smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:690/904)

Makaron ze szparagami, szpinakiem i fetą 197

wprowadzić do swojej diety, gdyż są niskokaloryczne i bogate w wartości odżywcze, a jeżeli nadal nie wiesz, co z nich zrobić spróbuj mojego dania, które może być też sytą sałatką (np. na wiosennej imprezie). Podałam je w towarzystwie pełnoziarnistego makaronu orzo (do kupienia np. w Auchan), ale bez problemu możesz go zamienić na każdy inny, który lubisz, zaś jako dodatki(...)suszonymi pomidorami. W małym słoiczku przygotować dressing. Ja po prostu dodaję wszystkie składniki i nim potrząsam. Sos wymieszać w salaterce z pozostałymi składnikami. Następnie pokruszyć po wierzchu delikatnie fetę. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta caprese z bakłażanem i tuńczykiem 234

Tarta w wytrawnej wersji, czyli kruche ciasto z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała(...)wierzchu układać naprzemiennie plasterki bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Wszystko posmarować oliwą doprawioną oregano i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 minut. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Tarty i kruche ciasta Tagged: bakłażan , mozzarella , pomidory , przecier pomidorowy , tuńczyk

https:KKuchniaMniam
Wielkanocne fit menu - 5 smacznych i zdrowych dań 175

Wielkanocne dania wcale nie muszą być kaloryczne i ciężkie. Wystarczy kilka prostych zmian, aby wszystkie potrawy były i zdrowe, i smaczne. Oto wielkanocne fit menu, czyli 5 smacznych i zdrowych świątecznych dań. Zupa chrzanowa (4 porcje) 6 ziemniaków 1 cebula 1 jajko 750 ml bulionu warzywnego 1 jogurt naturalny 3 ząbki czosnku 2 – 3 łyżki tartego chrzanu 1 łyżka oliwy(...)układamy pistacje, lekko je wklepując. Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki na noc i wcinamy w Niedzielę Wielkanocną. Sałatka z jajkami i ziemniakami 500 g ziemniaków 3 jajka 2 szalotki 1 opakowanie serka do smarowania typu Bieluch 1 pęczek cienkiego szczypiorku sól świeżo mielony Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy

My Chcemy Jeść
Szarlotka sypana 181

Już kilka dni wcześniej na instagramie opublikowałem zdjęcie ze znalezionym w szafie zeszytem z przepisami mojej babci. Mówią, że przepisy, które są w zeszytach babć są

Kuchnia Łukasza
Pory w śmietanie / Creamed leeks 283

Nieustannie poszukuję nowych dodatków do dań głównych, gdyż moim zdaniem szkoda życia na spożywanie wciąż tych samych potraw. Jest tyle nowych smaków, które można poznać! Chociaż

karmelowy
Makaron z indykiem, suszonymi pomidorami i bakłażanem 274

Dania z makaronem to świetna propozycja dla zabieganych, będąc operatywnym można sobie w krótkim czasie przyrządzić np. pyszny makaron z indykiem, aromatycznymi suszonymi pomidorami i lekko

Kuchnia PROzdrowotna
Maślana Pizza Margherita 287

Hej! mam dla Was pomysł na pyszną pizzę :). Nie lubisz nadmiaru ciasta w pizzy? nie chcesz jeść grubych bezsmakowych rantów? Jest wyjście :) lekka pizza margherita na

Kuchnia PROzdrowotna
Zielona fasolka z gremolatą 153

Fasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku i oleju.  Odchodząc nieco od tradycji proponuję podanie fasolki szparagowej z gremolatą, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.  Gramolata jest pochodzącym z kuchni włoskiej dodatkiem do dań, przydaje im mnóstwo aromatu(...)tarce do warzyw lub użyć obieraczki do warzyw.  Lekko przestudzoną fasolkę posypać gremolatą. Fasolkę skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Codziennik Kuchenny
SUSZONE POMIDORY 223

najlepiej podłużne, dojrzałe, gruntowe pomidory. Pomidory suszone zalane oliwą są używane przeze mnie bardzo często. Dodaję je do wielu dań min.do spaghetti,  past do smarowania ( np. z avocado), sałatek, kanapek. Jest przy nich trochę pracy-ale warto! Najlepiej suszyć je na słońcu... ale z nim w naszym klimacie różnie bywa. Można w suszarce do grzybów i ziół. Czas suszenia(...)przerobiłam ponad 50 kg. pomidorów. Zrobiłam z nich przecier pomidorowy .   Idealny do zup, sosów, gulaszy i poprostu do picia. Miąższ który wydrążyłam idealnie wykorzystałam- nic się nie zmarnowało. Smacznego! Polecam też zrobić DOMOWY KETCHUP

potrawyregionalne
Pieczone udka z kurczaka w białym sosie ze świeżego chilli 249

Klasyka w połączeniu z tym co tygryski lubią najbardziej czyli chilli :). Świeże papryczki są już dostępne w większości marketów i często też są uprawiane w Polsce

Kuchnia PROzdrowotna
Muffiny z gruszkami 142

Gruszka jest jednym z moich ulubionych owoców. Ma bardzo ciekawy smak i idealnie nadaje się do deserów, ciast i wypieków. Dziś prezentuję Wam pyszny przepis na

Kuchnia Łukasza
Sałatka z rukolą, jabłkiem, szynką parmeńską i parmezanem (Insalata di rucola con prosciutto crudo, mele verdi e parmigiano) 140

SKŁADNIKI  200 g rukoli 100 g szynki parmeńskiej  2 zielone jabłka 5 łyżek oliwy extravergine d'oliva 2 łyżeczki musztardy 1

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z grillowanym antrykotem wołowym w sosie jogurtowym 164

Danie idealne na lekką kolację. Antrykot najlepiej wybrać, dojrzewający ( w opakowaniu ) wówczas macie większe prawdopodobieństwo, że po grillowaniu będzie on miękki i soczysty. Warto też pamiętać

Smaki Ewy
KOTLECIKI DROBIOWE Z CUKINIĄ 277

Bardzo dobre, pożywne kotleciki w nieco innej wersji niż zwykle. Można je upiec w piekarniku lub przyrządzić na patelni. Są również bardzo pożywne więc wystarczy zrobić do nich tylko sałatkę lub jeść same czy z dodatkiem keczupu. Smakują na zimno lub ciepło. Są szybkie w przygotowaniu co jest dodatkowym plusem podczas upałów, można przygotować zdrowe jedzenie w kilka minut. SKŁADNIKI(...)oliwą i usmażyć prawie beztłuszczowo. Inną opcją jest upieczenie w piekarniku – wystarczy pół godziny w temperaturze 180 º . Takie placuszki można polać keczupem, posmarować serkiem lub zajadać same. Smacznego

kuchniabellissima.wordpress.com
Pennne Z Sosem Warzywnym 159

mąż który uwielbia wyjadać ją prosto z puszeczki ;) Dlatego zawsze mam jej zapas, bo nigdy nie wiadomo kiedy znika z sitka np. odciekając na nim aby dodać ją do sałatki ;) Zapraszam was na to pyszne danie, zerknijcie też na dół przepisu aby dowiedzieć się czegoś o tych pysznych i zdrowych warzywach :) Składniki na 2 osoby: 1/2 dużej marchewki 1/2 korzenia(...)patelni to nie musicie co chwilkę sprawdzać czy aby się nie przypala, ja nie mam i dlatego często zaglądam pod pokrywkę ;) Gotowy sos wykładamy na jeszcze ciepły makaron. Smacznego !!! Ps.  Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. Pamiętajcie

Gotowanie...to proste !
Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego 198

Miałam sporą porcję mięsa z rosołu i zastanawiałam się jak je wykorzystać. Z warzyw zrobiłam oczywiście sałatkę, z mięsem miałam problem J  Przeglądałam różne przepisy i ostatecznie zdecydowałam się na paszteciki z suszonymi pomidorami - szybkie i łatwe w wykonaiu. Dodatkowo ułatwiłam(...)stopniach kilkanaście minut lub do momentu aż  paszteciki się zrumienią. Podawać z czerwonym barszczykiem. Paszteciki mozna takze jeść z keczupem lub sosem sweet chilli – smakuja wybornie. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Paszteciki do czerwonego barszczu 219

mokro, ja staram się patrzeć na świat przez słoneczne okulary. I czekam na pierwsze nowalijki. Rzodkiewki, pomidorki, ogóreczki. Wypatruję dnia, w którym pokażę Wam sałatkę grecką w moim wykonaniu, sałatkę hawajską i z tuńczykiem. Teraz co prawda też zdarza mi się je przygotować, ale powiem szczerze, że znacznie lepiej prezentują się w słoneczku, przy temperaturze 25 stopni. Póki co przepis(...)takiej bardziej pasztecikowej formie, ja jednak lubię je w kształcie rogaliczków. Dlatego lekko podwijam rogi, żeby uzyskać uroczy, półksiężycowaty kształt. Piec przez 30 minut w temeraturze 180 C. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tosty po włosku, czyli panini alla caprese 223

przypaść do gustu. Najsłynniejsza włoska sałatka zamknięta w kanapce z aromatycznym pesto i podana na gorąco. Ja mogę ją jeść o każdej porze dnia i nocy :) M. za sałatką caprese nie przepada, ale taka wersja go przekonała. Dla wzmocnienia smaku pomidory można wcześniej podsmażyć na oliwie (co polecam), ale to ciut dłuższa wersja dla tych mniej głodnych. ;) Składniki(...)blenderze i zmiksować drobno, ale nie na miazgę. Oliwę dodać na koniec cienkim strumieniem. Doprawić. Pesto można przełożyć do słoiczka, zalać oliwą i przechowywać kilka dni w lodówce. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję