chleb tostowy, pesto ze szczypiorku czosnkowego , plastry twardego sera żółtego, oliwa Na patelnię wlać oliwę, rozgrzać. Położyć kromki chleba tostowego i zrumienić od spodu. Przyrumieniony
królestwo garówChleb tostowy, pesto*, szynka, bekon lub boczek wędzony, jajka, masło Na maśle podsmażyć wędlinę z obu stron na rumiano. Na maśle usmażyć jajka. W tosterze opiec
królestwo garów2 łyżki cukru, 2 łyżki masła, 2 figi, 5 kromek placka drożdżowego, 2 jajka. Figi pokroić w plasterki grubości 0,3- 0,4 cm. Jajka rozbełtać
królestwo garówZastanawiasz się jak można wykorzystać zakupione białko z jaj kurzych Newella? Czasem najprostsze przepisy są najlepsze! A zatem czas na jajecznicę z samych białek. Dzięki produktowi
Głodni Wrażeń - fit przepisyNa kolację proponuję pyszny serek ziołowy z warzywami i szynką. Prosto, szybko i smacznie :) Propozycja dla osób, które nie przepadają za serem wiejskim w czystej postaci
Chocolate Muffin BlogSkładniki: (na 1 porcję) 20 g płatków owsianych łyżka miodu 1 banan 3 duże truskawki 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam 1,5% gałązki świeżej mięty
KreatywnePinyPieczarki bardzo lubię i często używam w swoich potrawach. Mają mało kalorii i można je dodawać do bardzo wielu dań. Ostatnio będąc na zakupach trafiłem na
Parowar FacetaZielone koktajle to niewątpliwie jeden z hitów tej wiosny. Każdy ma swoją wersję tego wynalazku. Z jarmużem, z chia, z brokułami... Nasz zielony napój witaminowy to
Kulinarne InspiracjeSzybka przystawka Bardzo smaczna i lekka :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaPyszne naleśniki, dodają energii, szczególnie jeśli dzień wcześniej raczyliście się roladą ukraińską i czymś mocniejszym :) Mięciutkie, puszyste, możesz dzień wcześniej nasmażyć całą stertę i rano odsmażyć
Kuchnia bezglutenowa LoliSkładniki: Puszka czerwonej fasoli Pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie: Fasole przekładam do miseczki i rozgniatam moździerzem (można użyć blendera- zależy jak
Pause Gotowanie!Ostatnio zebrało nam się z Pawłem na wspominki z dzieciństwa - to były piękne, beztroskie czasy! Chodzenie w gumowcach po kałużach, fikołki na trzepaku, zabawa w chowanego
W kuchni KatiePyszna, aromatyczna, słodka i jedna z najlepszych jakie do tej pory jadłam. W pieczonej wersji jest jeszcze lepsza niż w klasycznej. Świetnie zgrało się połączenie śliwek
CzarnawisienkaKasza manna, osobiście uwielbiam. Bardzo bardzo :) Oczywiście mam na myśli kaszę mannę gotowaną na mleku u zawsze, ale to zawsze z owocami. Tym razem postanowiłam ją
Blondynka GotujeZastanawiałem się chwile jak nazwać to danie, żeby nie było zwykłego jajka sadzonego :D Przyznam się szczerzę, że troszkę takich jajek zjadłem, zanim wyszło to co
Parowar Faceta