Połączenie idealne czyli pyszne , chrupiące szparagi i delikatne , kremowe jajo. Pyszne śniadanie czy lekki obiad? Zapraszam serdecznie bo szparagi już się kończą i czekać będziemy do następnego roku. Szparagi smażone i jaja sadzone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne, mięciutkie bułeczki. Idealne na śniadanie, genialne w podróży i...dla dzieci, które , tak jak moja córka wyszły ze szpitala po wycięciu trzeciego migdała i przycięciu bocznych! Nie podrażnia gardełka, bo bułeczka jest mięciutka i puszysta. Doskonale smakuje do kawy z mlekiem. Rewelacyjna za każdym razem. Z masłem nawet na drugi dzień! Podaję składniki na 12 drożdżóweczek
Z Kuchni Do Kuchnikulka mozzarelli, świeże oregano i bazylia, wszytko oprószone różową solą ( od www.skworcu.pl ), i skropione oliwą z oliwek tym razem włoską. Pyszota! Na kolację, na obiad a nawet na śniadanie. Rozpływa się w ustach! Pychotka! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIpłatki owsiane ;) Do tego przepisu najlepiej użyć płatków drobnych np. Kupiec. Ważne jest by szybko zwilgotniały i zaczęły się kleić. Przekąska jest bardzo zdrowa, świetnie nadaje się na drugie śniadanie lub na wycieczkę w góry. Kule mają sporo kalorii, ale i tak dużo mniej niż batoniki ;) Można dodawać dowolnych bakalii. Ja użyłam tego, co akurat miałam w szafkach
pyszne zdrowościSzybkie, zdrowe i pożywne śniadanie Składniki: - ok. 5 łyżek płatków owsianych - ok. pół łyżeczki cynamonu - pół banana - 1 nektarynka Przygotowanie: Gotować płatki na wodzie. Do gotujących się płatków dodać cynamon i wymieszać. Nektarynkę i banana pokroić w kostkę i wymieszać z płatkami. Posypać cynamonem. Smacznego
Kuchenne innowacjejako „pierwiastek młodości" , ze względu na jego udział w stymulacji syntezy kolagenu. Krzem utrzymuje w dobrym stanie wygląd skóry, włosów i paznokci. Niewątpliwie kasza ta jest świetnym pomysłem na śniadanie, które jest najważniejszym posiłkiem dnia. Jest to posiłek lekkostrawny i jednocześnie sycący. Posiada dużą zawartość witamin z grupy B, a także źelaza i miedzi - są one potrzebne do produkcji
Kuchenne innowacjewidzisz siebie za 5 lat? Trudne pytanie, nie wiem...serio. :) Chciałabym już mieć wtedy pracę...którą lubię. 9. Psy czy koty? Koty, szczególnie malutkie. :) 10. Aktualne ulubione śniadanie? Budyniowa owsianka z owocami! 11. Czy lubisz ćwiczyć w domu czy na zewnątrz? W domu, zdecydowanie w domu :) Teraz pytania do Was : 1. Ulubiony trening? 2. Jakie danie
Chocolate Stop Temptingszpinakiem, pomidorkami i usmażoną piersią kurczaka - pomysł na szybką i bardzo smaczną przekąskę. Sałatkę posypałam uprażonymi nasionami, aby podkreślić ich smak. Poniższa sałatka idealnie będzie pasować na drugie śniadanie jak i letni obiad. Najlepiej wygląda w dniu przygotowania. Poniższą sałatkę możecie przygotować na małym talerzach: wcześniej wymieszajcie szpinak, pomidory i sos ziołowo-koperkowy. Następnie na dno talerzy musicie ułożyć
Ugotowaćdookoła, zwłaszcza, że jedno z drzew przystroiło się w tak żywą czerwień jakiej w życiu jeszcze nie spotkałam. Dość tego mojego zachwytu, pora na kolejny przepis z serii zdrowe śniadania. Jako, że nadal w mojej kuchni rządzi dynia, uważam, że najlepiej smakuje o tej porze roku, dlatego dziś były placuszki. Robiłam je w kilku wersjach, np z kaszą jaglaną
Cynamonowe szczęściewyszło bardzo smacznie i delikatnie. Zrobienie placuszków zajmuje dłuższą chwilę, ale dla ich smaku i lekkości naprawdę warto. Zapraszam Was na mój całkiem udany eksperyment z serii zdrowe, dietetyczne śniadania. Składniki: 2 jaja 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista) 1 łyżka otrębów (użyłam orkiszowych) 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżeczka
Cynamonowe szczęściejest w 100% wegański, bez nabiału, bez jaj, bez glutenu, bez białej mąki, bez rafinowanego cukru. A najlepsze w nim jest to, że spokojnie możemy zjeść kawalek nawet na śniadanie czy na podwieczorek, bo świetnie syci i ma mnóstwo wartości odżywczych. Panie i Panowie poznajcie wegański "sernik" na zimno z...kaszy jaglanej! :) Składniki na formę o średnicy
Zawsze głodna!Idealny koktajl na upalny dzień, świetny na podwieczorek lub dodatek do śniadania. Potrzebujemy: 1 szklankę truskawek 1 szklankę pokrojonego arbuza 5 kostek lodu opcjonalnie: mięta lub melisa do ozdoby Do blendera wrzucamy truskawki, arbuza i kostki lodu. Całość miksujemy i pijemy. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wyobrażam sobie przestać blogować. Poznałam wielu ciekawych ludzi, odkryłam (i wciąż odkrywam) nowe smaki...Blogowanie ma same plusy ;) W ciągu tych trzech lat podzieliłam się z Wami aż 1015 śniadaniami! Dziękuję że tu jesteście! ♥♥♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszki kukurydzianej KUPIEC ~szklanka mleka (u mnie sojowe waniliowe) + 1/2 szklanki wody ~200g rabarbaru + cukier/stevia do smaku ~masło z nerkowców Zagotowujemy
breakfast of dreamssłonecznikową, z ciecierzycy, awokado czy fasoli. To tylko niektóre przykłady. Zaopatrz się w małe słoiczki i uruchom domową produkcję past kanapkowych -próbuj i eksperymentuj - to niezła frajda! Potem na śniadanie wystarczy zapiec grzankę, a na jej chrupiącym wierzchu rozsmarować roślinne aromaty. Tymczasem na straganach zalewa nas obfitość bobu. Zawsze kupuję więcej niż jestem w stanie zjeść
Roślinna - blog wegańskiPuszyste i mięciutkie z drożdżówki z pysznymi truskawkami i maślaną kruszonką. Świetne na śniadanie czy podwieczorek. Umilą każdy dzień, także ten, gdzie narzędzia do zarządzania projektami i praca nad nimi zajmują mnóstwo czasu, tak jak mi ostatnio :) Polecam! :) Składniki na 9 sztuk: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 1 duże jajko szczypta
Domowa cukiernia Ewy