Pieczone buraki

Pieczone buraki

Pieczone buraki

Pieczone buraki mają lepszy smak niż te gotowane w mundurkach. Choć ich pieczenie zajmuje grubo ponad godzinę. Dlatego namawiam, żeby upiec sobie kilka buraczków przy okazji pieczenia mięs, zapiekanek czy ciast. Nie będziecie żałować.Upieczone buraczki świetnie smakują w sałatkach czy surówkach.Składniki:buraki - ilość dowolna, ważne, aby były mniej więcej tej samej wielkościWykonanie:1. Buraki płuczemy i osuszamy.2. Na blaszkę wykładamy folię aluminiową, na to buraki i przykrywamy folią.3. Blaszkę wkładamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.