smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:463/904)

Pâté z wątróbki drobiowej z borowikami i rozmarynem. Pasztet bez pieczenia 198

To następna wersja przepysznego pâté z kurzej wątróbki . Niedawno pokazywałam Wam pasztecik z tymiankiem a dzisiejszy jest z borowikami i rozmarynem. Ciężko mi powiedzieć, który lepszy

Smaczna Pyza
Szlakiem WGL 134

może przejść do drugiej części restauracji, tam króluje wystrój klubowy z prawdziwą szafą grającą oraz pamiątkami, już nie związanymi z Marszałkiem. W menu restauracji znajdziemy polędwicę a'la Piłsudski – smaczna, tak samo jak i kotlet schabowy „dziadek”. Wydaje nam się, że warto jednak zastanowić się nad wprowadzeniem do menu polędwicy wędzonej, przysmaku Piłsudskiego. Jako że nie zachowały się przekazy pisane(...)trójką swoich dzieci tworzą wspaniałą, bardzo otwartą, radosną rodzinę.  Najstarsza córka Wiktoria interesuje się ziołami i bardzo dużo wie na ich temat. Podczas pobytu w Latosowie można zjeść sałatkę z tego co uzbieramy po drodze.  Zielska, które zwyczajowo się depcze okazują się pyszną sałatką. Gospodarze mają ogromną wiedzę na temat roślin, ziół i wiele pomysłów co z nimi

królestwo garów
Sałatka z gruszką, jabłkiem i nasionami chia wzbogacona magnezem 116

przygotować owocową sałatkę z nasionami chia. Gruszka i jabłko to świetne połączenie! Słodko-kwaśny smak idealny na każde podniebienie! Składniki: 1 gruszka 1 jabłko 1 łyżka nasion chia 100ml przefiltrowanej wody Sposób przygotowania: Owoce dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Lekko blendujemy z dodatkiem wody. Na koniec dodajemy nasiona chia. Odstawiamy na 15 minut do "przegryzienia" smaków. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z surimi i czerwoną fasolą 196

pyszna sałatka z surimi.  Składniki -1 opakowanie  surimi (ok. 250 g) -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -kawałek pora -sól, pieprz -2 łyżki majonezu Przygotowanie Czerwoną fasolę odsączyć i przepłukać. Kukurydzę odsączyć. Surimi pokroić w kawałki. Pora posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, jeszcze raz wymieszać. Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Smacznego

Zielona Kuchnia
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką. 127

dressing do sałatki mieszając ze sobą oliwę z oliwek, cytrynę, miód, sól i pieprz. Sałatę myjemy i siekamy na mniejsze kawałki, Cebule obieramy i kroimy w cienkie plastry. Czerwoną paprykę kroimy w grubsze paski i grillujemy na patelni do grillowania. Na talerzu układamy sałatę i cebulę. Następnie polewamy dressingiem i na wierch układamy kurczaka i grillowaną paprykę. Smacznego

Magia jedzenia.
Potrawy na Sylwestra 2016 192

fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
Fasola w sosie serowym 150

sposobów. Jest smaczna i pożywna. Latem robię zapasy i mrożę fasolę. Ten sposób moim zdaniem jest najlepszy. Ugotowana fasola w słoikach traci swój świeży zielony kolor. Mrożona fasola smakuje jak latem. Wystarczy ją lekko obgotować i opłukać pod zimną wodą. W ten sposób fasola podobnie jak inne zielone warzywa zachowuje swój piękny, naturalny kolor. Lubię fasolę w sałatkach . Uwielbiam fasolę

codojedzenia
Sojonez – wegański majonez 231

kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską

Blendman
Sałatka z ogórków na zimę 196

wieczka. Sałatka powinna być ściśle ułożona w słoiku i w całości go wypełniać. Do wypełnienia słoika  ,,po brzegi" można użyć, gorącej marynaty. Słoiki pasteryzować w garnku z gorącą wodą (ale nie gotującą się). Pasteryzację prowadzić do momentu gdy wieczka słoików uwypuklą się. Następnie wyjąć słoiki z garnka, dokręcić silnie wieczka, ustawić do wystygnięcia do góry dnem. Smacznego Jeśli

Codziennik Kuchenny
Grillowane polędwiczki wieprzowe 188

sałatki: mieszamy oliwę z łyżeczką musztardy i sokiem z cytryny. 8. Polędwiczki podajemy z sałatką polaną sosem musztardowym i młodymi ziemniakami. Grillowane polędwiczki są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z polędwiczek), - żelazo(...)Tłuszcze:  15,3 g   Węglowodany:  46,3 g  Błonnik pokarmowy :  6,6 g Smacznego i  zdrowe go Trójko lorowa   Tęcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sojonez – wegański majonez 152

kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską

Blendman
Sałatka "Caprese" z figami, mozzarellą i granatem 123

sałatka ma świeży i lekki smak.   Składniki (na 2 porcje): 1-2 figi 1 kulka sera mozzarella  (125 gram) 1/2 granata garść rukoli lub mixu sałat zagęszczony ocet balsamiczny   Figę i ser kroję w plastry. Na talerzu układam rukolę a na niej na przemian ser i figę. Całość posypuję granatem i polewam zagęszczonym octem balsamicznym.   Smacznego

Mango Papaja
Wiosenna kalafiorowa z pokrzywą 163

pesto, sałatek, farszów itd. Wart też zbierać nasiona, a zimą wysiewać na kiełki zapewniając sobie źródło zdrowia.  Coraz częściej jest doceniana przez szefów kuchni i trafia do sezonowego menu w restauracjach. Podróżując po Roztoczu wstąpcie na tradycyjną zupę pokrzywową do Zagrody Guciów , gdzie znajdziecie prostą wiejską kuchnię wzorowaną na potrawach gotowanych przez tamtejsze prababki. Dziś polecam smaczną i zdrową

SzczyptaSmaQ
Surówka z Pomidora i Cebuli 189

porcję aby sałatka wystarczyła na dwa dni. Składniki: Pomidor 1 sztuka = 200g = 26 kcal Cebula czerwona 1/2 szt = 50g = 15 kcal Jogurt naturalny 0% tłuszczu 2-3 łyżki stołowe Sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, czosnek Otrzymujemy 250g surówki, która ma 41 kcal. Jeśli mamy jeszcze zapas kalorii spokojnie możemy ją wymieszać z jogurtem naturalnym 0% tłuszczu. Gotowe! Smacznego

IzaGotuje
Sałatka jarzynowa inaczej 158

Prawie klasyczna:)  Sałatka jarzynowa z surimi  SKŁADNIKI:   6 jajek  paluszki surimi  szczypiorek kukurydza z puszki musztarda  majonez (lub jogurt)  sól, pieprz  Bardzo fajna propozycja na śniadanie. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kosteczkę. Do dużej miski wsypujemy jajka pokrojone surimi i posiekany szczypiorek, do tego kukurydza z puszki.  Dodajemy łyżkę musztardy(...)majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem.   Smacznego

MarciochaKucharzy