jest to książka idealna dla Was. Konrad Gaca w książce Kuchnia Fit przedstawiam bardzo proste a jednocześnie odchudzające przepisy na różne okazje. Książka jest podzielona na rozdziały takie jak: Śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Oraz dodatkowy rozdział tym jak być fit po świętach :-). Autor zadbał aby na stronach tej pozycji nie zabrakło tabeli z kaloriami oraz podaje kilka
sierotka maRysia w kuchniWłaśnie takie śniadania lubię najbardziej: leniwe, weekendowe poranki dają nam ten komfort, że nie trzeba w popłochu zrywać się do pracy, a przez to obowiązków jest trochę mniej, a właściwie wcale ich nie ma. Można nieco później wstać, bez zbędnego pośpiechu napić się mocnej kawy, a następnie zabrać się za przygotowanie słodkich pyszności – w tym przypadku orzechowej kolejnej już
Roślinna - blog wegańskipachnie chlebem. A ten, dzięki dodatkowi piwa i razowej mące sprawi, że Wasz dom zapachnie jak prawdziwa piekarnia. Chleb zaczynamy przygotowywać wieczorem dnia poprzedniego i kończymy go na czas śniadania. Guinness to najpopularniejsze Irlandzkie ciemne piwo górnej fermentacji typu stout, Na świecie wypija się około 10 milionów kufli Guinnessa dziennie, a działający już od ponad 250 lat browar jest
Karo in the Kitchenblogu prezentowałam już inna pastę jajeczną bardziej klasyczną. Dzisiaj na śniadanie proponuję jej odmienioną wersję - pastę z jajeczna z ogórkiem. Może dacie się skusić. Przygotowanie trwa chwilę a jakie smaczne… Składniki: Jajka ugotowane na twardo Masło Majonez Szczypiorek Ogórek kiszony Sól Wykonanie: Jajka nie powinny być gotowane dłużej niż 10 minut, gdyż następuje wydzielanie sporej ilości siarkowodoru ( w żółtku
Smaki EwyPonieważ pasty są naszym ulubionym smarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśniadanie, na kolację, do pracy, na święta, spotkania rodzinne, imprezy... sałatka jarzynowa sprawdza się właściwie na każdą okazję. U mnie w domu lubi ją każdy. A jak jest u Was? * przepis rodzinny; w przypadku tej sałatki zapewne co dom, to inne zestawienia Składniki: (misa sałatki, ilość można zwiększyć) 6 średnich ziemniaków 6 jajek 3 marchewki 2 mniejsze pietruszki (korzeń
Słodkie okruszkideser. Ja swój dyniowo-cynamonowy pucharek chia zjadłam późnym wieczorem oglądając ulubiony film. Myślę, że jest to idealna, delikatna jesienna propozycja. Spróbujcie. A jeśli lubicie dyniowe smaki, to na śniadanie polecam przygotować kokosowo-dyniowe placuszki . Składniki: 4 czubate łyżeczki piure z dyni 1 3/4 łyżki nasion chia 1/2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego) 3/4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu
Słodkie okruszkiprzygotowałam sałatkę z surowego kalafiora (przepis tutaj ). Dzisiaj miałam ochotę na coś szybkiego, a zarazem delikatnego w smaku. Poniższa sałatka to połączenie kalafiora, jajek i koperku - idealna na drugie śniadanie jak i kolację. Warto dodać, że dzięki majonezowi kalafior lekko namięknie. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 mały kalafior 4 duże jajka ugotowane na twardo posiekany koperek
Ugotowaćkierownikom, którzy pokazują, że im zależy na tym, co robią oraz że nie mogą żyć bez niego w zakręconym świecie gastronomii. W końcu jak powiedział Rick Tate "Feedback to śniadanie mistrzów". Feedback jest cenny dla pokornych właścicieli, szanujących swoich klientów. W Aventino można poczuć, że jest się szanowanym, mile widzianym gościem . Kiedyś usłyszałem ciekawe spostrzeżenie właśnie na temat pokory
Right Behind The Kitchenczasu na stacjach benzynowych. Dlaczego? Kupowałem tam kawę! Nie spotkałem stacji, w której nie stał chociaż jeden ekspres przelewowy. Zakup kawy na tamtejszych stacjach jest codziennym rytuałem jak zjedzenie śniadania albo obejrzenie prognozy pogody przed wyjściem do pracy. Ale co ważniejsze - wiele z tych stacji serwowało dodatkowo kanapki robione na miejscu, na naszych oczach, coś jak sabłej tylko
Right Behind The Kitchenlepiej – bajecznie dobre. Polscy restauratorzy, uwierzcie na słowo - można nie inwestować w zarąbiste stoły - wystarczy obrus i dobre, świeże jedzenie! Po paru dzbankach sangrii i bardzo dobrym drugim śniadaniu pora na spacer. Nagrodą za wytrwałość był przystanek w barze, w którym to zaserwowano nam flagowe piwo hiszpańskie – San Miguel - podane oczywiście w zmrożonym kuflu : ) Smakowe! Ronda - jedno
Right Behind The KitchenPyszne, proste kanapki z owocami, ricottą i orzechami laskowymi. W sam raz na śniadanie lub pyszną przekąskę w gronie najbliższych. Składniki (na 2 porcje): 2 ciabatty 2 figi 1/2 szklanki malin kilka orzechów laskowych 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 100 gram sera ricotta Kilka najładniejszych malin odkładam na bok, resztę miksuję z dodatkiem soku z cytryny
Mango Papajanajbliższy weekend jak znalazł. Cudownie wilgotne dyniowe ciasto nieźle zakręcone smakiem pomarańczy. Jego wykonanie zabiera mniej czasu niż można się spodziewać. Ja zakręciłem je przed śniadaniem, a w południe już… Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuFigę zjedz...FIGĘ ! Czy figa, to nic ? Czy jak figa, to tylko z makiem i pasternakiem ? Oj nie. Figa, królowa jesieni, ubrana w purpurę, pod
kolorowotorcikowoNiedawno na FB w akcji " Wypiekanie na śniadanie " blogerzy piekli bułki drożdżowe. Zaciekawiło mnie to ciasto bo jest bez jajek. Muszę przyznać, że jest ono super i świetnie się z nim pracuje. Upiekłam więc bułki z serem i brzoskwiniami. Na pewno nie raz jeszcze skorzystam z przepisu na to ciasto bo jest naprawdę smaczne
Ewa w kuchni