ziele ang zagotowujemy. Sledzie zalewamy goąrącą zalewą. Odstawiamy na noc. Na drugi dzień na patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, rodzynki. Doprawiamy solą i cukrem do smaku. ma byc delikatnie słodkie. Tak przygotowanym sosem zalewamy osączone z winnej zalewy śledzie.Mozna spozywać po ok 2 godzinach, najsmaczniejsze na drugi dzień
Z Majeczką w kuchniMarchew umyć, zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam również inne potrawy śledziowe: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledzie w miodzie do słoi - po kaszubsku Śledź marynowany w winie Sałatka śledziowa
Tradycyjna KuchniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie z cebulką są obecne na moim stole od zawsze. Były popularną przekąską w czasach PRL-u, są popularne i teraz
My Blueberry CornerZgodnie z zapowiedzią na profilu facebookowym dzisiaj przepis na coś dyniowego (jeśli chcecie na bieżąco śledzić moje poczynania kulinarne zachęcam do polubienia). Miniony tydzień był dla mnie wręcz mordęgą ale na szczęście dzisiaj w końcu mogę zasiąść przed komputerem i w spokoju coś skrobnąć. Choć co do tego spokoju miałabym pewne wątpliwości. Wracając z pracy przytargałam ze sobą jeszcze jedną(...)bardziej aromatyczną wersję. Przepis znalazłam kiedyś w jakieś gazecie, po której został mi tylko skrawek ze wspomnianą recepturą. Porcja na 4 osoby Składniki: 65 dag dyni 2 cebule 4 średnie marchewki sól, pieprz, po 1/4 łyżeczki : chilli, gałki muszkatałowej i curry jogurt naturalny lub śmietana pestki dyni 1 l bulionu warzywnego Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki
My simple kitchensłoiki śledzi smażonych w zalewie 1 słoik papryki konserwowej1 słoik ogórków konserwowych4 białe cebule1-2 szklanki octu zalewa od śledzi1/2 szklanki wody 5 ziaren pieprzu 4 ziela angielskie2 liście laurowe2 łyżki koncentratu pomidorowego Śledzie osączam z zalewy, odstawiam na bok. Pozostały płyn wlewam do dużegogarnka, dodaję ocet, wodę i przyprawy. Obieram i kroję w półplastry cebule,wrzucam
W kuchni Karmel-itkiKocham śledzie. Ci co mnie znają, wiedzą iż mogę jeść je w każdej postaci i ilości niezależnie od pory roku czy dnia. Dlatego też lubię kombinować że smakami. Składniki: 4 płaty śledziowe ( przygotowane według tego przepisu ) 1 lekko kwaśne jabłko 2- 3 ogórki kiszone/korniszony 2 szt cebule dymki 1 łyżka wódki cytryna 2 łyżeczki ostrej musztardy jajka przepiórcze 2 łyżki
Malinowe PocałunkiProsta i smaczna propozycja sałatkowa ... Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed
Anioły w kuchniŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ" lub jak kto woli ŚLEDZIOWA SAŁATKA WARSTWOWA. SKŁADNIKI: 4 matiasy 4 średnie ziemniaki 4 marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule czerwone 15 dag. sera żółtego vegeta, majonez, ketchup WYKONANIE: Warzywa i jajka gotujemy, kroimy w drobną kostkę, bądź jeśli ktoś woli trzemy na grubych oczkach tarki, matiasy i cebulę kroimy w drobną kostkę
Kuchnia BeatyŚledź lubi nas , a my jego tym bardziej :) Składniki 500 g solonych filetów śledziowych pół l mleka 2 jabłka szara reneta 2 szt czerwonej cebuli 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Dijon pęczek szczypiorku pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety śledziowe wymoczyłem w mleku kilka godzin. Pokroiłem w różne rozmiarowo kawałki
R'n'G KitchenSkładniki: - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1/2 puszki fasoli białej - 200-250 g fasolki szparagowej - 1 cebula - 3 filety z matiasów - 1/2 szklanki jogurtu - 2 łyżki majonezu
magiczna kuchnia Kasiprzypraw znalazły się: * boltońska przyprawa do mięs, * chilli grys * przyprawa zbójnicka * ziele angielskie * kurkuma * pieprz cytrynowy * cebula prażona * przyprawa do placków ziemniaczanych * rozmaryn * american chicken * przyprawa do sałatek * przyprawa do kurczaka bez soli * przyprawa do schabowych * przyprawa soczysty schaboszczak * przyprawa korzenna do śledzi * karahi chicken masala * tikka masala * przyprawa arabska * przyprawa do ziemniaków. Koniec więc pisania zabieram się czym
Pobite gary BarbaryUwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne Przebojeoliwy. Miód, ocet, koncentrat pomidorowy i pozostałą oliwę dokładnie wymieszać ( lub najlepiej zmiksować ), dodać do cebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną
Przepisy i porady kulinarneZawsze w takim sosie przygotowywałam śledzie, pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicieRybka w miodzieSKŁADNIKI:panga- 1,20 kgmąka do panierkibułka tartajajkatłuszcz do smażeniaSOS SŁODKO-KWAŚNYduże cebule - 4 sztmiód prawdziwy- 2 łyżkikoncentrat pomidorowy - 200 golej - 1 kieliszeklistki laurowe - 4 sztsok z cytryny - 2 łyżkisól i pieprzwegetaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą
Kuchnia Danusisklepach jest duży wybór śledzi w różnych sosach na bazie śmietany. Lubię i smakują mi te w sosie musztardowym. Ale stwierdziłam ,że więcej jest w nich sosu niż śledzi. Postanowiłam zrobić je sama. Wyszły rewelacyjne, przynajmniej wiem co jem! Składniki: płaty śledziowe 250 g 18% śmietany 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki musztardy(...)francuskiej 1-2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 2 łyżki koperku 1 łyżeczka curry firmy Prymat 1 łyżeczka kurkumy firmy Prymat pieprz cytrynowy do smaku cebula ( ja nie dodałam) Płaty śledziowe namoczyłam i wysuszyłam używając do tego papierowych ręczników kuchennych. Pokroiłam je na małe kawałki i ułożyłam na talerzu. Do miseczki wlałam jogurt, śmietanę
potrawyregionalne