Sernik jabłkowy bez pieczenia Pyszny sernik jabłkowy bez pieczenia, a do tego prawie bez użytku cukru! Sernik z tego przepisu wychodzi na prawdę idealny, bardzo
Kuchnia ŁukaszaOdejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka pyszna i zdrowa. Tak na zachciewajkę była zrobiona. Kasza Quinoa od Naura , ser feta, upieczony w piekarniku burak i słonecznik podprażony na suchej patelni. Ja takie bardzo lubię, moje smaki, nawet młody zadowolony, a ostatnio mu coś ciężko dogodzić :-(. Quinoa inaczej komosa ryżowa, jest to bardzo wartościowa kasza, bogata w pełnowartościowe białko (idealna dla osób, które nie jedzą(...)przykryciem do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. 3. Rukolę myję, ser feta kroje w kostkę. Słonecznik prażę na suchej patelni. 4. wszystkie składniki przekładam do, mieszam i gotowe :-) Smacznego
kruche babeczkistartego ząbku czosnku + sól i pieprz Umyte i osuszone warzywa kroimy , skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy. Jogurt mieszamy w kubeczku z czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu sałatki układamy różyczki brokuła, następnie jajko pokrojone w ósemki, na koniec posypujemy nasionami słonecznika. Podajemy z grzankami i czosnkowym sosem. 2. Omlet z mozzarellą, szpinakiem i pomidorami Omlety to świetny(...)lekkiego wystudzenia. Podawać z serkiem wiejskim, kawałkami truskawek i wiórkami kokosowymi. Na kolację warto zjeść także... marchewkową pizzę pieczoną rybę krewetki z porem, czosnkiem i natką Smacznego
Kuchnia EllieSkładniki: 1 duży korzeń chrzanu (o łącznej wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru
Gospodyni MiejskaNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci BasiCo potrza? 1 brokuł kartołfle [1] – tyla samo, wiela brokuła 250 gr abo i trocha wiyncy biołego syra 1 cebula połra [2] łeżek
Chop w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiOstatnio pisałam, że jest kilka sposobów w kuchni na rozgonienie ołowianych chmur. Wtedy pomknęliśmy językiem po mapie do słonecznej, pomidorowej Toskanii razem z talerzami pełnymi sałatki Panzanella, a dziś już na ojczystej ziemi serwuję Wam pyszne naleśniki :) Wypełnione sezonową dynią, cudowną soczewicą, która jak nic innego potrafi wypełnić brzuchy ciepłem i troską oraz szpinakowymi liśćmi w kolorze nadziei. Pyszne, proste(...)Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku. 6. Dorzuć szpinak, przemieszaj z gorącym farszem i poczekaj, aż zmięknie. 7. Gotowy farsz zawijaj w naleśniki. Smacznego! Crepes stuffed with lentils, pumpkin and spinach Ingredients: Crepes: 20g butter 220g flour 2 eggs 220ml of milk 220ml of carbonated water 1/2 teaspoon of salt 1/2 teaspoon of sugar oil for frying Stuffing
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenuidealnie na każdą okazję i talent do totalnej metamorfozy zawsze idealnie wpisany w rolę. Jestem przekonana, że on sam lubi czekoladę, tę - przewrotnie mówiąc - wersję owocowej sałatki, przecież kakaowiec jest rośliną, a czekolada, choć daleko umiejscowiona, jest po prostu jego owocem ;) Znany amerykański dietetyk Michael Levine stwierdził słusznie: "Z chemicznego punktu widzenia czekolada to najbardziej(...)Piekę do suchego patyczka, około 15 do 20 minut. Nim wyjmę babeczki z foremek chwilkę stygną na kuchennej kratce. Są naprawdę przepyszne, choć pełnoziarniste bardzo delikatne i równie smaczne kolejnego dnia. Po przestudzeniu posypuję lekko pudrem. A czekolada? Gra tu pierwszoplanową rolę. Pieści cudnie kubki smakowe od pierwszego do ostatniego kęsa. W zależności od tego jakiej użyjecie czekolady
I tu będę miała takie teNa moim blogu znajdziecie najróżniejsze surówki idealne do drugiego dania. Ale myślę, że nigdy ich nie za wiele. Ja osobiście lubię różnorodność Dziś zapraszam Was na
Słodkie okruszkiWitajcie, dziś będzie coś z zupełnie nowego cyklu dań restauracyjnych. Coraz popularniejsza ośmiornica mimo że nie jest aż takim smakołykiem to za to okazale prezentuje się
Kuchnia PROzdrowotnaTen przepis, to jest wcale coś nowego co pojawia się na blogu, czyli pierwszy przepis z kaszą jaglaną! Myślę, że napewno nie ostatni. W dodatku jest
Kuchnia ŁukaszaPrzepisów na słynną „wiewiórkę” jest chyba tyle samo co na sałatkę jarzynową. Niby każda gospodyni robi tak samo, ale skład i smak zawsze jest nieco inny. Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na „naszą wiewiórkę”. Może jak taki sam jak Wasz, a może nieco inny? a może w ogóle nie znacie tego ciasta... jeśli nie znacie to czas to zmienić! Składniki(...)dostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy polewę. Serek ubijamy z masłem. Dodajemy stopniowo cukier cały czas mieszając. Odstawiamy na chwilę do lodówki aby nieco stężało. Polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :) Niektórzy nie wytrzymali i musieli skosztować polewę
Kolizje SmakówPostanowiłam konkurować ze Starym Wielbłądem i przyrządzić coś wreszcie w moim nowym szynkowarze. Na pierwszy ogień poszedł boczek, za którym tak tęskniliśmy w Arabii Saudyjskiej. Była
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTrochę inny sposób podania brukselki. Na surowo. Jeżeli lubimy surówkę bardziej wilgotną, warto przygotować więcej dressingu. Kolejna próba oswojenia brukselki - udana. Inspiracją był przepis z
Stare Gary