Zapraszam! Sałatka z sałaty lodowej (do obiadu) Składniki: kilka liści sałaty lodowej 2 łyżki śmietany lub w lżejszej wersji jogurtu naturalnego łyżeczka octu poszatkowana pietruszka lub szczypiorek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Porwać sałatę na niewielkie części, wrzucić do miski, oprószyć solą i pieprzem. Po chwili dodać ocet i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Posypać pietruszką. Smacznego
Tagebuch po polskuZapraszam! Sałatka z pomidora, zielonego ogórka i pekińskiej Składniki: 1/4 średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 średni ogórek zielony 1 łyżeczka suszonego koperku lub świeżo poszatkowanego sól, pieprz do smaku (ewentualnie) Przygotowanie: Ogórka i pomidora umyć pokroić w średnią kostkę. Liście kapusty porwać na małe części. Wszystko razem wymieszać. Dodać koperek i przyprawy. Smacznego
Tagebuch po polskujedną sałatkę. Ale faszerowane pomidory (i w ogóle faszerowane warzywa) fajnie prezentują się na stole. Można rozłożyć je na talerzykach, udekorować i już mamy całkiem efektowną i wcale nie taką pracochłonną przystawkę. Jak zrobić w kilka minut faszerowane pomidory? Na szybko. Idealne jako zimna przekąska, stylowa dekoracja stołu na imprezę. Oto kilka prostych i zarazem smacznych pomysłów. Pomidory faszerowane chlebem
MODA NA BIObardzo smaczne - udka zapiekane w piekarniku. Danie dla osób, które chcą przygotować dosyć szybki obiad. Przepis dodaje do akcji Pudliszki -Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: do przygotowania mięsa 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowe 2 łyżki oliwy sól, pieprz mieszanka suszonych warzyw suszony koperek 1 ząbek czosnku do przygotowania sałatki pół główki
Ugotowaćprzygotowujemy sałatkę. Jogurt naturalny wymieszałam z sokiem z cytryny. Ser pokroiłam na nieduże trójkąciki. Migdały lekko uprażyłam na suchej patelni. Talerz posmarowałam grubą warstwą jogurtu cytrynowego, na niego poukładałam listki z miksu sałat, poukładałam ser, ć wiartki wcześniej rozmrożonych truskawek, jeśli macie świeże to jeszcze lepiej, całoś ć posypałam płatkami migdałów i wszystko opruszyłam pieprzem. SMACZNEGO życzy
Blondynka Gotujesałatkę , którą możecie zjeść na przykład na drugie śniadanie:) składniki ok 100g mieszanki sałat pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1/4 dużej czerwonej papryki 4 pomidory suszone Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Sałatę przekładamy do pojemnika , dodajemy tuńczyka, pomidorki i paprykę całość oblewamy ok 1 łyżką zalewy z pomidorków. Przed zjedzeniem mieszamy. Smacznego
Cukier&PuderSurówka z marchewki, jabłka i suszonej żurawiny... Wiórki chrupiącej marchewki i soczystego jabłka. Owoce suszonej żurawiny. A całość otulona olejem i sokiem z cytryny. Pyszny, słodko
Gospodyni MiejskaSkładniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3
Kuchnia Łukaszawszystkie składniki sałatki: warzywa odsączone z oleju, oliwki i cebulki, ser pokrojony w kosteczkę, bresaole w paseczki i posiekaną rukolę. Wszystko dobrze mieszamy i solimy do smaku. Wstawiamy na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły. Podajemy prosto z lodówki, można dodać łyżkę majonezu, ale wtedy nie będzie już tak dietetycznie. Smacznego
Mia Cucina SofietaZa oknem pogoda nieciekawa. Na grilla nie ma niestety szans. A ja uwielbiam grillowane warzywa jako dodatek do mięsa. Dlatego postanowiłam przygotować sobie grillowana cukinię na
Magiczne Życie MartyMoją spiżarka jest mała i niestety, mieści się w niej dużo mniej przetworów niż bym chciała. Ale jakoś musi to nam wystarczyć i nawet nie świeci
Smaczna Pyzaposypania (gdy lubimy) - świeży koperek do posypania - ksylitol lub cukier (gdyby zupa miała gorzkawy smak, ja miałam bardzo słodką, mój bulion był pozostałością od gotujących się warzyw na sałatkę jarzynową, duża ilość marchwi i pietruszki zrobiły swoje) Szparagi obrać, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w garnku i zalać bulionem, wstawić na palnik i zagotować. Gotować pod przykryciem do miękkości szparag(...)litry kremu. Gdyby zupa miała goryczkę można także doprawić ją ksylitolem lub cukrem, ja nie dodawałam. Podawać z kawałkami szparag, posypane pokrojonym świeżym koperkiem i lekko chili (gdy lubimy). Smacznego
Smaczne Zdroweświęta pysznie, a jednocześnie nie dorabiając sobie dodatkowych kilogramów: Śmietanę tak często obecną w świątecznych potrawach zastąpmy jogurtem naturalnym Do sałatek i surówek nie dodawajmy majonezu – zastąpmy go sosem na bazie jogurtu lub winegret Zróbmy lżejsze wersje ciast – używajmy mąki z pełnego przemiału, płatków owsianych(...)porcję, jeśli mamy zamiar spróbować wszystkiego Możemy zrobić pełnoziarnistą wersję pierogów , z ciemnej mąki zamiast białej – będzie o wiele zdrowiej, a przy tym bardzo smacznie. Unikajmy polewania pierogów tłuszczem i skwarkami. Nie zasiadajmy do stołu z pustym żołądkiem – pół godziny przed kolacją zjedzmy coś lekkiego. Dzięki temu ograniczymy pochłanianie kalorii
Powiedz dietom niekwasowość jest niższa niż 0,3%, zaś skład chemiczny klasyfikuje ją w czołówce światowych oliw z oliwek. I co najważniejsze? Ta oliwa w połączeniu z pastami, sałatkami i innymi potrawami jest po prostu pyszna. Zapraszam Was na fanpag producenta "Oliwa z oliwek EVEGE" po więcej informacji i inspiracji kulinarnych Składniki: (na 2-3 kromki) 2 jajka klasy(...)następnie całość mieszamy lekko ugniatając np. widelcem. Kolejno dodajemy posiekany por i 2 łyżeczki łuskanego słonecznika. Całość doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy. Próbujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego
Słodkie okruszkiZimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet
Moja smaczna kuchnia