śniadanie - 17689 przepisów (strona:933/1180)

Pasta z avocado i sałaty 223

Nasza rodzina lubi wszelkie pasty do kanapek. Takie pasty do kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Clafoutis w dwóch wersjach: gryczanej i owsianej 223

Ten deser kojarzył mi się (do tej pory) z czymś bardzo skomplikowanym i wyrafinowanym. Więc się nie brałam za niego, bo nie lubię sobie komplikować takich

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pasta serowo-szprotkowa 254

Od firmy GRAAL otrzymałam rybne puszeczki do testowania. Uwielbiam takie rybki szczególnie te w sosie pomidorowym i oczywiście od takich zaczęłam swoje testowanie. Użyłam szprotek

Monia miesza i gotuje
Pasztet z cukinii 399

Wegetariański pasztet z cukinii? Czemu nie?! Pasztety warzywne to moja słabość, bardzo je lubię – na równi z tymi mięsnymi. Są świetne na kanapki. Dodatkowo, za

Poezja smaku
Omlet 179

Omlet. Niby nic specjalnego a jednak. Omlet w moim domu jest najczęściej z wieloma dodatkami. Zdarza mi się naturalnie przyrządzać go z samych jajek, jednak zwykle

W mojej holenderskiej kuchni
Tosty z papryką i serem żółtym 266

Dziś propozycja na szybkie i pyszne śniadanko/drugie śniadanko/lunch lub po prostu przekąskę w ciągu dnia. Bez dziwnych urozmaiceń i niezwykłych składników. Każdy może

W mojej holenderskiej kuchni
Kanapka ciabatta 287

Kanapka ciabatta! Sycąca i bardzo smaczna kanapka na ciepło lub zimno, do której zamiast masła, czy sosu wykorzystałam pastę ze zmiksowanych domowych suszonych pomidorów. Ja podałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kolorowe ogórkowe łódeczki 187

Lekkie i smaczne łódeczki z ogórka nadziane serkiem i udekorowane kolorowymi dodatkami. Świetna propozycja na śniadanko lub przekąskę.składniki:6 dużych ogórków gruntowych450 g serka, użyłam

Monia miesza i gotuje
Zielone babeczki z pecorino 178

Zielone babeczki z pecorinoSkładniki: na ciasto:  250 g mąki + do posypania blatu  125 g masła w temperaturze pokojowej, pokrojonego na mniejsze kawałki + do wysmarowania

Moja smaczna kuchnia
Kanapkowa pasta groszkowa 206

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z

Kulinarny Pamiętnik
Pasta kanapkowa z brokuła i fety 229

Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany

Kulinarny Pamiętnik
Domowa wędlina 238

Polecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku

Kulinarny Pamiętnik
Ogórkowo-koperkowy serek wiejski 220

Pyszny i pięknie zielony serek wiejski z ogórkiem i świeżym koperkiem - idealny na lekką i zdrową kolację. Polecam :-) Składniki: jeden serek wiejski 7 cm kawałek ogórka

Kulinarny Pamiętnik
Koktajl rabarbarowy 179

  Składniki: dwie duże łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki trzy łyżki cukru trzcinowego pesteczki z jednej trzeciej laski wanilii szklanka mleka * dodatkowo - do podania: szczypta

Kulinarny Pamiętnik
Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem 199

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSkładniki:  opakowanie sera Capri  czerwona papryka  zielony ogórek  1/2 pęczka rzodkiewki  2-3 ząbki czosnku 

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania