serowe - 4000 przepisów (strona:196/267)

Sernik dyniowy z karmelem 184

średnicy 20 cmCzas przygotowania: 80 minutSkładnikiSpód: 1 szklanka płatków owsianych 100 g roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 3 łyżki domowego cukru waniliowego   Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu 300 g pure z  pieczonej dyni 4 jajka 1 łyżka domowej esencji waniliowej 2/3 szklanki cukru Karmel: 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki kremówki

Kulinarne przygody Gatity
5 pomysłów na dynię! 180

Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Jak zrobić surówkę z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem? Bruschetta z cukinią i hokkaido Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa

Moja smaczna kuchnia
Szybkie zapiekanki z dżemem 178

Mój pomysł na ciepłe śniadanko. Uwielbiam połączenie smaku słonego ze słodkim, takie jak słone paluszki i czekolada. Dzisiejsze słone serowe ciastka ze słodkim dżemem zainspirowała koleżanka, która podawała kanapki z żółtym serem i dżemem. Kiedyś mnie takie połączenia dziwiły dopóki nie spróbowałam sama. Polecam.Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (mrożone lub domowe) ser gouda lub mozzarella ulubiony dżem (truskawkowy) żółtko

prawdziwe jedzenie
Zupa serowa z kurczakiem i dynią 172

Pyszna zupa z kurczakiem oraz dodatkiem dyni i lekką serową nutą. Składniki: 1 udko i 1 filet z kurczaka150 g marchwi mini lub 1 duża marchewszklanka mrożonego zielonego groszkuok. 150 g dyni, np. Hokaido1/2 selera2-3 ząbki czosnku1/2 cebuliposiekana natka pietruszki2/3 szklanki ryżu, najlepiej arborio1 łyżka ziół do pizzysól i pieprz2 trójkąciki sera topionego2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% Umyte mięso

Czerwień i błękit
Ciasto Bawole oczy według Siostry Anastazji 558

przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 25 x 36 cm.  Piec około 25 minut w temp. 175st. Ostudzić. Masa serowa: 700g twarogu z wiaderka,  200ml śmietanki 30%,  3/4 lub całą szklankę cukru pudru,  100g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietany 18%. Śmietankę 30% ubić na sztywno

Z miłości do słodkości
sernik z kakaowym posmakiem... 148

mikserem dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym 3/4 białej masy serowej wyłożyć na biszkopty do pozostałej dać kakao i wymieszać ciemną masę dać na wierzch białej i widelcem delikatnie rozmieszać po wierzchu - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik

W Mojej Kuchni Lubię
sernik na makowym spodzie ananasami nadziany... 174

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym na biszkoptach rozprowadzić masę makową (kupiłam w biedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
waniliowo-cytrynowy sernik z dynią w galaretce... 162

pianę i na wolnych obrotach robota wymieszać lub ręcznie łyżką tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym do blaszki na dno porozkładać biszkopty, wylać masę serową i piec w 200C około 40-45 minut sernik zostawić do dobrego wystudzenia na zimny sernik rozłożyć dynię z mojego przepisu "TUTAJ" - na dynię tężejącą galaretkę wiśniową i galaretkę leśne

W Mojej Kuchni Lubię
rozkosznie pyszny sernik z truskawkami pieczony na kruchym spodzie... 184

kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach na 30 minut sernik dopiero wyjąć z blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
Szybka zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 1966

oliwek lub olejem,  na dnie ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków. Położyć kurczaka z czosnkiem i cebulą. Posypać kostkami papryki. Dać drugą warstwę ziemniaków i wylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min  Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego

Kuchnia moimi oczami
Sernik z kokosem 211

kruche i wyłożyć na blachę. Ser przekręcić przez maszynkę. Budyń  rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach.Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ubitą pianę połączyć z kokosem (15 dag), wyłożyć

Anioły w kuchni
Drożdżówki z twarogiem 148

nadzienie. Ser, cukier, wanilię, sok i skórkę z pomarańczy oraz pokrojone suszone morele. Łączymy składniki.Rozgrzewamy piekarnik do 225 stopni. W bułeczkach robimy wgłębienie, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wgłębienie wypełniamy serowym nadzieniem. Pieczemy 10 minut.Smacznego...     źródło " Kuchnia

Anioły w kuchni
Makaron z łososiem i szpinakiem 221

małym ogniu. Ser pleśniowy kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy śmietanę i mieszamy, aż do uzyskania kremowego sosu. Makaron wrzucamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy serowy sos i pokrojonego w paski łososia. Możemy jeszcze doprawić do smaku.Pyszny makaron gotowy :)Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaki au gratin. 248

Najsłynniejsze są właśnie "ziemniaki au gratin" (u gratę). Plasterki ziemniaków zapiekane ze śmietaną i serem to bardzo wysmakowana alternatywa dla ziemniaków z wody! Są delikatne, kremowe z lekko chrupiącym serowym wierzchem. 1 kg ziemniaków 300 – 400 ml śmietany20 dag sera typu cheddar10 dag masłagałka muszkatołowa, sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Śmietanę doprawić

Kulinarny karnet Christophera
Raclette 169

odkryli wyborny smak topionego sera. Nazwa raclette pochodzi od francuskiego słowa „racler” co znaczy zdrapywać. Dosłownie zdrapuje się ser stopiony na powierzchni krążka sera. Potrawa stała się jedną z serowych tradycyjnych dań kuchni szwajcarskiej. Z czasem urozmaicono i wzbogacono sposoby przyrządzania Raclette poprzez zastosowanie nowych, coraz to bardziej pomysłowych urządzeń i specjalnie dobranych gatunków sera. Opisując dzisiejszą potrawę korzystałem

Kulinarny karnet Christophera