Sezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam
Taste Of My DayZaczytując się ostatnio " Hotelem Pastis " Petera Mayle'a , nie mogłam pozbyć się myśli na temat foie gras, bo główny bohater jadał ją dość często. Wątróbki z
Weekendy w domu i ogrodzieJakiś czas temu podałam tutaj przepis na chleb z trawą żubrową . Dziś proponuję upiec z nią szynkę. Składniki : mięso od szynki (kulka) 3 źdźbła trawy żubrowej
Weekendy w domu i ogrodzieSzukając dziś pomysłu na obiad w książce Jamiego Olivera pt. " Włoska wyprawa Jamiego " przypomniały mi się toskańskie bułeczki pandiramerino z rozmarynem i rodzynkami. Bardzo lubię połączenie
Weekendy w domu i ogrodzieOd dawna chciałam zrobić muffinki bardziej na wytrawnie niż słodko, wpadłam na pomysł takich z serem, ale sam byłby nudny. Składniki (przerobiony ten przepis): 2 szklanki
W kuchni bez szafekSkładniki na 2 małe słoiczki: 500 g truskawek 350 g cukru sok z 1/2 cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotowanie: Truskawki myjemy, osuszamy
My Culinary ArtK o lejna pyszna konfitura truskawkowa, dziś z kwiatami czarnego bzu. Cudownie pachnąca, absolutnie wyjątkowa. Możecie ją przygotować z dodatkiem białych kwiatuszków świeżo zerwanych z krzaczka
SzczyptaSmaQNa upalne dni, w sam raz! Pyszny i zimnnny koktajl truskawkowy! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 500 g truskawek umytych i bez szypułek - 250 ml mleka schłodzonego - kilka słodzików
SMYKWKUCHNIBUDYŃ TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY Rabarbar staram się w tym roku wykorzystać maksymalnie w rożnych przepisach, a że świetnie komponuje się on z truskawkami, których jest własnie zatrzęsienie
Słodko-Słony Świat IlonyPetit pains, czyli małe francuskie bułeczki zajadane zwykle z masłem lub konfiturami, zapewne kojarzycie z supermarketów. Napompowane powietrzem i pełne chemii, dzięki której są takie
W poszukiwaniu inspiracjiOstatnio zdecydowanie częściej gości u mnie sałata masłowa, zwłaszcza na kanapkach, ale do sałatek najchętniej wybieram sałatę lodową. Jest chrupiąca i świetnie smakuje skropiona oliwą z
Moja smaczna kuchniaM oja niezawodna gofrownica MGO-13 firmy MPM przeszła pomyślnie kolejny test. Tym razem wysmażyłam gofry z ciasta z kwiatami czarnego bzu i borówkami amerykańskimi
SzczyptaSmaQSKŁADNIKI: 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki mąki z amarantusa 5-6 łyżek mąki pszennej 130 ml śmietanki 30
ClauditteMissCookingPrzepis na łatwy, efektowny deser z bardzo zdrowym awokado, orzechami oraz daktylami. O właściwościach awokado już pisałam przy paście kanapkowej z awokado <klik>
Pora na pora i pomidoraKolejna moja frittata z piekarnika tym razem w wersji wiosennej z dodatkiem świeżego szpinaku, rzodkiewek i kwiatów szczypiorku. Do tego serek solankowy, który nadaje fajnego posmaku
Monia miesza i gotuje