kurczaka to chude mięsko, ale ja nie przepadam za nim, bo wydaje mi się suche i takie papierowe. Trzeba temu zaradzić, aby było soczyste i pełne aromatu. Żeby tak było, to nasze piersi z kurczaka muszą sobie poleżeć w lodówce cały dzień i całą noc, porządnie zamarynwane. Składniki -piersi z kurczaka -mieszanka przypraw orientalnych -czosenk -sól, oliwa z oliwek
Z Kuchni Do Kuchnimięso jest delikatne i soczyste. Najlepiej smażyć je na patelni grillowej lub upiec na grillu. Piersi mają bardzo małą zawartość tłuszczu, a przy tak sporządzonej marynacie wiele smaku... idealne dla osób na diecie. Doskonałym dodatkiem do tak przyrządzonych piersi będzie pęczak i domowej roboty marynaty (marynowana cukinia, papryka, kalafior lub ogórki). Składniki: 4 pojedynczych piersi kurczaka 400 g jogurtu naturalnego
IMPRESJA SMAKUpiersi z kurczaka, otoczone w panierce z mielonej ciecierzycy. Mięso smażone w głębokim tłuszczu jest delikatne, miękkie i soczyste. Panierka z ciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 500 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego, do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli(...)minuty. Po tym czasie wyciągamy jeden kawałek mięsa, przekrajamy go i sprawdzamy, czy jest upieczony. Mięso powinno być białe i soczyste. Jeśli tak jest, to każdą kolejną porcję mięsa smażymy tyle samo czasu. Dzięki krótkiemu smażeniu kurczak będzie soczysty. Nie przetrzymujcie go więc w oleju za długo. Po usmażeniu, kurczaka odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego
Smak mojego domuWitajcie :) dzisiaj zapraszam na roladki troszkę inaczej :) Przygotowałam je z piersi z kurczaka nadziewane serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami . Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :) Składniki ; 2, 3 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju sól selerowa Skworcu Bazylia suszona Skworcu
Sama słodycz i szczypta chiliJest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!! Oczywiście najlepsza na panierkę jest własnoręcznie przygotowana bułka tarta, dlatego zawsze kupuję więcej bułek i suszę, później tylko wystarczy je zetrzeć (ja używam elektrycznej szatkownicy z tarką o najmniejszych oczkach) i zapas na jakiś czas(...)panierowaną pierś z kurczaka z cytrynową nutą 2 piersi z kurczaka 1 jajko bułka tarta sól pieprz cytrynowy olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbijamy, ale nie za cienko, gdyż maja być soczyste, tak na grubość około 1 cm. Każdą rozbitą pierś posypujemy solą i pieprzem cytrynowym, następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy
Rozpustne gotowanieZastanawialiście się kiedyś jak zwykłą pierś z kurczaka zaczarować w pyszne owocowo-bazyliowe pyszności ? Dzisiaj mam właśnie propozycję na takie podanie mięsa z kurczaka. Roladki są niezwykle soczyste o wspaniałym smaku. Naprawdę polecam ! źródło : "kuchnia i kropka" Składniki: 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 mandarynki 100 g sera mozzarella 1 łyżeczkę suszonej bazylii 1 łyżeczkę suszonego tymianku
Różne smaki w kuchniZastanawialiście się kiedyś jak zwykłą pierś z kurczaka zaczarować w pyszne owocowo-bazyliowe pyszności ? Dzisiaj mam właśnie propozycję na takie podanie mięsa z kurczaka. Roladki są niezwykle soczyste o wspaniałym smaku. Naprawdę polecam ! źródło : "kuchnia i kropka" Składniki: 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 4 mandarynki 100 g sera mozzarella 1 łyżeczkę suszonej bazylii 1 łyżeczkę suszonego tymianku
Słodkości i nie tylkoPierś kurczaka w kolejnej odsłonie. Danie bardzo zdrowe, pierś wychodzi soczysta, delikatna i wyjątkowo smaczna. Co tu długo pisać prosty i pyszny obiad. Przepis od Kasi z kanału ciasteczko25. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 300 ml jogurtu greckiego (ja użyłam creme fraiche) sok z połowy cytryny przyprawa do kurczaka sól, pieprz, oregano, papryka czerwona ostra 2 ząbki czosnku
NA MOIM TALERZUKolejny pomysł na piersi :) aromatyczna, soczysta i pyszna! SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 /4 łyżeczki soli 1 /4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki curry 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki sosu sojowego Wykonanie jest banalnie proste :) Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nacieramy nią
Mamuśka wraca do formyGrillowana pierś z kurczaka jest zawsze smaczna i soczysta. Do tego sos pieczarkowy z dodatkiem masali ,ryż i surówka z młodej kapusty :P Pycha! Składniki 4 filety z kurczaka (po 200 g) 250 g pieczarek 400 g śmietany 18% 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżka masali (przyprawa) sos teriyaki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenWszyscy chyba lubimy drobiowe mięso. Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek. Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka
Walijskie PichcenieCoś dla miłośników kurczaka. Pieczone piersi w orzechach, pyszne i soczyste a przede wszystkim bardzo szybki obiad. Składniki: 1 cała pierś pęczek pietruszki 100 g orzechów nerkowca 1 białko 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy
Niezły Młynekbrytyjskie, które opiera się na tradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Tak przygotowany kurczak idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają wyraziste smaki. Mięso jest soczyste, a sam sos niezwykle aromatyczny. 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 100-150 g gęstego jogurtu naturalnego 1-3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce: cynamonu, słodkiej papryki, papryczki chilli, kuminu, ziaren kolen
Di gotujefont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierś z kurczaka w kolejnej odsłonie tzn. kruchej soczystej z wierzchu chrupiącej. Najlepiej smakuje świeżo usmażony. Bardzo smaczne szybkie danie. Zapraszam… Stopień trudności 9/10 trochę tzw. paćkania jest przy obtaczaniu filecików w mące najlepiej
Kubki smaku