smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:463/904)

Zdrowe święta! 110

święta pysznie, a jednocześnie nie dorabiając sobie dodatkowych kilogramów:        Śmietanę tak często obecną w świątecznych potrawach zastąpmy jogurtem naturalnym          Do sałatek i surówek nie dodawajmy majonezu – zastąpmy go sosem na bazie jogurtu lub winegret          Zróbmy lżejsze wersje ciast – używajmy mąki z pełnego przemiału, płatków owsianych(...)porcję, jeśli mamy zamiar spróbować wszystkiego          Możemy zrobić pełnoziarnistą wersję pierogów , z ciemnej mąki zamiast białej – będzie o wiele zdrowiej, a przy tym bardzo smacznie. Unikajmy polewania pierogów tłuszczem i skwarkami.          Nie zasiadajmy do stołu z pustym żołądkiem – pół godziny przed kolacją zjedzmy coś lekkiego. Dzięki temu ograniczymy pochłanianie kalorii

Powiedz dietom nie
Pełna zdrowia pasta kanapkowa ze słonecznikiem i oliwą z oliwek EVEGE. 158

kwasowość jest niższa niż 0,3%, zaś skład chemiczny klasyfikuje ją w czołówce światowych oliw z oliwek. I co najważniejsze? Ta oliwa w połączeniu z pastami, sałatkami i innymi potrawami jest po prostu pyszna. Zapraszam Was na fanpag producenta "Oliwa z oliwek EVEGE" po więcej informacji i inspiracji kulinarnych Składniki: (na 2-3 kromki) 2 jajka klasy(...)następnie całość mieszamy lekko ugniatając np. widelcem. Kolejno dodajemy posiekany por i 2 łyżeczki łuskanego słonecznika. Całość doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy. Próbujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka z rukoli z mozzarellą, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi 112

Zimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet

Moja smaczna kuchnia
Sos pomidorowy prosto z Włoch - przepis z książki "Po prostu po włosku" 149

W książce " Po prostu, po włosku " ten sos nosi nazwę "sos pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pâté z wątróbki drobiowej z borowikami i rozmarynem. Pasztet bez pieczenia 192

To następna wersja przepysznego pâté z kurzej wątróbki . Niedawno pokazywałam Wam pasztecik z tymiankiem a dzisiejszy jest z borowikami i rozmarynem. Ciężko mi powiedzieć, który lepszy

Smaczna Pyza
Szlakiem WGL 126

może przejść do drugiej części restauracji, tam króluje wystrój klubowy z prawdziwą szafą grającą oraz pamiątkami, już nie związanymi z Marszałkiem. W menu restauracji znajdziemy polędwicę a'la Piłsudski – smaczna, tak samo jak i kotlet schabowy „dziadek”. Wydaje nam się, że warto jednak zastanowić się nad wprowadzeniem do menu polędwicy wędzonej, przysmaku Piłsudskiego. Jako że nie zachowały się przekazy pisane(...)trójką swoich dzieci tworzą wspaniałą, bardzo otwartą, radosną rodzinę.  Najstarsza córka Wiktoria interesuje się ziołami i bardzo dużo wie na ich temat. Podczas pobytu w Latosowie można zjeść sałatkę z tego co uzbieramy po drodze.  Zielska, które zwyczajowo się depcze okazują się pyszną sałatką. Gospodarze mają ogromną wiedzę na temat roślin, ziół i wiele pomysłów co z nimi

królestwo garów
Sałatka z gruszką, jabłkiem i nasionami chia wzbogacona magnezem 108

przygotować owocową sałatkę z nasionami chia. Gruszka i jabłko to świetne połączenie! Słodko-kwaśny smak idealny na każde podniebienie! Składniki: 1 gruszka 1 jabłko 1 łyżka nasion chia 100ml przefiltrowanej wody Sposób przygotowania: Owoce dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Lekko blendujemy z dodatkiem wody. Na koniec dodajemy nasiona chia. Odstawiamy na 15 minut do "przegryzienia" smaków. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z surimi i czerwoną fasolą 192

pyszna sałatka z surimi.  Składniki -1 opakowanie  surimi (ok. 250 g) -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -kawałek pora -sól, pieprz -2 łyżki majonezu Przygotowanie Czerwoną fasolę odsączyć i przepłukać. Kukurydzę odsączyć. Surimi pokroić w kawałki. Pora posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, jeszcze raz wymieszać. Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Smacznego

Zielona Kuchnia
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką. 121

dressing do sałatki mieszając ze sobą oliwę z oliwek, cytrynę, miód, sól i pieprz. Sałatę myjemy i siekamy na mniejsze kawałki, Cebule obieramy i kroimy w cienkie plastry. Czerwoną paprykę kroimy w grubsze paski i grillujemy na patelni do grillowania. Na talerzu układamy sałatę i cebulę. Następnie polewamy dressingiem i na wierch układamy kurczaka i grillowaną paprykę. Smacznego

Magia jedzenia.
Potrawy na Sylwestra 2016 185

fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
Fasola w sosie serowym 143

sposobów. Jest smaczna i pożywna. Latem robię zapasy i mrożę fasolę. Ten sposób moim zdaniem jest najlepszy. Ugotowana fasola w słoikach traci swój świeży zielony kolor. Mrożona fasola smakuje jak latem. Wystarczy ją lekko obgotować i opłukać pod zimną wodą. W ten sposób fasola podobnie jak inne zielone warzywa zachowuje swój piękny, naturalny kolor. Lubię fasolę w sałatkach . Uwielbiam fasolę

codojedzenia
Sojonez – wegański majonez 225

kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską

Blendman
Sałatka z ogórków na zimę 191

wieczka. Sałatka powinna być ściśle ułożona w słoiku i w całości go wypełniać. Do wypełnienia słoika  ,,po brzegi" można użyć, gorącej marynaty. Słoiki pasteryzować w garnku z gorącą wodą (ale nie gotującą się). Pasteryzację prowadzić do momentu gdy wieczka słoików uwypuklą się. Następnie wyjąć słoiki z garnka, dokręcić silnie wieczka, ustawić do wystygnięcia do góry dnem. Smacznego Jeśli

Codziennik Kuchenny
Grillowane polędwiczki wieprzowe 183

sałatki: mieszamy oliwę z łyżeczką musztardy i sokiem z cytryny. 8. Polędwiczki podajemy z sałatką polaną sosem musztardowym i młodymi ziemniakami. Grillowane polędwiczki są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z polędwiczek), - żelazo(...)Tłuszcze:  15,3 g   Węglowodany:  46,3 g  Błonnik pokarmowy :  6,6 g Smacznego i  zdrowe go Trójko lorowa   Tęcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sojonez – wegański majonez 146

kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską

Blendman
Sałatka "Caprese" z figami, mozzarellą i granatem 120

sałatka ma świeży i lekki smak.   Składniki (na 2 porcje): 1-2 figi 1 kulka sera mozzarella  (125 gram) 1/2 granata garść rukoli lub mixu sałat zagęszczony ocet balsamiczny   Figę i ser kroję w plastry. Na talerzu układam rukolę a na niej na przemian ser i figę. Całość posypuję granatem i polewam zagęszczonym octem balsamicznym.   Smacznego

Mango Papaja
Wiosenna kalafiorowa z pokrzywą 158

pesto, sałatek, farszów itd. Wart też zbierać nasiona, a zimą wysiewać na kiełki zapewniając sobie źródło zdrowia.  Coraz częściej jest doceniana przez szefów kuchni i trafia do sezonowego menu w restauracjach. Podróżując po Roztoczu wstąpcie na tradycyjną zupę pokrzywową do Zagrody Guciów , gdzie znajdziecie prostą wiejską kuchnię wzorowaną na potrawach gotowanych przez tamtejsze prababki. Dziś polecam smaczną i zdrową

SzczyptaSmaQ
Surówka z Pomidora i Cebuli 182

porcję aby sałatka wystarczyła na dwa dni. Składniki: Pomidor 1 sztuka = 200g = 26 kcal Cebula czerwona 1/2 szt = 50g = 15 kcal Jogurt naturalny 0% tłuszczu 2-3 łyżki stołowe Sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, czosnek Otrzymujemy 250g surówki, która ma 41 kcal. Jeśli mamy jeszcze zapas kalorii spokojnie możemy ją wymieszać z jogurtem naturalnym 0% tłuszczu. Gotowe! Smacznego

IzaGotuje
Sałatka jarzynowa inaczej 155

Prawie klasyczna:)  Sałatka jarzynowa z surimi  SKŁADNIKI:   6 jajek  paluszki surimi  szczypiorek kukurydza z puszki musztarda  majonez (lub jogurt)  sól, pieprz  Bardzo fajna propozycja na śniadanie. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kosteczkę. Do dużej miski wsypujemy jajka pokrojone surimi i posiekany szczypiorek, do tego kukurydza z puszki.  Dodajemy łyżkę musztardy(...)majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem.   Smacznego

MarciochaKucharzy
Frittata a'la suflet z zielonym groszkiem 95

sałatkę: 3 dowolne rodzaje sałat, pomidory koktajlowe, papryczka chili, kukurydza, dymka, kiełki rzodkiewki, oliwa z oliwek, pieprz, ocet balsamiczny.  Sałaty rwiemy na mniejsze części i dodajemy resztę składników. Mieszamy wszystko, polewamy oliwą i odrobiną octu balsamicznego. Na koniec posypujemy pieprzem. Zamiast octu możemy użyć soku z limonki, jeśli nie przepadacie za octem. Pozdrawiamy i życzymy smacznego

vegetanie

Proponowane wyszukiwania