„Pyszne, niezwykle kruche ciasteczka. Bez problemu się je wyciska używając maszynki. Jeśli ktoś nie ma, można to zrobić za pomocą szprycy, nie trzeba wówczas tak długo
Wiem co jem" Z ciasta, które pozostało od piernika staropolskiego , upiekłam duże piernikowe serca. Były dodatkiem do świątecznych prezentów. Każde ozdobiłam lukrem i perełkami cukrowymi. Później zapakowałam w
Wiem co jem„Nie pamiętam kiedy ostatnio piekłam sernik. Za to serniki na zimno są u nas dość często. Nie mogło więc zabraknąć go również na świątecznym stole. Tym
Wiem co jem„Dziś zapowiadany przeze mnie w ostatnim poście, kolejny sernik na zimno, który zrobiłam na Nowy Rok. Tym razem pachnący cynamonem i goździkami. Na spód wykorzystałam lekko
Wiem co jem„Strasznie piernikowo się zrobiło u mnie na blogu ostatnio, ale obiecuję - na tym koniec. Wszystkie pierniczki zostały w końcu zużyte. No i dobrze, bo trochę się
Wiem co jem„ Będzie zdrowo i w dalszym ciągu błonnikowo, czyli połączenie otrąb owsianych z pieczoną dynią, której spore zapasy znajdują się jeszcze w mojej zamrażarce. Dorzuciłam do tego
Wiem co jem„ Lekkie jak puch i delikatne jak mgiełka pączki z konfiturą wiśniową. Są, tak jak napisałam w tytule wyśmienite. Po prostu idealne. Tak dobre jadłam tylko u
Wiem co jem„Najlepiej smakuje jeszcze ciepła, suto posypana cukrem waniliowym. Kruche ciasto wzbogacone otrębami ma delikatną strukturę i wręcz rozpływa się w ustach. A cynamonowe jabłka ze słoiczka
Wiem co jem„W moich sernikach na zimno lubię przede wszystkim to, że nie zawierają jajek i masła. Szybko się je przygotowuje i dają nam ogromne pole do popisu
Wiem co jem„ Bardzo soczysta i aromatyczna babka, doskonała na nasz wielkanocny stół. Sekretem jej udanego wypieku jest dobre jakościowo masło i bardzo drobno zmielone migdały. Można to zrobić
Wiem co jem"Spód z ciasta ucieranego, makowa masa, mnóstwo bakalii na wierzchu i wykończenie z białego lukru. Taki właśnie jest ten mazurek. Słodki, smaczny i efektowny"
Wiem co jem„Chociaż w Święta na naszym stole pojawiły się ciasta czekoladowe, to chłopcy mocno wyposzczeni przez Wielki Post w dalszym ciągu się ich domagają. A ponieważ dzisiaj
Wiem co jem„ Na zakończenie naszego czekoladowego weekendu upiekłam wyśmienity tort czekoladowo-pomarańczowy. Delikatny mięciutki biszkopt nasączony rumem i równie delikatny w smaku krem pomarańczowy tworzą doskonałą kompozycję. A
Wiem co jem„W koszyczku z owocami leżały sobie dwa banany. Z każdym dniem robiły się coraz bardziej brązowe i nie było chętnego by je zjeść. Obok w garnuszku
Wiem co jem„Powstał na potrzeby akcji „ Z herbatą Irving w roli głównej ”. Zanim jednak przybrał taką postać było kilka wcześniejszych wersji, sukcesywnie udoskonalanych. No cóż taka już jestem
Wiem co jem