Dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką majonezu, dodajemy pół łyżeczki posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku. Mieszamy składniki i łączymy z ziemniakami. Sałatka jest gotowa: Smacznego
Maminek kulinarnykroimy kapustę pekińską i pora. Wszystko łączymy w jednej misce. Dodajemy 2 łyżki majonezu, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. To wszystko. Sałatka jest gotowa. Smacznego
Maminek kulinarnykostkę. Wymoczone śledzie kroimy w paski. Ogórki w półtalarki. Cebulę- w półtalarki. Wszystkie składniki łączymy- dodajemy cały sos tatarski z tego przepisu . Solimy I pieprzymy do smaku I sałatka gotowa :) życzę smacznego
Smaki EdytyGotujemy około 2 minut, białko musi się ściąć jednak żółtko powinno mieć płynną konsystencję. Jajko wyjmujemy delikatnie za pomocą łyżeczki z dziurkami i układamy na sałatce z rukoli. Smacznego
Niezły Młynekfasolę, zdecydowanie bardziej niż białą. Uwielbiam też seler naciowy - jego smak i zapach... Postanowiłam, więc połączyć w jednej sałatce moje ulubione składniki. I nie żałuję, bo sałatka wyszła bardzo smaczna. Na pewno nie raz wrócę do przepisu ... Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 3 łodygi selera naciowego 1 mała (200g) puszka kukurydzy 1 mały słoik papryki czerwonej konserwowej
Walijskie Pichceniecałości i pokrój ser żółty w kawałki, dodaj na wierzch. Zamknij brytfannę Toscana. I włóż do piekarnika na 200 stopni. Upiecz aż ziemniaki będą miękkie. Podawaj z ulubiona sałatką. Posyp parmezanem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitakiej sałatce. Z pomocą też przyszła Edyta , która dzień później opublikowała na swoim blogu sałatkę ziemniaczaną, również autorstwa Grzegorza, która jak pewnie zauważycie, jest modyfikacją sałatki Najsztuba. Sałatka jest bardzo smaczna, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe czy propozycja na śniadanie lub kolację. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćposiekać lub rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze wymieszać schować do lodówki na godzinę......... taką sałatkę lubimy do żytniego pieczywa................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki i smaczny sernik katarzynka Sałatki : sałatka sledziowa sałatka z selerem naciowym i gyrosem szybka sałatka z papryką czerwoną sałatka z szynką szwarcwaldzk ą sałatka z kurczakiem wędzonym sałatka z rukolą sałatka siódemka sałatka
Proste Potrawyczasu mieszamy. Następnie nakładamy do słoików, zalewamy płynem - nie pasteryzujemy. Wariant mniej pikantny,to papryka słodka 1 łyżka i bez chili. Polecam również: Sałatka na zimę SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyprzygotować sos. Polać sałatkę. Gotowe. Polecam również: Sałatka z selera naciowego Sałatka z ananasem SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1/2 szklanki osączonej konserwowej kukurydzy 1/4 małego kalafiora, ugotowanego al dente 1/4 pęczka natki z pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski dodajemy kukurydzę
Moja smaczna kuchniaJedna z najprostszych sałatek. Szybka i smaczna Caprese ze świeżych pomidorów, mozarelli i bazylii to klasyczna włoska antipasti - przystawka. Składniki; 1 mozarella 3 pomidory świeża bazylia oliwa z oliwek krem balsamiczny sól morska, pieprz - ewentualnie Pomidora i mozarelle pokroić na plastry i ułożyć je na przemian na talerzu. Na nich ułożyć listki bazylii. Całość skropić oliwą z oliwek i kremem
wyzwania kuchenneSkładniki: czerwony pomidor pomarańczowy pomidor lima garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano sól i pieprz
Moja smaczna kuchniaPodsmażamy. Na patelnię wlewamy 3 duże łyżki octu balsamicznego i 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina. Przykrywamy i podduszamy. Gdy sos zrobi się gęsty dodajemy cukier. Polewamy wątróbki (na sałatce) sosem truskawkowym. Smacznego
OstryKęs