korzeń łagodnie pobudza wytwarzanie soku żołądkowego, żółci oraz

Blendman
Oleje z tłoczni Olejowy Raj 129

tłuszczową, lecz są od razu wykorzystywane do produkcji energii a co za tym idzie, do przyśpieszania tempa przemiany materii. Oznacza to, że przy zjedzeniu posiłku z olejem kokosowym szybciej spala się zbędne kalorie, co zapobiega nadwadze i otyłości, zwłaszcza brzusznej. Osobom odchudzającym się zaleca się stosować dwie łyżki (30 ml)oleju kokosowego dziennie. Najzdrowszy olej tłoczony jest na zimno(...)tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety olej rzepakowy nie jest u nas zbytnio doceniony. A szkoda, bo zmniejsza zawartość złego cholesterolu i sprzyja zachowaniu młodości.  Tłuszcz roślinny jakim jest olej, jest nam potrzebny z powodu nienasyconych kwasów tłuszczowych-linolowego (omega 6) i linolenowy (omega-3). Organizm potrzebuje je do dobrej pracy serca i funkcjonowania układu krwionośnego

Bike By Life
Grillowanie – porady 230

bezpośrednio na rozgrzanym węglu (najlepszy będzie brykiet). Ponieważ takie produkty nie zawierają tłuszczu, który akumuluje wysoką temperaturę, warto je dobrze nawilżyć oliwą lub innym względnie wytrzymałym na temperaturę tłuszczem – nie tylko przyspiesza to grillowanie, ale również zapobiega przypaleniu. Folie i tacki przydatne podczas grillowania   W jakiej temperaturze grillujemy? Temperatura grillowania wymaga pewnego wyczucia. Jej obiektywna wysokość w największym stopniu(...)grilla często stosowana jest marynata. Pełni ona następujące ważne funkcje: nadaje smak, skrusza mięso, nawilża mięso zmniejszając ryzyko przypalenia i wysuszenia, tworzy na powierzchni warstwę chroniącą przed szkodliwymi produktami spalania. Jak nietrudno się domyślić, marynatę stosujemy zwykle do mniej delikatnych mięs (jak karkówka i kurczak), aby przyspieszyć proces grillowania i ograniczyć negatywne efekty dłuższego przebywania produktów na ruszcie. Natomiast

Kulinarna Pokusa