Jednak mój rukolowy drink nie może zostać zakwalifikowany ani jako przystawka, ani jako deser. Więc potraktuję go jako słodki dodatek do całego zestawu. Na 2 pozycję konkursową wymyśliłam kolejne danie. Jest to omlet japoński podany w formie koreczków z boczkowym czipsem. Jak dla mnie bomba! Składniki: 4 jajka łyżka drobno pokrojonego pora łyżka pokrojonej
Malinowe Pocałunkizimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło. Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać
Malinowe Pocałunkiwcześniejsze i dodatkowo, aby przyspieszyć pracę korzystałam z 2 patelni. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier różany do smaku. Pamiętamy, że rurki są mocno słodkie ;). Gotową masą wypełniamy zimne rurki tuż przed podaniem
Malinowe Pocałunkicharakteru. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega -3, dlatego też nie należy się go obawiać i korzystać z niego podczas pieczenia, smażenia, grilowania i jako dodatku do dań słodkich i deserów. Składniki: 2-3 wąskie cukinie 20 plasterków boczku wędzonego nie odparzanego plaster sera korycińskiego swojskiego ChOG papryka cebula czerwona sól, pieprz czarny, ulubione zioła olej rzepakowy patyczki
Malinowe Pocałunkizimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie). Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło. Nasączenie: Wodę łączymy z kawą i słodzimy do smaku
Malinowe PocałunkiPyszna! Nie ukrywam bardzo słodka, karmelowa na kruchym cieście z dodatkiem oleju rzepakowego i żółtkiem jaja kaczego. Z wielką ilością orzeszków ziemnych ;). Olej rzepakowy jest źródłem kwasów omega -3, dlatego też jest stałym bywalcem w mojej kuchni i nie waham się go używać. P owinien być częścią naszej codziennej diety. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe występujące w oleju rzepakowym skutecznie
Malinowe Pocałunkipodobny deser w zielonym grejpfrucie zalewając go agrestową galaretką. 3. Małgorzata Niewiadomska Truskawkowe lody jogurtowe z nutą lawendy 3 szklanki wyszypułkowanych truskawek ½ szklanki cukru (jeśli ktoś lubi bardzo słodkie lody może spokojnie dodać więcej cukru) 1 kwiatek świeżej lawendy (opcjonalnie, ale lawenda daje nieziemski aromat ) 1 duży grecki jogurt 1/6 szklanki wody Do garnka wlewamy 1/6 szklanki wody
Malinowe Pocałunkizdjąć papier ze spodu i dobrze wystudzić. Podzielić biszkopt na 3 części. Wszystkie składniki nasączenia połączyć ze sobą i doprawić do smaku. Musi być lekko kwaskawe, ale i słodkie :). Galaretkę zalać połową szkl wody i odstawić na 10 min. Truskawki przebrać, umyć i zostawić troszkę (tak, aby po pokrojeniu wystarczyło na posypanie warstwy masy w torcie). Przełożyć
Malinowe Pocałunkiubitych surowych białek. Zamiast tego użyłam bitej śmietany. Wyszło tak pysznie, że aż mało przyzwoicie. Sama zjadłam pół tortownicy ;) i to prawie na raz. Jest dość słodkie, ale nie przerażająco ;). Osobiście zapraszam do spróbowania swoich sił. Nie jest to trudne do wykonania, a efekt naprawdę jest spektakularny. Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów 4 żółtka 200 ml kawy
Malinowe Pocałunkipodniebienie sukcesem. Kolejny deser który przywołuje najpiękniejszą porę roku wiosnę i lato, jest nią i będzie zawsze kiedy się go zrobi. Jedwabiście kremowy, jak dla mnie delikatnie za słodki, ale cukru zawsze można dać mniej lub więcej. Ale nie o to chodzi.Przepis zaczerpnęłam oglądając program Polsat Food Network. Jest to deser Giady De Laurentiis. Oryginał znajdziecie
Malinowe Pocałunkikilku przemyśleniach i konsultacji z moim osobistym testerem doszliśmy do porozumienia. Tak więc bardzo jest nam miło ogłosić: Pierwsze miejsce torbę termiczną otrzymuje Dorota za: Crostini ze słodkiego groszku Składniki - 500ml bulionu lub wody - 1 łyżeczka płatków chili - 450g mrożonego groszku - 10g świeżo siekanej mięty - 3/4 łyżeczki soli - pieprz - 125ml śmietany kremówki - 90g drobno pokrojonego prosciutto Crostini: -1 bagietka
Malinowe Pocałunkidużo. Jedno jest pewne czasami warto. Kolejny pomysł ze strony Polsat Food Network . Nie został zmodyfikowany za bardzo, Anna Olson wie co robi :). U nas w wersji klasycznej, na słodko i wytrawnie ;). 3 ½ szklanki mąki 1 szklanka wody w temperaturze pokojowej ½ szklanki mleka 2% w temperaturze pokojowej 5 łyżek stołowych cukru opakowanie suchych drożdży instant 1 ¼ łyżeczki soli 2 łyżki
Malinowe Pocałunkimałej główki kapusty - 1 łodyga selera naciowego - 1/2 puszki kukurydzy - 5 ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: szczypta gorczycy białej, kminku, pieprzu białego, pieprzu czarnego, papryki czerwonej słodkiej, bazylii suszonej, estragonu, kopru suszonego Składniki: Boczek i kiełbasę kroimy w grubą kostkę, podsmażamy a pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy. W oddzielnym garnku zagotowujemy wodę
Zainspirowana w kuchnibiszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (szklanka o pojemności 250 ml) 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli * do nasączenia: szklanka słodkiej herbaty z cytryną * na krem: 660 ml śmietanki 30% 2 "fixy" do bitej śmietany cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie
Kulinarny PamiętnikPyszne, zdrowe ciasteczka owsiane z mąki razowej z pestkami słonecznika i dyni. Dodatek ice tea -zielona herbata z cytryną fajnie przełamuje ich słodki smak. SKŁADNIKI 125 g miękkiego masła 1/3 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1 szklanka mąki razowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki ice tea green tea z cytryną 1,5 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki
Moje Kuchenne Rewelacje