śledzie po - 4528 przepisów (strona:105/302)

Śledzie w sosie salsa 105

Śledzie w sosie salsa to idealna przekąska na wigilijny stół. Pyszne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw zasmakują pewnie nie jednemu z Was :) Więcej przepisów na Wigilię i Boże Narodzenie znajdziecie tutaj: Przepisy na Święta . Przepis po The post Śledzie w sosie salsa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
KANAPKI Z PUMPERNIKLA Z TATAREM ŚLEDZIOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI – idealne na piknik! 100

pysznym tatarem śledziowym z suszonymi pomidorami i świeżą sałatą to prawdziwe niebo w gębie! Uwaga! Lepiej zrobić więcej, bo błyskawicznie znikają! Polecam! Spróbujcie! Do przepisu wykorzystałam swoją ulubioną Beczkę Śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO. Są to filety śledziowe marynowane bez skóry, w oleju, z płatkami suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku, bazylii, majeranku, oregano, rozmarynu oraz tymianku(...)Jeśli tylko macie ochotę możecie wypróbować inne smaki z bogatej oferty SEKO ! Zawsze będzie pysznie! SKŁADNIKI: (dla 2 osób) *Beczka śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO * czerwona cebula – 1 szt. * świeży szczypior * świeża natka pietruszki * chleb pumpernikiel (8-12 kromek w zależności od wielkości) * twarożek kanapkowy – 150 g * świeża sałata * pomidory malinowe lub koktajlowe * sól

Ostra na Słodko
Sałatka śledziowa z krakersami 455

szczypiorku sól pieprz czarny mielony Marchewkę i buraczki ugotować oddzielnie do miękkości, a po przestudzeniu obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórek i cebulę posiekać w drobną kostkę. Śledzie kroimy na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo i oddzielić białka od żółtek. Zetrzeć białka na drobnych oczkach tarki jarzynowej i dodać do nich majonez z gęstym jogurtem. Wymieszać doprawiając(...)solą i pieprzem. Przygotowane składniki układać na kwadratowym talerzu warstwami. Ułożyć 12 krakersów, rozsmarować trochę sosu i rozłożyć połowę pokrojonych śledzi. Rozsypać połowę posiekanej cebuli i ogórka kiszonego. Wyłożyć starte buraczki, sos majonezowy i warstwa krakersów. Następnie rozsmarować sos, wyłożyć pozostałe śledzie, cebulę, ogórki i startą marchewkę. Posmarować sosem i przykryć krakersami. Na wierzchu rozsmarować sos majonezowy i zetrzeć żółtka

https:KKuchniaMniam
Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami 95

filetów śledzi solonych, ostra papryka (u mnie 10 papryczek czerwonych rawit), 2 – 3 garście suszonych pomidorów ( u mnie suszone pomidorki koktajlowe), 3 – 4 łyżki kaparów, olej rzepakowy (najlepiej z nierafinowany), Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzie przesypując suszonymi pomidorami, kaparami i ostrymi papryczkami (papryczki rozcinam wzdłuż). Wierzchnia warstwa powinna być z pomidorków

królestwo garów
Arabski śledź słodko - ostry z harrisą, za'atarem i morelami 109

Znalazłam te śledziki u Gochy na blogu i bardzo przypadły mi do gustu. Zrobiłam, zajadam się i polecam także wszystkim miłośnikom śledzi. Te śledzie będą idealne na wielkanocny stół. Jeśli nie lubicie ostrych potraw wystarczy nie dodawać tyle harrisy i będzie ok. Śledź po arabsku z orientalnymi przyprawami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka śledziowa z burakiem, ogórkiem kiszonym i jajkiem 134

całego, dlatego mam dla Was różową jak kwiatuszki... SAŁATKĘ ŚLEDZIOWĄ. Ten piękny kolor zawdzięcza burakowi, a w sąsiedztwie szczypiorku naprawdę robi wrażenie. Składniki: 3 buraki 1 duży słoik śledzi (najlepiej w occie) 6 ogórków kiszonych 4 jaja 2 jabłka 2 łyżki majonezu light Pęczek szczypiorku Sól, pieprz Przygotowanie: Gotujemy jajka na twardo, a buraki do miękkości. Śledzie kroimy na duże(...)kawałki.  Cebulę ze śledzi, ugotowane jajka, obrane buraki i jabłka oraz ogórki kroimy w drobniejszą kostkę.  Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce z majonezem.  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Czarnawisienka
Śledzie w sosie musztardowym 99

Śledzie w sosie musztardowym przygotowuje się ekspresowo, z tym, że długi jest za to czas oczekiwania. Jednak warto na nie czekać, bo są pyszne. Oczywiście o ile ktoś lubi śledzie. Ja uwielbiam, więc często po nie sięgam. Wolę zdecydowanie domową wersję, bo często w tych kupnych dominuje smak octu. W dodatku śledzie są zdrowe, więc warto je mieć w swoim

Passions hobbies life
Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim i mozzarellą 238

Śledzie marynowane w aromatycznej mieszance naturalnych przypraw z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, suszonych pomidorów i mozzarelli. Nośnikiem wszystkich smaków jest oliwa, która podbija smak wszystkich ziół. Moje śledzie przygotowałam z mrożonym czosnkiem niedźwiedzim, ale już niedługo przyjdzie wiosna i pojawią się świeże liście czosnku. Już nie mogę się doczekać… 5 solonych płatów śledziowych 2 łyżki przyprawy Vegeta Natur do mozzarelli(...)wodą z dodatkiem mleka w proporcji pół na pół. Odstawić na parę godzin, wymieniając płyn w połowie moczenia. Osuszyć i pokroić w paski. Czosnek niedźwiedzi posiekać i dodać do śledzi razem z pokrojoną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przyprawę do pomidorów i mozzarelli wymieszać z wodą, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Ziołową mieszankę wlać do sałatki śledziowej i wymieszać

https:KKuchniaMniam
Śledzie w sosie salsa 102

Śledzie połączone z warzywami i słodko-kwaśnym sosem to propozycja, która doskonale sprawdzi się przy każdej okazji. Są naprawdę pyszne, a przyznam, że nie jestem wielką miłośniczką śledzi. Te bardzo lubię, więc gorąco Wam polecam! 500g solonych filetów śledziowych 2 cebule  1 marchewka (duża) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 200 ml wody około 200g koncentratu pomidorowego, 3 łyżki(...)miód. Wszystko razem dokładnie wymieszać oraz dusić do miękkości prze około 8-10 minut. Na końcu sos doprawić do smaku octem, solą z pieprzem oraz opcjonalnie odrobiną cukru. Śledzie połączyć z całkowicie ostudzonym sosem i wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły

Di gotuje
PEŁNOZIARNISTE SANDWICHE ZE ŚLEDZIEM I GRILLOWANĄ PAPRYKĄ 112

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sandwiche i kanapki, które są zapiekane. Zapiekane, nie znaczy niezdrowe! Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepyszne sandwiche zapiekane ze śledziem i świeżymi, chrupiącymi warzywami. Pełnoziarniste pieczywo z ulubionej piekarni, śledzie w sosie chili, świeża, chrupiąca rukola i grillowane papryki – składniki, które komponują się idealnie i razem tworzą pyszną całość, której nikt się(...)czerwona cebula – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Papryki i cebulkę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na odrobinie oliwy na patelni grillowej. Na kromce układamy świeżą rukolę, grillowane papryki i kawałki śledzia, przykrywamy. Zapiekamy na rumiano. Podajemy na gorąco! Smacznego!   Ps. jeśli ma to być imprezowe danie możemy zrobić do nich sos jogurtowy z jogurtu naturalnego, świeżego kopru oraz czosnku

Ostra na Słodko
Śledzie cytrynowe 104

roku na Wigilię przygotowuję inne śledzie, niewielkie porcje, bo przecież jest sporo innych dań. Tym razem postawiłam na wykwintne śledzie cytrynowe – z kawałkami cytryny i zalane olejem. Przygotowanie jest naprawdę łatwe, a do tego potrzebujecie zaledwie kilku składników. Continue reading... Artykuł Śledzie cytrynowe pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Śledzie marynowane 112

płatów śledzi świeżych 3/4 szkl octu 1,5 szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy 1 duża cebula 1 łyżeczka gorczycy bialej Składniki zalewy z przyprawami wkładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po czym studzimy. Śledzie z cebulą układamy w naczyniu Zalewamy zimną zalewą śledzie, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki

Gotowanie jest łatwe
Śledź z ananasem w hinduskim stylu 111

Jakiś czas temu kupiliśmy sos tandoori curry, który połączyliśmy ze śledziami, słodkim ananasem i niebiańskimi morelami. Resztę zobaczcie sami. Składniki 500 g filetów śledziowych 200 g świeżego ananasa 200 g suszonych moreli 1 garść rodzynków 1/4 małego kalafiora 4 szalotki 100 ml oleju sezamowego 1 szklanka sosu tandoori curry 125 ml  soku pomidorowego Przygotowanie Szalotki obieramy, kroimy w krążki(...)wodzie, odcedzamy. Anans, kalafior, morele, rodzynki i szalotki smażymy w woku na rozgrzanym oleju sezamowym. Następnie dodajemy sos tandoori, sok pomidorowy i dusimy chwilę na dość dużym ogniu. Studzimy. Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu, przez dwie godziny, często wymieniając wodę. Osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy na 1 cm kawałki. Dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy i przekładamy do naczynia

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania