Uwielbiam takie sałatki, szybka w przygotowaniu a do tego znakomita w smaku. Idealny dodatek do pieczywa a także jako poczęstunek dla gości. Do przygotowania sałatki
Zrób to smacznieUwielbiam takie sałatki, szybka w przygotowaniu a do tego znakomita w smaku. Idealny dodatek do pieczywa a także jako poczęstunek dla gości. Do przygotowania sałatki
Zrób to smacznielata i nikt ich nie chce ruszać. Postanowiłam więc zrobić sałatkę z koncentratem pomidorowym, przepis znalazłam w internecie i zmodyfikowałam nieco pod nasze potrzeby. Sałatka wyszła bardzo smaczna i delikatna, jeśli ktoś lubi kwaśniejsze smaki może dodać więcej koncentratu. Nam posmakowała bardzo, dzieci wyjadały prosto ze słoika. Mam nadzieję, że do zimy chociaż kilka słoiczków wytrzyma :) 3 kg. ogórków
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesmaczna i lekka sałatka SKŁADNIKI 1 główka sałaty lodowej, 2 średnie ogórki, 1 pomidory, 200 g sera feta, 1 pierś z kurczaka, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, garść kaparów Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, sól, pieprz, 2 łyżki wody WYKONANIE Kurczaka kroimy
słodki bratekoskrobać, odłożyć na bok. Skropić oliwą z oliwek, obsypać solą i pieprzem.Delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części, ser pokruszyć na małe kawałki, rozrzucić wszystko na górze sałatki. Posypać orzechami, smacznego
Kuchnia PokoleńSmaczna i pożywna sałatka z fasolki szparagowej. Składniki: 20 dag fasolki szparagowej 2 duże pomidory 4 jajka 1 lub 2 ogórki zielone mała cebulka 2-3 łyżki majonezu sól,pieprz Fasolkę oczyścić,ugotować,przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo, przestudzić,obrać i pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i również pokroić w kostkę
Niespełnione zdolności kulinarneTaką wymyśliłam sałatkę dla męża do pracy. Miałam do wykorzystania tuńczyka w sosie własnym, więc dodałam do niego wszystko co miałam pod ręką i tak powstała
Zrób to smaczniewinnym, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Polać sosem gotową sałatkę. Jeśli ktoś lubi można również uprażyć na suchej patelni po troszku ziaren słonecznika i sezamu, a potem posypać sałatkę przed podaniem. Smacznego :) Zapraszam do odwiedzenia strony www.warzywneinspiracje.pl
kuchnia doskipieprzem. Majonez zamieszać razem z gęstym jogurtem, w proporcjach pół na pół. Dodać do sałatki i delikatnie zamieszać. Odstawić na chwilę, żeby wszystkie aromaty się ze sobą połączyły. Sałatka jest super, smacznego
Kuchnia PokoleńKolorowa sałata, soczewica gotowana na parze, lekka cukinia i prażone pestki dyni - to składniki tej smacznej i pożywnej sałatki. Do tego ostry sos klonowy, który nadaje jej charakteru. To idealne danie na upalne, letnie dni. Składniki 1 opakowanie mixu sałat 1 puszka soczewicy na parze Bonduelle 1 czerwona cebula 1 cukinia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki pestek dyni
My Chcemy JeśćSmaczna i kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy
Bajeczna Kuchniasokiem oraz oprószyć zmieszanym cukrem z cynamonem. Zapraszam na inne przepisy z pomarańczą na moim blogu: Deser ; carpaccio ; Przystawka z serem i burakiem ; Sałatka z selerem naciowym ; Sałatka z rukoli Smacznego
Wino Francja Kuchniamorska do smaku Na półmisek rozłóż poszarpane liście sałaty. Posyp koperkiem. Dodaj rybę po grecku wcześniej schłodzoną w lodówce. Rzodkiewkę i pomidora. Dosmacz solą i olejem z ostropestu. Sałatka gotowa. Błyskawicznie. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisałatę, szpinak, cebulę, pomarańcze i orzeszki. W małej miseczce lub słoiczku dokładnie wymieszaj składniki dressingu, tak by powstała jednolita emulsja. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej dressingiem sałatkę i podawaj. Smacznego! English version Spinach and orange salad (3-4 servings) Ingredients: 2 handfuls of your favorite mix salad 2 handfuls of baby spinach, washed and dried 1/2 red onion
karmelowyPomysł na smaczną i lekką sałatkę z pietruszkowo-ziołowym dressingiem na bazie oleju rzepakowego. Szybka do przygotowania! Składniki: garść mixu sałat 4 plastry mozarelli 8-10 rzodkiewek kilka listków szczawiu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki wody sól ziołowa pieprz czarny papryka słodka mielona Sposób przygotowania: Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu
Kolorowy Przepisownik