użyłam z marchewką. Następnie kładę plastry chorizo. Następnie kładę plaster sera żółtego. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrajam na pół. Zabieram do pracy lub do szkoły na drugie śniadanie. Polecam każdemu. Smacznego
Gotowanie Patkikonserwowego. Na sam koniec dodaję mix sałat z marchewką. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrawam na pół. Zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy. Zabieram do pracy na drugie śniadanie lud do szkoły
Gotowanie Patkitalerzu majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gęstym, dodać paprykę ostrą mieloną, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wszystko wyłożyć na jajka, schować do lodówki - pyszne jajka nie tylko na Wielkanocne śniadanie..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnieco depresyjny wstęp ma być moim usprawiedliwieniem. Mam jednak nadzieję, że jeszcze nie jest za późno, żeby życzyć Wam wspaniałych, rodzinnych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy. Żeby jutrzejsze śniadanie było wyjątkowe i niezakłócone troskami i nieprzyjemnościami. I żeby baby, mazurki i serniki smakowały Wam jak nigdy. Wesołych Świąt! Ja tymczasem przekazuję Wam przepis na zieloną paschę. Odkąd odkryłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczegoś przyznam – uwielbiam pasztety! Szczególnie takie domowe, w których wiadomo, co jest „w środku”. Tym razem pasztet drobiowy pojawi się na naszym wielkanocnym stole podczas śniadania. Domowy pasztet to trochę pracy, ale warto się trochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂 Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek
Pasja SmakuPodzielę się z Wami ostatnim już świątecznym przepisem, który można zrobić na niedzielne śniadanie u mnie przyjęło się, że jajka faszerowane robimy na kolację w Wielką Sobotę. Składniki: 7 jajek 50 g sera żółtego 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku przyprawa do jajek pieprz ok. 1 łyżki margaryny lub masła Przygotowanie
Ciastka - domowe słodkościkurczakiem, jajkami i różyczkami brokułu. Z kremowym sosem majonezowo- jogurtowym z dodatkiem czosnku i miodu. Posypana wiórkami parmezanu Mało skomplikowana, a jednocześnie smaczna i sycąca. Idealna na drugie śniadanie lub lunch. Ładnie prezentująca się na świątecznym stole. SKŁADNIKI / 2 porcje KURCZAK 1 pierś kurczaka (2 jeśli są małe) sól, pieprz, suszone oregano 5 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki
cool and mintyPieczeń rzymska jest na tyle pomysłowym daniem, że można ją serwować na ciepło lub zimno. Można ją podać w formie obiadu lub zajadać się nią na śniadanie czy kolację. Wystarczy tylko pokroić na drobne plastry i może śmiało zastąpić wędliny. Do zrobienia pieczeni zainspirowała mnie moja mama. Zwłaszcza kiedy mi powiedziała, że przepis jest szybki i prosty,a danie
kuchniabellissima.wordpress.comBardzo efektownie podane śniadanie sprawia ,że lepiej się czujemy,myślimy i dzień jest bardziej weselszy niż poprzedni, a już na pewno w taki sposób na bazie sosu z pomidorów , znajdzie wielu chętnych.Porcja ma tylko 344 kcal.Zapraszam. 4 jajka 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych(400 g) 2 łyżki masła Sól i świeżo zmielony pieprz Szczypta bazylii 1 łyżeczka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiroku staram się czymś zaskoczyć domowników podczas Wielkanocnego Śniadania. W tym roku padło na absolutnie fantastyczną pastę z suszonych pomidorów. Polecam na Święta i nie tylko :) Ilość porcji: 2 Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1 ½ suszonego pomidora lub 2 malutkie Przyprawy: sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozcinamy i przekładamy żółtka do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki
Kolizje SmakówWielkanoc: Jeśli chcecie upiec pasztet na Wielkanoc to proponuję Wam przygotować pasztet, z któregoś przepisu poniżej. Te pasztety można podawać na co dzień, na uroczystą kolację, na wielkanocne śniadanie. Czemu na Wielkanoc? Bo pasztety wpisują się idealnie w tradycję polskiego menu Wielkanocnego, obok jajek i domowych wędlin. A te pasztety na Wielkanoc są bardzo smaczne. Pasztet najlepszy, wieprzowo- wołowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKasza pęczak z warzywami to moja propozycja na lekkie śniadanie lub przekąskę do pracy. Do sałatki można dodać koktajlowe pomidory lub oliwki. Składniki: 100 g kaszy pęczak 4 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 ogórek 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz
KukuleczkiJajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając
KuchniaWeDwoje.plmasz już plan na wielkanocne menu na śniadanie i obiad? Zajrzyj do Wielkanoc z Eat me Fit me z przepisami na wielkanocny stół, zainspiruj się i wypróbuj moje przepisy Możesz wybierać spośród lekkich przystawek, w których główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką
Eat me! Fit me!Dziś zapraszam Was na delikatne serowe placuszki z sosem wiśniowym. Takie placuszki dosłownie rozpływają się w ustach. Oczywiście możecie je podać równie dobrze posypane wyłącznie cukrem
Słodkie okruszki