będę Was namawiać do recyklingu ;) Bo czym innym nazwać wykorzystanie np. warzyw z rosołu? Wiem, że w wielu domach takie warzywa się wyrzuca. A przecież to smaczny składnik wielu sałatek. Przyprawiać ich też nie trzeba za dużo, bo ugotowane w mięsnym wywarze mają już smak własnie z tego wywaru. Zanim następnym razem wyrzucicie niechciane przez nikogo warzywa - zróbcie(...)nich sałatkę :) Składniki: ugotowane i przestudzone warzywa z rosołu : marchew, seler, pietruszka, 3-4 jajka kawałeczek surowego pora - część środkowa, jasnozielona, natka pietruszki , majonez , sól , świeżo zmielony pieprz - do smaku, szynka - wykorzystałam schab "Natura" ZMNove . Warzywa pokroić w kostkę. Por i natkę posiekać. Szynkę pokroić w kostkę - wielkość dowolna, ulubiona :) Jajka ugotować na twardo, przestudzić i również pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennaśniadaniową, którą polecam przygotować z tego co mamy pod ręką. Ta sałatka powstała z kilku liści sałaty lodowej, 1 pomidora, 1 jajka ugotowanego na twardo, 1 ogórka małosolnego, kawałka sera sałatkowego, 1 łyżki grillowego frykasu z czosnkiem, oraz soli i ognistej mieszanki przypraw od Kamisa do przyprawienia. Smacznego. Liście sałaty rwiemy na mniejsze paski, jajko i pomidora kroimy w ósemki(...)Składniki układamy na talerzu, doprawiamy przyprawami i posypujemy frykasem grillowy, który jest mieszaniną marynowanych owoców i warzyw. Sałatka śniadaniowa (wakacyjna z tego co pod ręką) jest bardzo smaczna, lekka, idealna na lato. Sałatka może też być lekkim dodatkiem do grillowanego mięsa. The post Sałatka śniadaniowa (wakacyjna z tego co pod ręką) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMakaronowe sałatki są bardzo smaczne i sycące. Na szczególne uznanie zasługują według mnie te z makaronem tortellini a dziś przedstawiam przepis na kolejną z nich. Tortellini znane jest na szczęście nie tylko we Włoszech i staje się coraz popularniejsze. Można kupić je praktycznie w każdym sklepie, w formie suchej lub garmażeryjnej. Ja wybrałam do sałatki tę pierwszą opcję. A może
Szefowa kuchnikroimy w półplasterki (nie musicie go obierać). Cebulę kroimy w cienkie piórka. Wszystkie składniki łączymy w misce z odrobiną oliwy i doprawiamy do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Smacznego! Post Szybka sałatka do obiadu pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!też je zjadam jeśli coś zostanie mi po przygotowaniu tortilli. Jednak zamknięcie tych smaków w pszennym placku i dodatkowo zagrzanie ich w opiekaczu sprawia, że prosta sałatka staje się daniem obiadowym, smacznym zawiniątkiem do zgarnięcia do pracy lub na piknik. Składniki (na około 10 tortilli): 10 pszennych, dużych tortilli 2 duże piersi z kurczaka po połówce zielonej, żółtej i czerwonej(...)sosu i dokładnie mieszamy. Nagrzewamy opiekacz lub jeśli nie mamy, nagrzewamy dobrze suchą patelnię i przygotowujemy jakiś ciężki talerz do dociśnięcia tortilli. Na brzegu każdej tortilli układamy porcję sałatki – około 2-3 łyżki. Składamy tortille w ciasne koperty, z bokami zawiniętymi do środka. Możemy sobie pomóc wykałaczką i spiąć tortillę po zwinięciu. Układamy tortille w opiekaczu i opiekamy
Smaczna Stronawystudzić Kukurydzę, ananasa osączyć, pieczarki gotować przez 10 min w posolonej wodzie- pokroić i lekko odcisnąć Wszystkie składniki zmieszać Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez Gotowe -to jest smaczna i szybka sałatka
Proste Potrawymarchewek). Przyozdabiamy pietruszką lub kolendrą, a listki mięty dodadzą jej bardziej lekkiego smaku. Dressing: ¼ szklanki oliwy mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Smacznego! Artykuł Wiosenna sałatka z czerwonej kapusty i marchewki pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeMożecie dodać świeżą lub konserwową paprykę, czerwoną cebulę. Podany przepis niech będzie szkieletem, a was niech ponosi fantazja kulinarna! Dajcie znać, co wyszło i pochwalcie się swoimi wersjami! Smacznego! Post Prosta sałatka ziemniaczana pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenMożecie dodać świeżą lub konserwową paprykę, czerwoną cebulę. Podany przepis niech będzie szkieletem, a was niech ponosi fantazja kulinarna! Dajcie znać, co wyszło i pochwalcie się swoimi wersjami! Smacznego! Post Prosta sałatka ziemniaczana pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenwewnątrz. Jest to więc ryż biały, ale o wyższej zawartości składników odżywczych i błonnika niż inne ryże białe. Nigdy nie skleja się podczas gotowania, idealnie nadaje się więc do sałatek i lunchów na wynos. Do gotowania można dodać kurkumę, dzięki czemu ryż zyska ładne, żółte zabarwienie. Czas gotowania: 15 minut - KASZKA KUKURYDZIANA (na pojemniczku napis 'polenta'): otrzymywana z obłuszczonego(...)Jego ziarna są długie i puszyste, po ugotowaniu mają śnieżno- biały kolor. Ryż ten najlepiej nadaje się do dań kuchni hinduskiej, czyli różnego rodzaju dalów i curry. Bardzo smaczny również w sałatkach na zimno. Do gotowania dodaje się tylko sól, by nie przytłumić jego aromatu. Czas gotowania: 15 minut. - RYŻ CALROSE: jest to ryż do sushi. Oczywiście jest
Wegańska kuchnia orientalnaPrzygotowanie zdrowego posiłku nie musi zajmować dużo czasu. Moja sałatka jest bardzo smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu a przy tym ... dietetyczna! Składniki na 1 porcję: 1/4 opakowania Mix Sałat 1 jajko - ugotowane "na twardo" 4 suszone pomidory (u mnie słoiczek z pestkami dyni) 1/3 małej cebuli. grzanki czosnkowe - garść oliwa (ze słoiczka z pomidorami) Przygotowanie: Mieszankę sałat wkładamy(...)miski. Suszone pomidory kroimy i razem z pestkami dyni wrzucamy do sałatki. Dodajemy grzanki (ja kupiłam gotowe) i drobno posiekaną cebulę. Jajko obieramy i kroimy na 4 części - układamy na wierzch sałatki. Całość polewamy 1 łyżką oliwy z suszonych pomidorów i zajadamy :) Podałam składniki na 1 porcję śniadaniową, ponieważ sałatkę najlepiej zjeść do 2-3 godz. po przygotowaniu, natomiast
Alutka-Gotujelekko widelcem, dodajemy skórkę z cytryny, pomidory, pokrojoną w kostkę fetę i miętę. Na talerzu układamy sałatkę z kuskusu i pokrojoną w plasterki pierś z kaczki. Smacznego! Artykuł Kaczka i sałatka z kuskusu pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniaewentualnie odrobiną soli. Dla bardziej wyrazistego smaku, dodałam jeszcze około dwóch łyżek chrzanu. Można również przygotować tę sałatkę w formie warstwowej, będzie wyglądać bardziej efektownie i elegancko. Smacznego! Dla miłośników ziemniaczanych sałatek polecam: Sałatkę ziemniaczaną z czosnkiem Sałatkę ziemniaczaną z jajkiem ogórkiem kaparami z sosem curry Sałatka ziemniaczana z szynką Sałatkę ziemniaczaną z wędzonym rekinem
potrawyregionalnesmaku.Jeśli nie możecie żyć bez majonezu na tą ilość wystarczy duża łyżka. Na samym końcu przekładamy sałatkę do miseczek waflowych (swoją chrupość utrzymają przez ponad godzinę). Smacznego! Na co dzień sałatkę możemy spożywać oczywiście w tradycyjny sposób. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsałatek wymieszać ze sobą w szejkerze, dobrze nim potrząsając (lub w małym, dobrze zakręconym słoiku). Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi spora porcja sałatki. Oliwę można zastąpić olejem, sałatę lodową - każdą inną, zgodnie z własnymi preferencjami. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu: Wielkie
Gospodyni Miejska