Wrzesień... czas wytężonej pracy, powrotów do szkoły, wielu godzin spędzonych za biurkiem, itd. To również czas, w którym zaczynamy pogoń, a główne posiłki zjadamy w pracy
Słodkie okruszkiOstropest jest rośliną znaną od ponad 2000 lat, był już ceniony przez Rzymian i Greków. Pospolicie jest znany pod nazwą oset mleczny. Stanowi on źródło wielu
Kulinarne przygody GatityUpalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe
Moja smaczna kuchniaNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Pyza i SurówkaNa początku sierpnia na stronę któregoś z portali zbierających przepisy kulinarne trafiło z rzędu kilka przepisów właśnie na chleb toskański. Tak mnie zaintrygowało to pieczywo, że
Weekendy w domu i ogrodzieZapachniało mi jesienią choć pogoda nadal letnia. Liście lecą z drzew, brzozy pożółkły za oknem, inaczej pada już światło no i na straganach nie ma moich
Dzieje kuchennej WiewióryBakłażany najczęściej robię zapiekane z najróżniejszym farszem. Można je również podać jako taki prawie-bigos, czyli caponatę. Do tego kawałek świeżej bułki i już nic więcej
Codzienna kuchnia niecodziennaMocno kolorowa owsianka! Pyszna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki mieszanki płatków owsianych, jaglanych i orkiszowych - słodzik - 150 ml wody - 50 ml mleka kokosowego - owoce: borówka, mango, winogrono
SMYKWKUCHNIOstatnio przygotowywałam smażoną mozzarellę z pomidorami, więc dziś spieszę uspokoić ewentualne włoskie mammy, że caprese, czyli typową dla Włoch przekąskę - też potrafię zrobić :) W tej sałatce
Weekendy w domu i ogrodziePozostaję w atmosferze faszerowania warzyw, których w ogródku wciąż dużo. Dziś pomysł na cukinię, która idealnie nadaje się na faszerowanie i pieczenie, bo sama nie mając
Weekendy w domu i ogrodzieDziś przyszedł czas na naleśniki Niby prosta rzecz a często zdarza Nam się zrobić za grube, albo ciasto wyjdzie nie takie. Ten przepis znalazłam kiedyś w
Ptasia KuchniaMam dla Was błyskawiczne danie idealne na kolację na gorąco lub nawet na obiad. Przygotowanie tego zajmuje kilkanaście minut, ale gwarantuję, że najecie się do syta
Codzienna kuchnia niecodziennaUwielbiam zapiekane jajka, można do nich wrzucić wszystko, na co tylko mamy ochotę. Tym razem padło na pomidory, suszone pomidory, ser pleśniowy i zioła. Pakujemy wszystko
DefinicjaSmakuKoktajle królują tego lata na blogu. Jeśli chcecie poczuć lato np. zimą, warto zamrozić ulubione owoce. Dzisiaj przygotowałam koktajl z kolejnej porcji jeżyn, ostatnio, jak
Moja smaczna kuchniaOstatni weekend sierpnia ma być podobno upalny. Dzisiejsza sałatka to świetny pomysł na piknik, wypad za miasto czy spotkanie z przyjaciółmi. Gdziekolwiek się wybierzecie nie zapomnijcie
Moja smaczna kuchnia