Pierniczki to jeden z wielu świątecznych przysmaków, które warto przygotować wcześniej, chociaż nie daje to gwarancji, że nie zostaną zjedzone przed świętami :) Z podanych składników wyszło
KukuleczkiŚwiąteczny klimat panuje już wszędzie. Zewsząd słychać tylko kolędy i piosenki wprowadzające nas w ten wyjątkowy klimat. Na moim blogu od kilkunastu dni pojawiają się tylko
Mango PapajaSernik bez spodu, bardzo łatwy w przygotowaniu, bo wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki w jednej misce. Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak
NiePieprz.plSernik na Święta! Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie bardzo prostego sernika o nucie smakowej cynamonu i kakao. Smakuje lekko czekoladowo, jest troszkę kremowy. To fajna propozycja nie
SMYKWKUCHNIDzięki temu, że odkryłam jakiś czas temu bezglutenową kawę zbożową , wróciłam do jej smaku, który pamiętałam z dzieciństwa, a z którego przez celiakię musiałam zrezygnować.
Quinoa Raz!~placki orzechowe* z ziarnem kakao~ *część mąki zastąpiłam masłem orzechowym w proszku Dni mijają (za)szybko...Już prawie połowa grudnia, juz prawie Święta...A ja dalej
breakfast of dreamsPyszne połączenie makowego ciasta i kremu cytrynowego. Dodatkowo całość przełamana dżemem z czarnej porzeczki. Nawet biała czekolada, za którą nie przepadam, dobrze tu pasuje. Krem jest
Pełny talerzSpytałam dzieci co chcą zjeść na obiad. Oczywiście usłyszałam, że kotlety. Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...
Dzieje kuchennej WiewióryDziś zapraszam serdecznie na smaczne smoothi , z dodatkiem cynamonu , świeże jabłka mniam , zapraszam do wypróbowania przepisu , znakomicie smakuje w ten grudniowy czas
Mój SmakKrok po kroczku… idą święta! A wraz z nimi pyszne... Artykuł PIERNICZKI IMBIROWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECzas świąteczny to czas na przygotowanie ryb. Ten przepis jest super. Rybka dostanie doskonałego smaku pomidorowego. Na patelni rozgrzać olej i położyć kawałki ryby. Ryba
Kuchnia PokoleńDzisiaj w mojej kuchni dominuje żółty kolor i pachnie świętami. Upiekłam szafranowe bułeczki z twarogiem. Szafranowe bułeczki czyli lussekatter to szwedzka tradycja. Wraz z rozpoczęciem Adwentu
codojedzeniaSKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki mleka 3 łyżki ekstraktu z wanili 5 łyżek cukru trzcinowego 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru wanilinowego
Gotowanie PatkiCiasto na babeczki jest proste wręcz banalne, a po upieczeniu jak dla mnie idealne. Składniki tylko miksujemy, rodzynki dodajemy, ciasto do foremek przekładamy i chwilę
Moniki SmakołykiW ramach mojej poradni psychodietetycznej pomagam swoim podopiecznym w zmianie nawyków żywieniowych tak aby móc powrócić do zdrowia lub zwyczajnie móc się nim cieszyć. W
Przysmaki Karolki