sprawka photoshopa – to tylko dużo ruchu i racjonalne podejście do jedzenia. Zjadam wszystko to, co widzicie na blogu ( + to czego nie widzicie! :D ), ale nie całe ciasto – a jego kawałek. Zjadam nie całą pizzę – a jej kawałek ( no albo 3 :D ) A do tego jem bardzo regularnie i NIGDY nie opuszczam posiłków. Mój organizm tak już się(...)żurawiną ) – 1 szkl * orzechy nerkowce – 1 garstka * suszone figi – 3 szt * daktyle – 8 szt * masło orzechowe – 3 łyżki * pestki dyni – 1 łyżka * pestki słonecznika -1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Suszone owoce moczymy we wrzątku przez ok. 15 minut, odsączamy siekamy. Dodajemy masło orzechowe, miksujemy. Wrzucamy płatki ryżowe Lubella oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko
Ostra na Słodkopestek dyni (około 1 i 1/4 szklanki) 200 g mąki z brązowego ryżu (około 1 i 1/2 szklanki) - można zastąpić mąką gryczaną 100 g pestek słonecznika (niecałe 3/4 szklanki) 4 czubate łyżki proszku z nasion babki płesznik*** 3 łyżki mieszanki suszonych ziół ( dodałam 2 płaskie łyżki zmielonego w młynku do kawy zataru - tutaj przepis(...)dokładnie się ze sobą połączyć. [ u mnie woda wchłonęła się dopiero po dwóch godzinach ] Rozgrzej piekarnik do 200°C (lub do 180°C w trybie z termoobiegiem). Wyłóż ciasto na blachę do pieczenia. Nie formuj zbyt wysokiego bochenka, bo chleb się nie dopiecze – powinien mieć zaledwie 5–7 cm wysokości. [ dno i boki wysmarowanej smalcem foremki i górę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZa oknami piękna pogoda, coraz większy upał i chęć na to, by jakoś się ochłodzić. Sprawdzonym pomysłem na ochłodę i orzeźwienie w upalne dni są lody
Z miłości do słodkościTworząc nasze produkty uwzględniamy wszystkie aspekty ważne dla osób chcących odżywiać się optymalnie: liczbę kalorii, bilans makroskładników, zawartość mikroelementów czy indeks glikemiczny. W naszej ofercie znajdują się batony i ciasta bezglutenowe, bezlaktozowe, czy też stworzone z myślą o diabetykach. 1. Baton żurawina + jagody goji 140g Składniki: banany, płatki owsiane, płatki jęczmienne, odżywka białkowa, żurawina, jagody goji. Wartość odżywcza: wartość energetyczna(...)przysmaku po prostu powala na kolana. 10. Baton orzechowo-czekoladowy 140g Składniki: banany, czekolada, orzechy włoskie, odżywka białkowa, daktyle, mąka jaglana, pistacje, płatki jaglane, płatki gryczane, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam, cynamon, syrop klonowy, zielona herbata, cytryna. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 388,5kcal, tłuszcz 18g, węglowodany 41g, białko 14,5g. Opinia: Baton z największą ilością składników, pełen orzechów i czekolady
Be Fit Be Strongnich zrażać. Sama mam problem z kokosem oraz różnych przysmaków z jego dodatkiem. Choć często używam w kuchni mleko kokosowe, lubię też czasami posypać jego wiórkami owsiankę czy ciasto, to jednak jego dodatek w niektórych produktach wydaje mi się zbyt przytłaczający i zbyt intensywny. I tak jest w tym przypadku. Przez moją trwającą już od wielu lat awersję do kokosa(...)małe brązowe kwadraciki mają delikatnie słodkawy smak, ziemistość kaszy gryczanej dobrze współgra razem z kakao, którego nuta jest delikatnie wyczuwalna. Skład: kiełkowana polska kasza gryczana*, daktyle*, rodzynki*, kiełkowany słonecznik*, kiełkowana kasza jaglana*, surowa masa kakaowa* (7%)(surowe ziarno kakaowca*, masło kakaowe*, kakao w proszku*, zawartość kakao min. 65%), wiórki kokosowe*, kiełkowane siemię lniane*, kiełkowany amarantu*, kiełkowana szałwia hiszpańska*. Gryczanki miodowe
Roślinna - blog wegańskiciepłych potraw. Uwielbiam dynie, za ich kształt, kolor i uniwersalność smaku. Z dyni można przyrządzić praktycznie wszystko, począwszy od aromatycznych gęstych zup i pożywnych zapiekanek, a kończąc na wyjątkowych ciastach i marmoladach. Oprócz walorów smakowych dynia bogata jest w wiele wartościowych składników odżywczych, które sprawiają, że jest ona bardzo cenionym i lubianym warzywem. Dynia jest jadalna praktycznie w całości(...)dynię, wyłuskany czosnek i wszystko zmiksować. Zmiksowaną zupę przelać do garnka i gotować na małym ogniu jeszcze około 10-15 minut. Zupę można podawać z podprażonymi pestkami dyni lub słonecznika, lanymi kluseczkami (tak jak tutaj zupa pomidorowa ) lub fetą. Zamiast świeżych pomidorów można również użyć około 700 ml gotowego przecieru pomidorowego w butelce. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama GotujeZłocista substancja, gęsta, lepka i ciągnąca. Spływa wolno po ściankach słoika. Charakterystyczna woń uderza w nozdrza.Słodycz kusi, nęci, aż nie potrafisz się oprzeć. Sięgasz łyżeczką
W kuchni Karmel-itki"Cisza jak makiem siał"... Każdy dziś w skupieniu i z miną inteligenta tworzy i konstruuje. Same złote rączki pochylają się nad tworem, który do życia powołały
Wypisz Wymaluj