bardzo często na naszym stole. Pierwszym sernikiem jaki zrobiłam był właśnie sernik z tartym, ciemnym ciastem. Było to dość dawno i sama się zastanawiam, dlaczego przepisu nie umieściłam jeszcze na blogu. Ciasto: 1/2 kg mąki 1 szkl. cukru 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wszystkie składniki wymieszać, ciasto podzielić na dwie części
My World by Dagmara Rekswój los czyli zblendowanie, a ich prochy zostaną wykorzystane jako spód do sernika. Każdy się spodziewał słodkiej fotki piernikowych ludków na śniegu czy coś, bo niektórzy blogerzy podobno tak robią, a tu zonk Tak moi mili, to ciasto może a wręcz powinno leżeć w lodówce przed pieczeniem do 72 h, ja jutro będę je wykrawać i piec, więc dopiero jutro
greenscarfzmarnowały. Tak było u mnie tym razem z serkami homogenizowanymi :) Sernik z nich wyszedł bardzo lekki, kremowy i delikatny. Dla wszystkich smakoszy słodkości to przepis godny wypróbowania. Smacznego! Składniki [ciasto]: 3 szklanki mąki ¾ kostki stopionej i przestudzonej margaryny ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 3 żółtka Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki razem wyrabiamy
psgotujemytruskawek ukryta pod warstwą masy serowej (ostatnio to mój ulubiony sposób na serniki :P), czekoladowa polewa i wieńczące dzieło truskawki w czekoladzie... Mówię Wam, bajka :) Polecam! Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżki cukru waniliowego szczypta solo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szklanki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
Domowa cukiernia EwyŚwięta. Jak zwykle to dla mnie przypadły wszystkie ciacha, ale uwielbiam piec więc tylko mnie to zrelaksowało! :)) Wielkanocne wypieki zaczęłam testować już chwilę wcześniej i na drugim blogu pojawiły się babka waniliowa , mazurek kajmakowy i mazurek różany . Na dzisiaj przygotowałam mazurka kajmakowego, babkę marmurkową i sernik "śliwka w czekoladzie". Żebyśmy się totalnie się nie zasłodzili mama zrobiła jajka faszerowane
breakfast of dreamsPyszny, kremowy sernik, taki jakie lubimy najbardziej. Z dodatkiem ciasteczkowo-orzechowego spodu, który idealnie uzupełnia całość. Po naszym pozostało już tylko wspomnienie, ale za to jakie smakowite... Mam nadzieję, że zauroczy Was również swoim smakiem. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki spodu: - 150g pełnoziarnistych herbatników - 50g masła - 50g orzeszków ziemnych Herbatniki rozkruszyć, dodać rozdrobnione orzeszki ziemne i masło. Wszystko dokładnie
Smaczne Zdrowemąki, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g sera jak na sernik może być mielony lub też z wiaderka 2 jajka 200 g margaryny lub masła 100 g cukru pudru 2 garście rodzynek kilka kropel aromatu rumowego 5 kopiastych łyżek śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do wystudzenia. Jajka wbić do miski
Monia miesza i gotujeAutorką jest apsik. Polecam ten przepis jako szybki sposób na puszysty, wysoki sernik z 1 kg sera. Zawsze się udaje. Ciasto: 12,5 dag margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek cytrynowy Margarynę i olej wymieszać w garnku, rozpuścić, ale nie gotować
Praktyczna plwylewamy masę natomiast na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut ( funkcja góra - dół). Użyj dużej blachy 40 cm / 26 cm. Co fajne w tym przepisie, że można zamiast wiórek dodać bakalie czy jakieś owoce:)) Smakuje podobnie jak sernik :)) Smacznego kochani! Pozdrawiam K. Ten przepis znalazłam kiedyś na smaker.pl
Cukier&PuderJeden z najpyszniejszych serników jaki robiłam! Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji.Składniki:Ciasto:4 szklanki mąki pszennej20 dag margaryny (lub pół na pół ze smalcem
Kuchnia domowa Anikostką do pieczeni się już zapoznaliśmy mogliśmy przystąpić do tego a co tak naprawdę od początku z niecierpliwością czekaliśmy – pieczenia ciast.Rozdzielono pomiędzy nas zadania i każdej z dziewczyn przypadł inny wypiek do zrobienia – ja trafiłam na Keksa – z ogromną ilością uwielbianych przeze mnie bakalii i jeszcze większą ilością jajek.Pozostałe dziewczyny dostały Sernik , creme brule , brownie czekoladowe , babeczki
Ostra na SłodkoNiektórym ciasta przejadły się przez święta, ale nie wszystkim ;) Ci, którzy oszczędzali się, pewnie z chęcią wpadną do mnie na kawałek
Codzienna kuchnia niecodziennanazwą:) Ciasto jest puszyste, delikatne, odrobinę wilgotne, smakiem i konsystencją bardzo przypomina sernik. Po prostu idealne... Możecie czereśnie zastąpić wiśniami. Wypróbowałam przepis Doroty. Ciasto:5 żółtek, 3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru pudru, 250g masła lub margaryny, laska wanilii, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, zrobić dołek, wbić żółtka, dodać
Z miłości do słodkościciastach z owocami naszła mnie ostatnio ochota na sernik. Ten jest połączeniem czekoladowego ciasta i kremowego sera.Składniki:Warstwa jasna:- 1 kg sera- 1 szklanka cukru pudru- 6 jajek- 1 kostka masła- 1 budyń śmietankowy- 1 cukier waniliowy- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaWarstwa ciemna:- 1 szklanka cukru zwykłego- 1 kostka margaryny- 3 łyżki kakao- 6 łyżek wody- 1 łyżeczka(...)cynamonu- 2 szklanki mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 4 jajkaPrzygotowanie:W pierwszej kolejności przygotowujemy warstwę jasną. Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie ucieramy a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka.Jak mamy jasną warstwę możemy przystąpić do przygotowywania ciemnej. Margarynę, cukier
Zainspirowana w kuchniśmietankowych 60 g stopionego masła Masa serowa: 800 g mielonego sera twarogowego na serniki 200 g białej czekolady2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek1 łyżeczka cukru migdałowegook. 300 g czereśni Wafelki zmielić, dodać masło, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. Schłodzić, by masa stwardniała. Czereśnie umyć, wydrylować. Czekoladę połamać
Czerwień i błękit