feta pokrojonego również w kostkę, dodajemy kiełki i indyka. W mikserze do sałatek łączymy składniki do sosu i polewamy nim sałatkę. Smacznego! e-gustus.pl wyposaża Niezły Młynek w akcesoria kuchenne
Niezły Młynekjeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie układamy na półmisku, polewamy sosem i posypujemy pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym. Opcjonalnie można wszystko razem wymieszać i podawać w formie sałatki.Smacznego
Kolizje Smakówusmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego
Kolizje Smakówszpinak z ricottą, na to wylewamy masę z jajek. Układamy paski z ciasta i wkładamy tarte do piekarnika na około 35 minut. Po tym czasie podajemy na ciepło z sałatką. Smacznego
Kolizje Smakówpodane składniki poza koperkiem wymieszać ze sobą (ja je przeważnie blenduję lub wrzucam do małego słoiczka, który zakręcam i wstrząsam). Na koniec dodać koperek. Wymieszać. Gotowym dressingiem polać sałatkę. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówfarszem. Posypać po wierzchu tartym serem. Zapiekać w temperaturze 170 stopni C przez około 30-45 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości warzyw. Podawać same lub z ulubioną sałatką. Smacznego
kolorowotorcikowokurczaka: - pierś z kurczaka - świeży imbir - czosnek - sól morska - oliwa z oliwek Mięso nacieramy solą, imbirem, układamy czosnek i zapiekamy 30 minut w piekarniku. Podajemy gorące z sałatką. Smacznego! Ciekawych zapraszam na FACEBOOKA SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIPaprykę kroimy w drobną kostkę, oliwki w krążki, cebulę w piórka. Wszystko kładziemy na sałacie. Z pikantnej oliwy z oliwek, octu i soli robimy prosty dressing i polewamy nim sałatkę. Smacznego
Mango Papajałatwiej zciągnąc skórkę. Gotujemy makaron- ja ugotowałam 250 gr spiralek. Kroimy w kostkę paprykę. Do makaronu dodajemy pesto I paprykę I mieszamy. Gotowe:) Podajemy z upieczonym kurczakiem I ulubioną sałatką. Smacznego
Smaki Edytygrubszy, ale nie dłużej, żeby kurczak nie zdążył się wysuszyć). Po wyjęciu z piecyka kurczaka kroimy w ukośne plastry i polewamy łyżeczką słodkiego sosu chilli. Podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką. Smacznego :) Polecam to danie z białym, półwytrawnym winem. Dobre jedzenie plus dobre wino, czego chcieć więcej? No cóż... przydałby się jeszcze deser. Jutro przepis na mój podwójnie czekoladowy tort
Ratunku obiadSałatę, mięso,czosnek i owoce delikatnie wymieszać. Dresing 2łyżki oliwy, łyżka octu jabłkowego, łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu -Składniki dokładnie wymieszać. Polać sałatkę. Smacznego
kolorowotorcikowoFasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik i dynię uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki połączyć. Do pesto dolać oliwy - polać sałatkę. Smacznego
kolorowotorcikowonastępnie w grubsze plastry. Papryczkę chili kroimy w krążki cienko, a płatki migdałów podprażamy chwilę na suchej patelni. Składniki na dresing łączymy ze sobą, po czym polewamy gotową sałatkę – smacznego
Sajkofanka smakumięsnym (by dokładnie połączyć ze sobą) i ponownie duszę pod przykryciem, około 2-3 minuty. Świetnie pasują ziemniaki z wody lub ryż, a do tego jakaś smaczna warzywna sałatka / surówka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkipokrojone wzdłuż awokado, pokrojoną w plastry pomarańczę, pokruszoną w palcach fetę. Całość posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Oliwę ubijamy z octem, pieprzem i solą. Polewamy sałatkę. SMACZNEGO :) OPCJONALNIE: 1 filet z kurczaka - nacieramy oliwą z oliwek z kostką rosołową, smażymy, kroimy na plasterki 1 bagietka z czosnkiem lub z ziołami, upieczoną przed podaniem
Blondynka Gotuje