Zapraszam do eksperymentowania Wykonanie CIASTO Najpierw zrób „kruchy” spód sernika Przy pomocy widelca zgnieć banana. Do miseczki z pogniecionym bananem wsyp płatki i wszystko wymieszaj. Wyłóż niedużą blaszkę (małą okrągłą lub kwadratową – moja blaszka – śr. 22 cm, poj. 2.2 l) papierem do pieczenia i wyłóż na niego bananową masę. Wyrównaj masę i wstaw ją do piekarnika
Eat me! Fit me!mocno kaloryczne sernikobrownies. Czekolada i twaróg to świetna para. Dwa ulubione ciasta, sernik i brownie w jednym. Podobne ciasto robię z masłem arachidowym. Spróbujcie! Sernikobrownies Składniki: Brownie 60 g masła 100 g mąki pszennej 2 jajka 100 g czekolady 150 g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 200 g twarogu
codojedzeniaSernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis znaleziony dość dawno w internecie i dość mocno zmodyfikowany. Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść palcami kruszonkę. 2/3 ciasta wysypać na blaszkę 25x36 wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugnieść. Masa serowa: 1,2 kg mielonego
Praktyczna plPrzepis na sernik gotowany anastazji pochodzi z książki "183 nowe przepisy Siostry Anastazji" Składniki: ciasto 4 szklanki maki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle ile zabierze ciasto) szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego białego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki
PychotkaaaSkładniki: Biszkopt 2 białka 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli Ser ser
PychotkaaaSkładniki: ciasto pół kostki masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser 500 g sera budyń
Pychotkaaaciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia nadzienie serek włoski (capri) 200 - 220 g
Gotowanie jest łatwesię pod ciastem na krawędzi (ciasto się wtedy nie zapadnie na brzegach). Piec ok. pół godziny w temp. 200 stopni C. Podawać lekko schłodzone i posypane cukrem pudrem. To ciasto świetnie pasuje do jedzenia na dworze, ale pogoda nie zachęca :( ----------- Podobne: Wegańskie ciasto ze śliwkami Sernik z rosą Kruche ciasto z nadzieniem
Weekendy w domu i ogrodziekruszonką. Piekarnik lekko rozgrzać (do ok. 100-110 stopni), wstawić ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-90 minut (duży rozstrzał zależy od piekarnika), do suchego patyczka. Ciasto drożdżowe ze śliwkami studzić przy uchylonych drzwiach. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Sernik nowojorski – sernik New Yorker Tarta grejpfrutowa Rogale marcińskie .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchniserowych przyszedł czas zastanowić się nad ciastem na niedzielę :) Moją propozycją jest sernik gotowany - mam nadzieję choć troszkę zdrowszy, niż te wczorajsze przysmaki. Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 15 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 całe jajko 3 łyżki gęstej śmietany ½ opakowania proszku do pieczenia Aromat cytrynowy Masa serowa: 1 kg białego sera 2 szkl. cukru
psgotujemyMój sernik pochodzi z mojego ulubionego źródła z przepisami gdzie często zaglądam czyli z zeszytu z przepisami mojej mamy. Składniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 1 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka masa serowa 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 1,5 szklanki cukru 5 jajek
magiczna kuchnia Kasimuszkatołową i cynamonem, a na cząstce jabłka układamy po jednym goździku. Wstawiamy do pieca na godzinę. Ciasto rośnie ale próba na patyczek nic nie daje bo jest wilgotne Tu trzeba wyczuć. Ma się ładnie przyrumienić z góry. Po upieczeniu bezwzględnie zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto ma konsystencję sernika i jest pyszne Lekkie, mało słodkie, pachnące imbirem i przyprawami
ladykitchenSzybki w przyrządzeniu orzeźwiający sernik na zimno w sam raz na letnie upały. Składniki na tortownicę 22 cm Jako podkład do ciasta posłużył mi biszkopt2 jajka 2 łyżki mąki pszennej2 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno, żółtka wymieszać z 2 łyżkami cukru i miskowaci do czasu uzyskania puszystej masy, następnie dodać dwie(...)łyżki mąki, oraz pół łyżeczki proszku do pieczenia to wszystko połączyć za pomocą miksera w jednolitą masę, na końcu dodać piane z białek i wymieszać delikatnie ale już łyżką. Tak powstałe ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, i piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut Masa jagodowa 200 g jagód100 g cukru pudru
RAROSSASkładniki: 880 ml jogurt naturalny gęsty, 2 torebki budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukier, 1/2 szklanki olej, 4 sztuki żółtka, 4 sztuki białka, 1 opakowanie biszkopty, 1
W Mojej Kuchni Lubię