SZPINAKOWE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM I CZEKOLADĄ 181Składniki na 4 naleśniki (2 porcje): 2 kosteczki mrożonego szpinaku (około 20 g) 2 białka (60 g) 1 jajko M (65 g) 2 płaskie łyżki mąki
Vroblewska-fitlife
KOKTAJL SZPINAKOWY 2072 garści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać
Vroblewska-fitlife
PULCHNIUTKIE PANCAKES Z TWAROGIEM I BUDYNIEM 252Składniki na 2 porcje: 2 białka (30 g) 1 jajko (65 g) opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2 łyżki mąka pszenna pełnoziarnista (30 g
Vroblewska-fitlife
OMLET Z SERKA WIEJSKIEGO 2132 jajka M (65 g) 100 g serka wiejskiego light 2 płaskie łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżeczka erytrytolu (6 g) lub innego słodzika
Vroblewska-fitlife
CYNAMONOWA JAGLANKA Z MUSEM ŚLIWKOWYM 1941/4 szklanki kaszy jaglanej (50 g) 1 szklanka mleka 2% (230 g) 3 mrożone śliwki (165 g) cynamon opcjonalnie jakieś słodzidło :) Przelewamy kaszę na przemian
Vroblewska-fitlife
NAJLEPSZE DOMOWE KAKAO 1861 łyżeczka naturalnego kakao 16% (ok. 5 g) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1/2 łyżeczki miodu (3 g) Wsypujemy kakao do kubka, dodajemy miód
Vroblewska-fitlife
MUG MUFFIN Z KREMEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM 1701/2 średniego banana (ok. 50 g bez skórki) 3 płaskie łyżki otrębów pszennych (30 g) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej (ok. 8 g) 1 małe
Vroblewska-fitlife
SAŁATKA CURRY Z TUŃCZYKIEM 215puszka tuńczyka w oleju (120 g) woreczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100
Vroblewska-fitlife
KREMOWE MASŁO ORZECHOWE 170Składniki: dowolna ilość orzeszków ziemnych prażonych (można użyć zwykle i samemu podprażyć na suchej patelni) Orzeszki wrzucamy do dobrej jakości blendera. Miksujemy minutkę, robimy 2 minutki
Vroblewska-fitlife
OMLECIKI Z BANANEM 2151/2 średniego banana (ok. 45 g bez skórki, 70 g ze skórką ) 2 jajka M (ok. 130 g) 2 lekko czubate łyżki mąki
Vroblewska-fitlife
SAŁATKA Z SERKA WIEJSKIEGO 200150 g serek wiejski lekki 5 rzodkiewek (ok. 75 g) 10 grubszych plasterków ogórka (ok. 50 g) 1 krążek cebulki; u mnie czerwonej (ok. 10 g
Vroblewska-fitlife
OMLET PIERNIKOWO-MARCHEWKOWY 1741 jajko M (65 g w skorupce) 1 białko (30 g) 1 średnia marchewka (60 g) 1/2 banana (ok. 70 g w skórce) 2 lekko
Vroblewska-fitlife
KOKTAJL TRUSKAWKOWO-BANANOWY 1923/4 szklanki mrożonych truskawek (ok. 100 g) 1/2 średniego banana (ok. 70 g ze skórką) 3/4 szklanki kefiru (ok. 150 g) 1/2 łyżeczki nasion
Vroblewska-fitlife
NALEŚNIKI PEŁNOZIARNISTE 220Składniki na około 9 naleśników: 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 225 g) 1 szklanka mleka 2% (230 g) 1 szklanka wody (200 ml) 2
Vroblewska-fitlife
BŁONNIKOWY OMLET Z JOGURTEM Z CHIA 2452 jajka M (ok. 130 g ze skorupką) 1/2 średniego dojrzałego banana (ok. 70 g) 1 płaska łyżka mąki żytniej pełnoziarnistej (ok.10 g) 1 płaska łyżka
Vroblewska-fitlife