Składniki: 1/4 małej dyni hokkaido 1/2 cukinii kilka kromek czerstwego chleba kilka plasterków sera, pokrojonego w paski 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, cukinię w półplastry, wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 40 minut w temp
Moja smaczna kuchniasłodkie desery mogą być zdrowe ! TAK ... TAK ... TAK ... Ba, nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Nie przekona się ten, kto nie spróbuje. Zachęcam Was do przygotowania jaglanego kremu czekoladowego. Może on stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnych musów czekoladowych, ale ... będzie znacznie mniej kaloryczny, przy tym bogaty w składniki odżywcze, czyli ZDROWY ! Ja zaczynam swą przygodę z jaglanką i już wiem
kolorowotorcikowoObłęd dla kubków smakowych na moich talerzach dziś gości! Wytrawne gofry, z dodatkiem chili, serka Arla Apetina Pomidory i Bazylia, pysznej, słodkiej grillowanej gruszki, jajkiem poszetowym i Prosciutto di Parma, zwieńczone świeżym pomidorkiem i listkami jędrnej szałwii. Moje popisowe danie, idealne na śniadanie, jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś nowym, czymś innym, czymś wyjątkowym i obłędnym w smaku
SMYKWKUCHNIgoździki całe 1 łyżka, laska cynamonu 1 nieduża umyte pomidory pokroić na cząstki ze skórką i włożyć do garnka, wlać wodę i zagotować co jakiś czas mieszając papryki kolorowe słodkie przekroić na pół, usunąc pestki i dać do pomidorów jabłka ze skórką przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i dać do pomidorów z papryką, dodać goździki, laskę cynamonu i wszystko
W Mojej Kuchni Lubięsojowe Alpro -masło orzechowe Primavika -otręby z żurawiną Sante -jogurt naturalny - niekoniecznie Do blendera włóż obrane jabłka i gruszki. Dodaj masla orzechowego Primavika z dodatkiem kokosu- doskonałe połączenie i słodki smak sprawią , że nie będziesz potrzebować cukru dodatkowo! Zmiksuj wszystko. Dodawaj powoli mleka sojowego Alpro . I miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Wylej do miseczek. Na środek nasyp otręby z żurawiną
Z Kuchni Do Kuchniwięc muszę się tym podzielić z wami :) Składniki: 3 l bulionu 8 dużych cebul 50 ml sosu sojowego ( jak kto woli do smaku, może być więcej) 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta cayenne dodatki makaron sojowy sezam starkowana jedna marchewka Przygotowanie: Cebulę siekamy na piórka i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu. W garnku podgrzewamy bulion i chochelkę bulionu dodajemy
Niezły Młynekangielskie, 1 sztuka liść laurowy, 1 mała cukinia, 2 sztuki marchew, 2 sztuki kalarepka młoda, 2 sztuki papryka żółta, 1 mały por, 1 mały seler młody, 1 łyżka papryka słodka mielona, 1 łyżka zioła prowansalskie, - do smaku maggi kupuję na rynku mięso gulaszowe z indyka ok. 18 zł/kg mięso opłukać i obsypać mąką dobrze na gorącym oleju zrumienić kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk matiasy, 2 łyżeczki pieprz cytrynowy, 1 łyżeczka cukier,1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka ocet winny, - ile potrzeba olej rzepakowy, 2 sztuki cebula posiekana matiasy dwa razy namaczam za każdym razem po 40 minut i wlewam nową zimną wodę po ostatnim płukaniu wylewam matiasy na sito, aby odciekły z wody pokroić matiasy na średnie kawałki na matiasy
W Mojej Kuchni Lubięgęsta obrane i opłukane ziemniaki mocno zmiksować w pojemniku blendera na razem z jajkiem masę przełożyć do miski w tym samym pojemniku po ziemniakach zmiksować liście pietruszki, selera, paprykę słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują
W Mojej Kuchni Lubięsztuki jabłka, 2 małe jajka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, 1 szklanka mąka pszenna, - ile potrzeba sok wyciśnięty, - ile potrzeba olej rzepakowy, - ile potrzeba śmietana słodka, 1/2 łyżeczki soda oczyszczona na placki z użyciem buraka zainspirował mnie przepis u: http://majaskorupska.blogspot.com / moja innowacja przepisu jest taka, że wypróbowałam pozostałości po wyciśnięciu soku w sokowirówce i zrobiłam
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 opakowanie makaron po seczuańsku Royal Brand, 20 dag schab bez kości, 1 łyżka masło klarowane, 1 łyżeczka przyprawa grill o smaku piwa Royal Brand, 1 kubek śmietana słodka 18% - szczypta papryka ostra zawartość opakowania makaronu po syczuańsku wsypać do wrzątku i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu wszystko wylać na sito schab pokroić w kostkę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk chleb tostowy, 6 łyżek sos pomidorowy, 6 łyżeczek oregano, 6 sztuk szynka konserwowa, 12 talarków cebula, 1 nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 filety matiasy, 1 sztuka cebula biała, 1 mała papryka słodka, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki ocet, 1/2 szklanki olej rzepakowy matiasy wymoczyć raz w zimnej wodzie z 30 minut wodę wylać i matiasy osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić matiasy na 2-3 cm porcje dodać pokrojone papryki i cebulę posypać cukrem i skropić octem wlać
W Mojej Kuchni Lubięząbki czosnku dodać zmiksowane ze skórka pomidory i posiekaną natkę pietruszki podsmażać z 5 minut mieszając i wlać wywar z klopsików zagotować i zagęścić sos wymieszaną mąką ze śmietaną słodką 12% do sosu włożyć klopsiki podać np. z ziemniakami surówką z kapusty lub z czym lubisz.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędodać do rondla wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla na talerz i do wywaru wlać śmietanę 12% słodką wymieszaną z mąką i mieszając zagęścić sos i dodać natkę pietruszki przed podaniem na obiad usunąć wykałaczki......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię