półmisku. Na wierzch ułozyc pokrojony w kostkę ser i kawałki brzoskwiń. posypać orzechami. W słoiczku umieścić wszystkie składniki na sos, wymieszać i polać nim sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu...Smacznego
Gosia gotujeNiedawno przekonałam się do gotowanych pieczarek. Do tej pory zawsze robiłam i jadłam tylko smażone, ale gdy okazało się, że gotowane są równie smaczne zaczęłam wykorzystywać je do sałatek, również tych "fit". Dzisiejsza sałatka w pierwszej wersji była z majonezem, później mieszałam majonez z jogurtem naturalnym, a ostatnio większość sałatek staram się robić z samym jogurtem naturalnym, nie ujmuje
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzecisnąć przez praskę, wszystko dokładnie wymieszać, wraz z pokrojonym szczypiorem i poszatkowaną natką. Z grillowanego pstrąga wyciągnąć ości, podzielić na mniejsze kawałki, skropić cytryną i wmieszać w sałatkę razem z pokrojonymi pomidorami....... Smacznego
Gaździnka warzyTo kolejne potwierdzenie zasady: mniej znaczy więcej! potrzebujemy: - 1 szklankę kaszy kuskus - 2 szklanki świeżo zagotowanej wody - oliwę z oliwek - 1 1/2 szklanki drobno pokrojonego ogórka
Szybko Tanio SmacznieNastępnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych składników wychodzi bardzo duża miska sałatki dla około 8 osób. Smacznego
Humanistka w kuchnijednej z połówek dajemy łyżkę sosu, i układamy na tym rukolę i pomidorki koktajlowe, podlewamy sosem i zamykamy kanapkę drugą połówką pieczywa. Na górę wykładamy sałatkę z ogórka i melona. Smacznego
BaRepasnoża). Ostudzone warzywa obieramy i kroimy razem z obranymi jabłkami i ogórkami w kostkę. Dodajemy sól, pieprz i majonez. Ja dodaję też łyżeczkę musztardy, dzięki temu sałatka ma bardziej wyrazisty smak :) Smacznego
KasiekGotujeUwielbiam takie obiady, które są zarazem lekkie i pożywne a na dodatek bardzo smaczne. Dodatek mięty powoduje, że sałatka jest bardzo świeża, wręcz letnia. Myślę, że kolory na talerzu mogą niesamowicie poprawić nasze samopoczucie w tą szaro-burą zimę. A i słodko-kwaśne smaki przeniosą nas gdzieś daleko, w egzotyczne miejsca. Szczerze polecam! Składniki: 300 gram piersi kurczaka łyżka miodu
Mango PapajaZastrzyk witaminowej energii w formie owocowej sałatki na dzień dobry. Proste, smaczne i zdrowe. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 3 osób Koszt przygotowania: 15,00 zł SKŁADNIKI: 1 ananas 1 mango 2 kiwi 1 limonka kilka listków mięty PRZYGOTOWANIE: Ananasa, mango i kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone owoce przekładamy do miski. Dodajemy
kulinarnyJamiski. Dodajemy tuńczyka, jajka, ogórki, cebulę, groszek, czerwoną fasolę, majonez, jogurt i musztardę. Doprawiamy solą i pieprze. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Przed podaniem skrapiamy sałatkę świeżym sokiem z cytryny. Smacznego
kulinarnyJaminut w temp. 170'C. Pyszny, soczysty, aromatyczny i przede wszystkim zdrowy obiad do bateria do działania na resztę dnia! Podałam z brązowym ryżem i sałatką z sosem vinaigre . Volià! Smacznego
Kitchens Alphabetkukurydzę. Z jogurtu i majonezu robimy sos. Mieszamy z warzywami. Wykładamy na półmisek. Pozostałą marchewkę , jajko i ziemniak ścieramy na grubych oczkach. wszystko oddzielnie. Dekorujemy sałatkę startymi warzywami i jajkiem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewybyły dość soczyste, więc - niestety - tego nie widać. A może wystarczyło zrobić bardzo cienką ostatnią warstwę? :) W każdym razie polecam Wam te kolorową i pyszną sałatkę ze śledziem i buraczkami :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennanastępnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki . Smacznego!!! A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port Władysławowo - plaża Władysławowo - port
Kuchnia domowa Aniciepłe (ale nie gorące). Wtedy skórka odchodzi całkiem dobrze, choć nie tak łatwo jak przy gotowanych burakach. Niemniej jednak polecam od czasu do czasu upiec buraczki do sałatki, bo mają lepszy smak. Smacznego
Kuchnia domowa Ani