Poniedziałek! Pierwszy dzień naleśnikowego tygodnia na Przepyszniku. Nasza pierwsza naleśnikowa propozycja, otwierająca ten wspaniały i niezwykły tydzień, to różowe naleśniki! Absolutny hit i eksplozja wspaniałego smaku
Przepysznik - BLW i nie tylkoZielono mi! Ah tak tak, na sercu i w duszy, za oknem i na talerzu. Dziś moje pokrewne irlandzkie dusze świętują Dzień Św. Patryka, w oczach
Przepysznik - BLW i nie tylkoPomarańcza - owoc, który zna każdy, szczególnie popularny w zimę (tak też przypada ich "sezon" wszakże), kiedy niewiele więcej możemy znaleźć ciekawego na półkach sklepowych. W Polsce
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny dzień naleśnikowego szaleństwa! Jako, że mamy dzisiaj czwartek, a do czwartku najlepiej pasuje kasza (nie pytajcie czemu, tak po prostu jest), mamy dla was dwie
Przepysznik - BLW i nie tylkoCzy wiecie, że jagody są bardzo wdzięcznym owocem? Banalnie łatwo się je mrozi (bo wystarczy umyć, wysuszyć i wrzucić do zamrażarki) i niesamowicie szybko się je
Przepysznik - BLW i nie tylkoSobota, jak ten czas leci, prawda?! Dopiero zaczęliśmy naszą przygodę w naleśnikowym tygodniu, a tu już przedostatni wpis. Jako, że mamy dziś Pierwszy Dzień Wiosny (jeden
Przepysznik - BLW i nie tylkoTrochę mi smutno, bo to już koniec tego magicznego tygodnia pełnego pyszności i kolorów, ale z drugiej strony koniec jednej przygody, wcale nie oznacza, że nie
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj lekko, pożywnie i zdrowo, tak dla równowagi po ostatnim poście z mazurkiem kajmakowym. Przepis bardzo prosty, szybki i smaczny, jedna z ulubionych past mojego męża
Przepysznik - BLW i nie tylkoPrzed wami kolejny z serii wielkanocnych przepisów, jeden z moich ukochanych tak szczerze powiedziawszy. Pasztet tradycyjny, stworzony i dopracowany przez moją wspaniałą mamę. Ten smak nierozerwalnie
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa weekend proponuję placuszki na mleku kokosowym z bananem w kawałkach. Połączenie kokosa i banana jest jednym z moim ulubionych, a gdy do tego poleje
Przepysznik - BLW i nie tylkoNie jestem fanką kuchni Ameryki Północnej, prawdę mówiąc bardzo jej nie lubię, bo jest tłusta, mało odżywcza i niezdrowa. Amerykanie lubują się w tonach cukru, przetworzonym
Przepysznik - BLW i nie tylkoJako zwieńczenie Trylogii pierogowej wrzucam wam dzisiaj przepis na moje ukochane pierogi z dzieciństwa, z farszem serowym na słodko, podawane polane suto śmietaną z cukrem (tak
Przepysznik - BLW i nie tylkoDawno nie było na blogu czegoś na kanapki. A zatem oto proszę, pyszny paprykarz, który zadziwił mnie swoim smakiem, wcale nie ustępującym oryginałowi. W przygotowaniu szybki
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w
Przepysznik - BLW i nie tylkoTatusiowie lubią dobrości, prawda? Mój lubi. Tata Tosi trochę mniej, ale chętnie wcina na deser różne smakowite rzeczy, które piekę i smażę. Poniższych placków niestety nie
Przepysznik - BLW i nie tylko