serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:252/561)

Sernik Oreo z bitą śmietaną 480

śmietany 30 % u mnie Gostyńska - 2 sztuki śmietanfix - 150 g cukru pudru - 2 łyżki Oreo rozdrobnionych w blenderze - 2 sztuki całych Oreo Sposób wykonania : Blaszkę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folia aluminiową. Spód -  mieszamy rozdrobnione ciastka bez masy (masę zostawiamy do sera) z roztopionym masłem, konsystencja przypomina mokry piasek, wykładamy równo spód blaszki(...)mieszamy łyżką . Wylewamy masę serową do tortownicy . Wstawiamy do piekarnika do blaszki z wodą ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, jak ostygnie najlepiej jak wstawimy sernik na noc do lodówki . Przed podaniem udekorujemy masą z bitej śmietany wymieszanej z cukrem i śmietanfixem i ciastkami. Smacznego

Wypieki Rene
Serniczkowe serduszko z musem mango - banan i chrupiącą warstwą habżyków :) 103

ciepło, na zimno - jak chcesz :D Ciepła pogoda (która obecnie zniknęła :() zmusiła mnie, ażeby zrobić sernik na zimno, a raczej małe, słodkie serniczki, także zapraszam ;) Przepis prosty, więc każdy sobie poradzi :) Składniki na ok. 10 serduszek Na wierzch - 5 chlebków lnianych niepieczonych - HABŻYKI(...)łyżki siemienia lnianego brązowego - 2 łyżki nasion słonecznika - 1 łyżka nasion sezamu - 1 płaska łyżka miodu Masa sernikowa: - 500 g chudego twarożku do serników (u mnie Emilki 0%) - stewia (wg uznania) - 2g agar-agar lub 10 g żelatyny Mus owocowy - pół dużego dojrzałego banana - pół dojrzałego mango - odrobina agaru (1/5 łyżeczki) lub 1 łyżeczka żelatyny W silikonowych foremkach układamy warstwami

Zdrowie na języku :P
Pomarańczowo- waniliowy sernik light - Thermomix tm5 164

posypać skórką z pomarańczy) wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku.  Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować plasterkami pomarańczy.  Smacznego

ClauditteMissCooking
Czekoladowe Mini Serniczki Oreo 138

wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.       * Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego Lecker The post Czekoladowe Mini Serniczki Oreo

Made By Mom And Son
Sernik wiedeński w polewie czekoladowej 137

Rewelacyjny klasyk na rodzinne spotkania. Wszyscy chętnie się nim zajadają. Tak rewelacyjny kolor sernik zyskał dzięki wiejskim jajkom. Masa serowa: 250 g margaryny 0,8 kg sera na sernik (wiaderkowego) 1 szklanka cukru pudru 8 jajek L 0,5 szklanki kaszy manny 200 g cukru Polewa czekoladowa 0,5 szklanki śmietanki 30% 50 g margaryny 90 g gorzkiej(...)wolnych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką (tylko dno) tortownicy o średnicy 24 cm. Piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół. Pieczemy w 180*C przez 20 minut i następnie w 150*C przez 70 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w małym rondelku na wolnym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady

VioletoweKucharzenie
Sernik bananowy z masłem orzechowym 318

łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej, a więc ser, śmietanę i jajka należy wyjąć ok. 2 godzin wcześniej z lodówki. Banany umieszczamy

Smaki Na Talerzu
Sernik jagodowy na zimno 197

lato nie rozpieszcza nas gorącym słońcem, ale można sobie pozwolić na kawałek ciasta na zimno. Taki sernik zawsze się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień.     (tortownica średn. 26 cm)      Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao(...)śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki   do dekoracji   Wykonanie: Upiekłam spód do sernika. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Spód tortownicy ( średnicy 26 cm) włożyłam papierem do pieczenia. Oddzieliłam białka od żółtek. Mąkę i kakao przesiałam do miseczki i wymieszałam. Z białek ubiłam sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypywałam partiami cukier. Ubiłam

Kuchnia u Krysi
Sernik w czarno -białej odsłonie. 156

Zawsze się udaje, zawsze smaczny i niezawodny na każdą okazję. Sernik z ciastem czarno-białym. SKŁADNIKI Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 1 masło 2 jajka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do piecznia Masa serowa 1 wiaderko sera 100 gram masła 5 jajek 1 szklanka cukru 1  budyń świetankowy skórka  starta(...)dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód rozwałkowujemy 3/4 ciasta. na ciasto wylewamy masę serową. Na wierzch ścieramy na tarce ciasto schłodzone w zamrażarce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do ostygnięcia. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto styropian 590

smakuje jak sernik i wygląda jak sernik, choć nie jest sernikiem. Jest natomiast ciekawą propozycją dla łasuchów. Można je zrobić w wersji lżejszej, zamieniając śmietanę w składzie na jogurt naturalny lub smakowy. Ciasto styropianSkładniki:ciasto 240g mąki pszennej150g margaryny80g cukru3 żółtka1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa 660ml śmietany 12%1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru0,5 łyżeczki(...)podpieczony spód, wyrównać łyżką- wyjąć schłodzoną drugą część ciasta, pokruszyć ją na wierzch masy śmietanowej tworząc warstwę kruszonki- ciasto piec w 180 stopniach przez 50-60 minut- pozostawić w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia Ciasto styropian nie smakuje jak typowy sernik, zwłaszcza, że ilość cukru w masie śmietanowej jest zdecydowanie mniejsza niż ta, którą sypiemy do sernika. Na pewno też

Smakołyki Bereniki
KAWOWY SERNIK NA ZIMNO. 270

efekt zwykle zachwyca. Wystarczy niewiele, aby stworzyćrewelacyjną słodycz, nie trzeba nawet znać się na pieczeniu czy obsłudze piekarnika.Postanowiłam ulepszyć zwykłą wersję, dać upust swoim kawowym upodobaniom i zachciance nie tylko na pyszny,ale i elegancki deser. I tak oto - przedstawiam głównego bohatera: KAWOWY SERNIK NA ZIMNO. Wielkie brawa! KAWOWY SERNIK NA ZIMNO. 3 duże jogurty naturalne paczka

W kuchni Karmel-itki
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 111

również odsączone rodzynki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli do masy naprzemiennie z mąką. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na brzoskwinie. Całość pieczemy w temperaturze 180 o C, przez około 50 minut. Po wyłączeniu i otworzeniu piekarnika sernik przez chwilę pozostawiamy w środku ( aby szybko nie opadł ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 136

sernik to nie lada wyzwanie, jak mi się ostatnio przyszło przekonać Oryginalnie sernik jest na bazie serków kremowych. W moim przypadku, użyłam tym razem gotowego sera na sernik, w wiadereczku. Tym samym ułatwiając sobie i Wam pracę nad nim. Wyszło genialne sernikowe ciasto, bardzo podzielne, pięknie się krojące. A cudowny borówkowy ‚swirl’ zachwyci, nacieszy oko i kubki(...)masę serową i za pomocą końcówki łyżeczki robimy esy floresy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. The post Kremowy Sernik z Musem Borówkowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Sernik kajmakowy 182

kajmak, po jednym jajku następnie po jednej łyżce sera i na koniec mąkę pszenną. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód i całość wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50 minut w temperaturze 170 stopni C.     Składniki na polewę kajmakową : 300 g masy kajmakowej 5 łyżek mleka 4 łyżeczki masła lub margaryny 2 czubate łyżki płatków migdałowych(...)przypadku, gdy samo mieszanie nie zlikwiduje grudek dobrze jest masę kajmakową zmiksować. Po zdjęciu z ognia dodać masło lub margarynę i całość dokładnie wymieszać. Gotową   polewą polać upieczony sernik. Płatki migdałowe podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C i posypać nimi sernik. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Przepis #172 Sernik "Snikers" - bez spodu 113

Witajcie, wszelkiego rodzaju serniki na chudym twarogu są hitem FIT słodkości. Można je zrobić z różnymi dodatkami i wielu różnych wersjach. Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik "Snikers" - bez spodu! Pyszna masa serowa łączy się z orzechowym kremem - niebo w gębie! Warto spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 167 kcal(...)oraz całe jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe z miodem. Kiedy delikatnie przestygnie wykładamy na wystudzony sernik

Health-Fit-Life
DYNIOWY PUSZEK 236

Jesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli

Kuchnia MagdaLeny