Sałatka z awokado i paluszkami krabowymi z dodatkiem pomidora, kukurydzy i szczypiorku z dymki to przekąska idealna dla osób lubiących błyskawiczne dania. Sałatka jest bardzo smaczna, wszystkie składniki doskonale się ze sobą komponują tworząc niesamowity efekt smakowy w sam raz przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. składniki na 3 porcje 250 g paluszków krabowych 1 awokado 2 pomidory(...)niewielką kostkę. Szczypior z dymki drobno siekamy. Do miski wrzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Do kukurydzy dodajemy pokrojone składniki: pomidory, awokado, paluszki krabowe oraz szczypiorek. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka z awokado i paluszkami
Smakowite Daniasałatka. Ważne, aby szykować ją w przed samym podaniem, gdyż najsmaczniejsza jest ciepła (ale nie gorąca!). Użyłam jarmużu fioletowego, następnym razem wezmę zielony - wydaje mi się delikatniejszy. Sałatka poza tym że smaczna - cieszy oko. Jest bardzo kolorowa, co sprawia, że jemy ją z przyjemnością. inspiracją był przepis z tej strony składniki 1 łyżka oliwy z oliwek 250g(...)miski, dodać cebulę, posypać ziarenkami granatu. W małej misce wymieszać sok pomarańczowy i oliwę. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Polać ciepłą sałatkę, wymieszać, posypać kolendrą i natychmiast podawać. Smacznego
Stare GarySałatka jest prosta, szybka i do tego smaczna. Tuńczyka otrzymałam od firmy Graal, dziękuję :) Sałatka z tuńczyka i brokuła Składniki: brokuł mały - 1 szt pieczarki marynowane - 1 słoik jajka - 3 szt 1 woreczek ryżu(...)miski i przygotować sos. Sos : Jogurt grecki przelać do szklanki , dodać przeciśnięty czosnek, oregano, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać. Udekorować szczypiorkiem i natką pietruszki. Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia DanusiBardzo, bardzo zielona sałatka, chrupiąca, i smaczna. Warto ją zrobić , bo sezon na szparagi dobiega końca! składniki 500 g szparagów zielonych 250 g groszku cukrowego 4 - 5 ogórków zielonych gruntowych 150 g fasolki szparagowej 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku sos 1/3 szklanki oliwy sok z 1 cytryny sól pieprz ew łyżeczka miodu przygotowanie Warzywa umyć, szparagom obłamać zdrewniałe końce, groszek(...)słoiku z zakrętką , wlewamy oliwę i ocet , dodajemy pozostałe przyprawy, zakręcamy i potrząsamy do wymieszania się składników. Wszystkie składniki sałatki przestudzić i przełożyć do miski. Polać sosem i chłodzić w lodówce przed podaniem co najmniej 30 minut. Smacznego
Stare Garyziemniaków , mieszamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin . Sałatka ziemniaczana , im bardziej schłodzona , tym lepsza . Podajemy w dowolny sposób , solo lub w towarzystwie mięsa . Smacznego ! Artykuł Ziemniaczana sałatka norweska pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżykroimy w kostkę. Natkę i szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki wraz z papryką, ziarnami granatu, sokiem z cytryny, oliwą i przyprawami. Dokładnie mieszamy i podajemy. Smacznego! Artykuł Turecka sałatka z bulgurem i granatem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongznajdziesz tutaj Dzięki słonej fecie nie potrzeba juź doprawiać sałatki. Proponuje fetę rozkruszyć w palcach, źeby lepiej obkleiła liście rukoli. Składniki; pomidory rukola ser feta Smacznego! Artykuł Lekka sałatka idealna do domowej pizzy pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkugotowany ryż. Dodałam pokrojony w kostkę zielony ogórek. Kolej na posiekane ugotowane jajka. Ostatni składnik to konserwowa kukurydza. Wszystkie składniki sałatki wymieszałam. Dodałam różyczki brokuł. Dodałam majonez, jogurt i musztardę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smacznego
potrawyregionalnemięsa, gdyż miałam ochotę na coś lekkostrawnego. Mój mąż wybrał kotleta schabowego z ziemniakami. Dania były sporych wymiarów, bez problemu można było by je podzielić na dwie porcje. Sałatka była bardzo smaczna, przeważał w niej słodki smak gruszki. Idealnie komponowały się smaki, jedynie dodany ser mozzarella do sałatki był neutralny. Jego smak był nie wyczuwalny, brakował mi mocniejszego akcentu
Projekty ze smakiempikantnej odsłonie ;-) Nie wymaga ona zbytniego nakładu pracy, a na dodatek pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna! Przypadła mi do gustu i na pewno nie raz zaserwuję ją na na różnego rodzaju imprezach okolicznościowych. Na imprezę jednak polecam przygotować sałatkę gyros z podwójnej ilości składników, gdyż znika w zastraszająco szybkim tempie. Inspiracja Sałatka gyros ognista – składniki: Piersi(...)sałatki). Ogórki i pomidory umyć, pokroić w kostkę. W misce układać sałatkę tworząc warstwy ze składników: pomidory, kukurydza, sos, ogórek, cebula, pikantny kurczak gyros, sos, kapusta pekińska. Smacznego! Więcej inspiracji na sałatki znadziecie tutaj: Sałatki i surówki Przekąski na imprezę znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę Przepisy na dania z kurczakiem znajdziecie tutaj: Kurczak Przepisy The post Sałatka Gyros ognista appeared
Kulinarne PrzebojeWyjątkowo smaczna i efektowna sałatka z brokułów i fasoli na każdą okazję, którą jesteś w stanie przygotować w 15 minut. Polecana przez „specjalistów” w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienia z powodu dużej zawartości czosnku i witamin :). Składniki: 1 duży brokuł lub opakowanie mrożonych 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 1 ser feta majonez śmietana
Kulinarna Patilogiadoskonałym źródłem przeciwutleniaczy i ma jeszcze wiele innych zalet. Dlaczego więc nie połączyć go z roszponką, mozzarellą, słonecznikiem i zrobić sałatkę w 5 minut? W dodatku bardzo smaczną i niskokaloryczną. Do sałatki użyłem mozzarelli mini, można oczywiście wykorzystać normalną mozzarellę i ją pokroić na mniejsze kawałki. Polecam wypróbować ten pomysł na sałatkę, która świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie
Programista w kuchnidoskonałym źródłem przeciwutleniaczy i ma jeszcze wiele innych zalet. Dlaczego więc nie połączyć go z roszponką, mozzarellą, słonecznikiem i zrobić sałatkę w 5 minut? W dodatku bardzo smaczną i niskokaloryczną. Do sałatki użyłem mozzarelli mini, można oczywiście wykorzystać normalną mozzarellę i ją pokroić na mniejsze kawałki. Polecam wypróbować ten pomysł na sałatkę, która świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie
Programista w kuchniobrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać. Do sałatki dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Sałatka w smaku jest delikatna i kremowa. Smak sałatki można wzbogacić o drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Ilość czosnku należy dostosować do własnych upodobań smakowych. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaumyć, osuszyć, posiekać. Dodać do sałatki (odrobinę można pozostawić do oprószenia po wierzchu). Wymieszać. Do sałatki dodać majonez. Wymieszać. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Sałatka ma bardzo delikatny smak. Osobom lubiącym wyraziste smaki może wydawać się mdła - można wówczas dodać drobno pokrojone ogórki kiszone. Groszek w sałatce można zastąpić kukurydzą konserwową, a szczypiorek
Gospodyni Miejska