układamy na sałacie. Kiełbasę obieramy z osłonki i również kroimy w plastry, podsmażamy ją na złoty kolor z obu stron. Następnie układamy ją na sałacie. Gotową sałatkę polewamy sosem. Smacznego
Passion of Cookingmałej miseczki bądź słoiczka (tak łatwiej) w kolejności dodać oliwę, sok z pomarańczy, łyżeczkę musztardy, miodu, przypraw i energicznie wymieszać do powstania aksamitnej kremowej emulsji. Delikatnie skropić sałatkę powstałym sosem. Smacznego
Wino Francja KuchniaSałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię. Składniki : 1 duży por 3-4 rzodkiewki 4 jaja ok 15 dag sera żółtego ok 20 dag kukurydzy w puszce sól, pieprz łyżka majonezu Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty
Mechanik w kuchnipomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową. Życzę smacznego
Kulinarne życieCzęsto gnębi mnie to samo pytanie. Czo podać do obiadu? Jaką surówkę czy sałatkę zrobić? A smacznie nie musi być wcale wyszukanie, zobaczcie jak w parę chwil wyczarować świetne warzywo do drugiego dania. Ps: A ja tak podane brokuły mogę tez jeść jako samodzielne danie. Składniki: 500 g brokuła 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1,5 szkl
Z Majeczką w kuchniselera naciowego Sałatka z brokułem i serem fetta Sałatka z rukolą i kurczakiem Brokułowa z kurczakiem Owocowa Z czerwonej fasoli Śledziowa Z selerem konserwowym Wielowarstwowa Sałatka z awokado Sałatka z rukoli SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewysuszone pomidory z zalewy trochę kukurydzy kiełki rzodkiewki oliwa z oliwek Wykonanie zajmuje tyle, co wyciągnięcie składników z puszek. Przemieszanie. Dosmaczenie solą, oliwą, suszonymi pomidorami i kiełkami. Sałatka jest genialna! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniZbliża się impreza a Ty nie masz pomysłu co przygotować? Zapraszam, razem coś wymyślimy! ;) PRZEKĄSKI: SAŁATKI: DRINKI: Życzę smacznego i udanej zabawy sylwestrowej
Czerwona Porzeczkaczynność jeszcze 3 razy, aż wykorzystamy wszystkie składniki. Po tym wierzch sałatki posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtkiem. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny, aby sałatka przeszła smakami. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaSałatka grecka Składniki: - sałata lodowa - ser feta - pomidor - czerwona cebula - oliwki ( najlepiej czarne) - sos winegret ( Knorr) Jest to moja najulubieńsza
Tanio smacznie i prostołyżki oliwy) z obu stron na złoty kolor po kilka minut. Uważaj, aby słonecznik się nie przypalił. Gotowe kotlety ułóż na talerzach razem z ziemniaczkami, sałatką i tzatzikami. Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyPaprykę pokrojoną w kostkę zamarynowałam pierwszy raz w zeszłym roku. Wyszła bardzo smaczna, doskonały dodatek sałatek i nie tylko. Składniki: Kolorowa papryka Zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka listków laurowych 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Paprykę przekładamy do umytych
Bajeczna KuchniaBardzo smaczna i niesamowicie prosta do zrobienia sałatka makaronowa. Do tego bajecznie kolorowa, zachęcająca do spróbowania. Najwięcej czasu zabierze Wam tak naprawdę ugotowanie makaronu :) Z przepisu wychodzi faktycznie duża porcja, zatem jest najlepsza na rodzinne obżarstwo :) Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki(...)dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy majonez, a także przyprawy (do smaku). Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Każda porcję sałatki możemy ozdobić dodatkowo cząstką jajka. Smacznego
MyCookBook.plBARDZO SZYBKA W PRZYGOTOWANIU SAŁATKA I BARDZO SMACZNA Składniki 4 - 5 MATIASÓW PUSZKA KUKURYDZY PUSZKA FASOLI CZERWONEJ PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO PÓŁ PORY PIEPRZ MAJONEZ Sposób przygotowania FASOLĘ ODSĄCZYĆ I WYPŁUKAĆ GROSZEK KONSERWOWY ODSĄCZYĆ KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ PORĘ PRZEKROIĆ NA PÓŁ UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE MATIASY POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PIEPRZ I MAJONEZ, WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI
Darcia w kuchni