były dość soczyste, więc - niestety - tego nie widać. A może wystarczyło zrobić bardzo cienką ostatnią warstwę? :) W każdym razie polecam Wam te kolorową i pyszną sałatkę ze śledziem i buraczkami :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennanastępnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki . Smacznego!!! A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port Władysławowo - plaża Władysławowo - port
Kuchnia domowa Aniciepłe (ale nie gorące). Wtedy skórka odchodzi całkiem dobrze, choć nie tak łatwo jak przy gotowanych burakach. Niemniej jednak polecam od czasu do czasu upiec buraczki do sałatki, bo mają lepszy smak. Smacznego
Kuchnia domowa Aniopakowaniu. Paprykę, cebulę, pomidory pokroić w kostkę. Kolendrę posiekać. Do lekko przestudzonej kaszki dodać pozostałe składniki, polać oliwą i sokiem z cytryny (do smaku), wymieszać. Przed podaniem sałatkę dobrze schłodzić w lodówce. Smacznego
Stare Garyefektu :( Wreszcie Eureka ! Znalazłam przepis w starej książce kucharskiej Jadwigi Kłossowskiej "Smacznego" i według tego przepisu zrobiłam majonez. Został wypróbowany przez Rodzinę i łaskawie zaakceptowany: "wystarczająco smaczny, można taki zajadać w sałatkach i z jajami " :) Uff... Do świątecznych sałatek będzie akurat. Składniki : 1 żółtko, skorupkę jajka dobrze myjemy i parzymy wrzątkiem płaska łyżeczka musztardy, u mnie sarepska 3/4 szklanki oleju
Proste PotrawyDomowe octy powstałe w wyniku naturalnych procesów zawierają mikroelementy, witaminy, enzymy i aminokwasy. Są smaczną przyprawą a przyprawiane nimi sałatki i surówki mogą być doskonałym środkiem profilaktycznym lub wspomagającym np. w walce z przeziębieniem. Z owoców dzikiej róży i głogu możemy wyczarować wyjątkową przyprawę w kolorze różowo-czerwonym. Takie wyjątkowe, własnoręcznie wykonane produkty sprawdzą się jako miłe upominki dla najbliższych
SzczyptaSmaQwarzywami i serem sałatkowym. Przygotować sos. Oliwę z oliwek wymieszać z octem jabłkowym, solą i pieprzem. Sos dodać do sałatki - dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Na wierzch sałatki posypać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego
kolorowotorcikowofeta pokroić w kostkę. SOS Do szklanki wlać oliwę, dodać ocet balsamiczny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, wymieszać. Sałatkę przed podaniem polać sosem. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script
Kuchnia Danusioleju (olej zachowujemy do sosu). Jaja kroimy w pół talarki, a paprykę z pomidorem w kostkę.Łączymy wszystkie składniki wybranego sosu. W misie łączymy wszystkie składniki sałatki i polewamy ją sosem. Smacznego
Kuchnia Łukaszadodatkiem. Odmian cukinii jest wiele, ale ja ostatnio upodobałam sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje w dwóch odmianach: żółtej i zielonej. Obydwie są bardzo smaczne, doskonałe na surowo do sałatek, idealne lekko podsmażone z czosnkiem do makaronów czy do ryżu. Dzisiaj natomiast chciałam Wam zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami. Cukinia zapiekana
Kulinarne przygody Gatityananasa osączyć z zalewy Kurczaka pokroić w kostkę, połączyć i wymieszać wszystkie składniki Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez połączony z jogurtem - wymieszać. Sałatka szybka i bardzo, bardzo smaczna :) Zostawiam Was na kilka dni i umykam zobaczyć, czy morze latem jest w tym samym miejscu co w zimą ? :) A może dzieci coś ugotują lub zrobią ciasto
Proste Potrawypółtalarki. Kapustę, obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Wszystko mieszamy i dodajemy do smaku cukier, sól i pieprz. Przygotowaną sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce. Smacznego
Salonik smakówpołówki lub ćwiartki. Fetę i awokado kroimy w kosteczkę - skrapiamy awokado sokiem z cytryny by nie ściemniał. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą chili. Składniki dressingu mieszamy, polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeBrakuje Wam szybkiego, atrakcyjnego i smacznego dodatku do zup, czy sałatek? Jeśli tak to danie jest idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około
Kolizje SmakówSkładniki: średnia cukinia 10 pomidorków czereśniowych mozzarella ząbek czosnku szczypta oregano 2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
Moja smaczna kuchnia