Dziś klasyczny wypiek z USA - Pumpkin Pie , wzbogacona przeze mnie jednym dodatkiem. Do mojej tary dyniowej włożyłam bezy. Bezy oczywiście możecie pominąć w przepisie, jeśli
kolorowotorcikowoPo aromatycznym cieście marchewkowym czas na kolejną część serii pt."słodycze, którymi możemy zajadać się bez wyrzutów sumienia". Dzisiaj pora na najprostsze a zarazem najpyszniejsze ciasto
peanutbuttermonsterPrzyszedł czas na szarlotkę, jeszcze w tym roku nie robiłam, a przynajmniej nie robiłam żadnej nowej jej wersji. Moje najlepsze szarlotki to ta z bezą (ta
Zdrowa Kuchnia SowySzukacie zdrowego pomysłu na drugie śniadanie? Tadammm ;-) Przepyszne ciasto jaglane z dużą ilością świeżych żurawin, rozgrzewających przypraw i polskich= najlepszych malinówek! Super pomysł na drugie śniadanie
SMYKWKUCHNIBardzo dawno nie robiłam żadnych delikatnych placuszków. Pora nadeszła na biszkoptowe z kawałkami gruszki. Rozpływające i delikatne - urzekną każde podniebienie! :) Składniki: 1 jajko 1 łyżka mąki
Truskawkowa FiestaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne bułeczki z białym serem. Są puszyste, lekkie i mega smaczne. Idealne na drugie śniadanie do szkoły i
Marta GotujeTadammmm! Obłędna TARTA Z GRUSZKAMI I MASĄ MARCEPANOWĄ! Jedna z najlepszych jaką jadłam i zrobiłam! Bardzo łatwa w wykonaniu a wykwintna w smaku! Gorąco Wam polecam
SMYKWKUCHNIOwoce suszone w soku z pomarańczy gotujemy, ciasto cukrem brązowym posypujemy, orzechy dokładamy i gotowe babeczki francuskie mamy. Składniki: 400 g ciasta francuskiego, 150 g
Moniki SmakołykiKochani! Dla niektórych zabrzmi to mało skromnie. Inni, natomiast, z uznaniem stwierdzą, że ta Wioleta, ta zwykła Wioleta przez "W" i jedno "t" - wow, jakże ona
Restauracyjka LiterackaTO DANIE RZĄĄĄDZIIIII!!! OH! Jak to danie rządzi! Robię je przynajmniej raz w tygodniu. A to na obiad, a to na podwieczorek, raz nawet na kolacje
Restauracyjka LiterackaLubicie owsianki? Bo ja nieeee!!! Ale w tej wersji - UWIELBIAM! I to danie musi przynajmniej raz w tygodniu zagościć na naszym stole;-) Inspiracją stał się dla
Restauracyjka LiterackaW związku z tym, że mieszkam w Poznaniu już jakiś czas, uznałam że to dobry moment aby przygotować coś poznańskiego ;) Pyszne, mięciutkie w środku, pulchne pączki
My Culinary ArtZ zielonym młodym jęczmieniem pierwszy raz (o ile pamiętam) zetknęłam się w szejku, którego zawsze zamawiam w jednym z moich ulubionych kulinarnych miejsc, czyli w Wielopole
Zdrowa Kuchnia SowyTym razem deser jaglany, który przypomina sernik na zimno. Robimy różne jego wersje - owocowe, rodzynkowe, orzechowe - wszystkie są przepyszne, ale ten z daktylami i bananem
głodny alergikDziś na deser przygotowałam wszystkim bardzo dobrze znane ciasteczka: chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku kokosanki. Smakują dokładnie tak samo jak te, które pamiętam z
My Culinary Art