sitku i płuczemy pod wodą. Wszystkie przygotowane już warzywa wrzucamy do miski , dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą , pieprzem i ostrą papryką do smaku. Sałatka gotowa w 10 minut :) Smacznego
Różne smaki w kuchnioraz papryką czerwoną. Na koniec smarujemy miodem. Wlewamy 50 ml wody. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 60 min w 180 stopniach. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką Sałatką Rubinową ORZECH. Polecam i SMACZNEGO
Gotowanie Patkikukurydzę dobrze odsączyć. Kapustę pekińską, pierś z kurczaka, ananas, ser żółty i papryki pokroić. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem. Ja papryki wyłożyłam na wierzch sałatki po wymieszaniu pozostałych składników. Smacznego
W kuchni u Monikiczęści oliwki oraz 2 łyżki kiełków z rzodkiewki, całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany (przestudzony ryż) i majonez, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Sałatkę podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki. Smacznego
Słodkie okruszkiwrzecionowatym kształcie. Wrzucamy od razu na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy około 10-15 minut. Gotowe pyzy podajemy z sosem grzybowym lub skwareczkami z cebulą i ulubioną sałatką np. z czerwonej kapusty. Smacznego
Moja Książka Kucharskadrobno siekamy. Cheddar kroimy w cienkie paseczki o długości 1 cm a rokpol w kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy. dodajemy majonez, sól i pieprz i ponownie mieszamy. Sałatka gotowa do spożycia. Życzę smacznego
Kulinarne życieumyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Szczypiorek posiekać. Serek posolić do smaku i doprawić pieprzem, dodać chrzan i wymieszać. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, wymieszać. Smacznego
Obiad gotowyPolędwica z dorsza panierowana w płatkach migdałowych to moja propozycja na smaczny obiad. Do tego porcja sałatki ze świeżych warzyw i mamy doskonałą ucztę dla oczu i podniebienia. A tak na poważnie to zjadamy bardzo zdrowy i pełnowartościowy posiłek. 400 g mrożonej polędwicy z dorsza (4 szt) 100 g płatków migdałowych 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo
Kolorowa kuchnia Elkimiłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami, twarogiem (i skwareczkami!), zupełnie bez niczego, w sałatkach, zapiekankach… Prosty, szybki i smaczny sposób na jedzenie. Ten makaron jednak, to nasz hit tego lata. Przygotowanie trwa zaledwie tyle, ile piecze się kalafior, a smak czuć jeszcze długo potem. Tak zaczęliśmy
OliveandThymePrzeszukiwanie lodówki poskutkowało ostatnio znalezieniem resztek gotowanej kaszy i ziemniaków, z których planowałam zrobić kluski śląskie lub kopytka, a w końcu wyszły szybkie i smaczne kotlety bezglutenowe. Do nich sałatka ogórkowa z chili i obiad gotowy :) Składniki (na ok. 6-7 kotletów): Placki ok. 2 łyżek gotowanej kaszy gryczanej (u mnie nieprażonej) ok. 4 ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków
Weekendy w domu i ogrodziebiałku ściąć się całkowicie. Podawaj skropione oliwą z oliwek. Jest to jedyny typ fasoli ,po którym nie mam wzdęć i innych problemów. Warto używać jej również do sałatki jarzynowej zamiast groszku zielonego. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj przepis na bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatkę kijowską. Sałatka warstwowa składa się z jajek, sera i tuńczyka, podobna do śledzika pod pierzynką. Jest to wersja orginalna, przez to nie zawiera soli ani pieprzu. Jednajk są już jej udziwnienia jak dodatek ogórka, ketchupu i innych składników
Kulinarne Fantazje Mariolizostałam skrytykowana na dzień dobry, że jak to tak - blogerka kulinarna i nie odróżnia rzodkiewki od cebuli. No cóż nawet najlepszy może się pomylić :-) Tak czy siak sałatkę skopiowałam, bo jest delikatna, smaczna i bez wątpienia świąteczna :-) Porcja dla dwóch osób Składniki: 160 g filetów śledziowych 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 1 łyżka oliwy
pieprzny smaczekdodajemy sok z cytryny, sezam i czarnuszkę. Lekko solimy sałatkę i pieprzymy, polewamy oliwą, mieszamy. Do każdej połówki buraczka nakładamy porcję makaronu, dekorujemy kiełkami i pomidorkami. Podajemy sałatkę od razu lub schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolimąki. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem według uznania, a na koniec dodać łyżkę posiekanego koperku. 4. Podawać wedle uznania, u nas z ryżem i sałatką szwedzką z ogórków ( KLIK ). Smacznego
Kuchnia domowa Ani