100g mąki kukurydzianej - 50g płatków owsianych - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki pestek dyni - 2 łyżki ziaren słonecznika - 1 łyżka siemienia lnianego - 500ml wody - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki - Stopniowo dodawać letnią wodę, mieszając masę łyżką - Ciasto powinno być dość płynne
Wegańska kuchnia orientalnaodwiedzin strony :) Zaś do przygotowanie ciasteczek będziecie potrzebować: 100 g masła 100 g płatków owsianych 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego w dowolnych ilościach: dowolne otręby, pestki słonecznika, dyni, sezam, siemię lniane, rodzynki, daktyle, ... Wykonanie: Masło roztapiamy na patelni, połowę odlewamy do miski, w której będziemy łączyć wszystkie składniki ciasteczek, a w pozostałej części smażymy płatki owsiane. Do miski
Taste Of My Dayzaczynu 320 g mąki pszennej chlebowej 450 g mąki pszennej razowej 450 g wody o temp. pokojowej 18 g świeżych drożdży 20 g soli 120 g nasion słonecznika 10 g nasion czarnuszki Przygotowanie chleba: Wodę podziel na dwie części. W jednej rozpuść drożdże, w drugiej sól. W dużej misce umieść zaczyn, wsyp mąki. Wlej wodę z solą i wodę
Grahamka, weka i kajzerkajest o wiele zdrowsza, bo bez dodatku cukru. Tylko cztery składniki, jedno naciśnięcie guzika i pyszne śniadanie gotowe. Składniki: 2 mrożone banany 2 szklanki mleka ryżowego 2 garście słonecznika 2 łyżeczki syropu klonowego Jak w przypadku wszystkich koktajli, wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę. Przelej do szklanek i natychmiast serwuj, ponieważ shake szybko ciemnieje
Roślinna - blog wegańskigładką masę, przelej do dużej miski i dodaj resztę składników. Wymieszaj drewnianą lub silikonową łopatką, przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a wierzch można posypać sezamem, dynią lub słonecznikiem. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, czas pieczenia ok. 50 minut, aż boki i spód będą rumiane, a papier do pieczenia łatwo odchodzi od chleba. Po upieczeniu przełóż na kratkę
Apetyczna babeczkanaprawdę zdrowe ;) Co ciekawe, nie zawiera ona glutenu ;) Przepis znaleziony tutaj . Polecam! Składniki: 50 g płatków z komosy ryżowej 50 g mąki ryżowej 50 g łuskanego słonecznika 50 g wiórków kokosowych 60 g wydrylowane daktyle 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 obrane, dojrzałe banany 4 łyżki wody starta
Nastoletnie Wypiekanieserowej, ponownie wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie rozłożyć ciasto do połowy. W każdą muffinkę wcisnąć pomidor i przykryć resztą ciasta. Wierzch posypać pestkami dyni (można zastąpić słonecznikiem). Piec około 30-35 minut, do suchego patyczka. Wierzch muffinek powinien mieć kolor jasnobrązowy
Czerwień i błękitmiodem. Śniadanie idealne! Składniki: 200g mąki pszennej razowej 200g mąki żytniej razowej 100g mąki pszennej chlebowej 30g drożdży 400 ml letniej wody łyżeczka soli łyżeczka cukru dowolne ziarna: słonecznik, dynia, czarnuszka, siemię lniane. Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do dużej miski, zalać wodą. Dodać sól i cukier, wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Do miski z roztworem drożdżowym przesiać wszystkie rodzaje mąk, dosypać
Cakes By Kejtpiękny zielony kolor, trzeba bób obrać, ale wszystko jest warte zachodu. Zupa jest smaczna, gęsta i pożywna, nie trzeba dodawać do niej np. grzanek, można posypać prażonymi pestkami, np. słonecznika lub dyni. Tutaj szybsza wersja (bez obierania ziaren z łupinek). Składniki: 2 łyżki oliwy lub masła 0,5 kg bobu 2-3 ziemniaki ½ cebuli lubczyk, sól, pieprz
Qlinarnie i QlinarnieBaton Cynamonowy Raj z prażonymi ziarnami Składniki: - mieszanka musli z płatkami owsianymi - mieszanka z cynamonem i prażonymi ziarnami (u mnie Cynamonowy Raj Ziarenkowo ze składem: prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon, goździki) - rodzynki - kandyzowana skórka pomarańczowa - 3 jajka - 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy) - mleko Forma: mała keksówka 25 cm Przygotowanie: Mieszankę musli oraz rodzynki moczę w mleku
Kuchnia co dniaSkładniki: na 2 osoby pół opakowania makaronu penne pesto : pęczek bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek, 50 gr ziaren słonecznika, ząbek czosnku, 3 łyżki startego parmezanu . Całość zmiksować w blenderze Dosolić do smaku Uwaga! parmezan jest już słony. Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu 2. przygotuj w międzyczasie
AZgotuj!kremu. Do gorącej zupy wciśnij czosnek. 4. Wsyp ziarna czarnuszki ok 1 łyżeczka. Posyp lubczykiem. Ja posypuję jeszcze pestkami dyni i słonecznika
AZgotuj!Jajo usadzone w grzance. Kupuję ogromny chleb z formy w izraelskiej kawiarni. Jest nafaszerowany ogromną ilością ziaren, łamane żyto, len, słonecznik. To na poranny rozruch, aby dobrze zacząć dzień. Jedna kromka tego chleba odpowiada 2 kromkom zwykłego chleba tostowego, dlatego po wycięciu odpowiedniej średnicy koło , mieści się
AZgotuj!