Jeden z lepszych serników, na korzennej kruszonce o zapachu kandyzowanej skórki z pomarańczy a kropką nad i jest masa krówkowa o smaku orzechowym. Idealny wypiek na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica o wym 24 cm Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego(...)syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c 20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Na jeszcze lekko ciepłym serniku, rozsmarować masę krówkową, posypać orzechami. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonkawowym wierzchem. Jak się okazało sernik wyszedł rewelacyjny a lekko gorzkawa i delikatna pianka wspaniale przełamuje słodki smak sernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła(...)przestudzenia. Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości
Pani na deserKolejny tydzień za nami więc czas na kolejne ciastka. Tym razem upiekłam „dwie pieczenie na jednym ogniu”, bo to ciacha dla Niny do szkoły i spód do sernika, który pojawi się jutro. Co Wam będę opowiadać, Dziewczyny (Gabi i Nina) wykorzystały moją chwilową nieobecność i zjadły mi kilka jeszcze gorących. Nina opisała je jako delicje, więc dla mnie(...)ciepłej wody 100 g płatków owsianych (zmielonych) 100 g oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 120 ml) 100 g cukru 120-140 orzechów czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli Przygotowanie: Orzechy namocz w mleku (minimum 15 minut to ideał) po czym zblenduj na gładką masę. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i zagnieć z nich ciasto- powinno mieć
greenscarfubitej śmietany w połączeniu z białą czekoladą. Najlepsza kombinacja do ciast. Bardzo polecam. Nic tylko się zajadać. Sernik był zrobiony na dużą blachę, a i tak nie przetrwał dwóch dni. ~~SKŁADNIKI~~ Spód: mąka pszenna 2 szkl. proszek do pieczenia 2 łyżeczki żółtka z 3 jaj śmietana kwaśna 12 % 4 łyżki cukier 1/2 szkl. masło 125g. W misie miksera(...)kokosowe do posypania * pozostałe białka można użyć do czegoś innego * przepis na dużą blachę do pieczenia Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać przestudzoną czekoladę i chwilę zmiksować, aż masa będzie jednolita. Wyłożyć na ostudzony sernik. Posypać grubą ilością wiórek. Wstawić do lodówki na 2 godziny
Kuchnia PaulettesWielkanocnym ciastem nie jest Babka a... sernik! I wiecie co? Też tak uważam! Uwielbiam jeść serniki, choć przygotowywać już trochę mniej. Dlaczego? Chyba boję się po prostu, że nie wyjdzie. Coraz częściej przełamuję się do tych moich dziwnych przekonań. Podchodzę do pieczenia z dużo większym luzem niż 2 lata czy rok temu. I chociaż wiem, że krąży(...)Dziś na przykład mam dla Was przepis na Sernik Wiedeński i wiem, że tradycyjnie nie posiada on kruchego spodu, ja jednak uznałam, że powinna się znaleźć choć odrobina tej kruchości w moim przepisie. Zapraszam! Przekonajcie się sami :)"Składniki:600 g sera chudego5 jaj125 g masła150 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia pół laski waniliidwie łyżki mąki ziemniaczanej
Słodkie Przyjemnościsernik będzie wyglądał bardzo fajnie na stole Halloween`owym. Sam sernik z tego przepisu wychodzi bardzo fajny! Miękki, puszysty, lekki, smaczny, taki jaki powinien być sernik, a nutka dyni czyni z nim cuda. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 400 g puree z dyni 4 jaja 1,5 szklanki cukru(...)dodajemy mąkę, sól i przyprawę korzenną, ponownie miksujemy. Otrzymaną masę sernikową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu sernik studzimy. W między czasie póki sernik stygnie zabieramy się do przygotowania dekoracji. Z pomarańczowego lukru plastycznego formujemy kuleczkę, następnie za pomocą
Kuchnia Łukaszapomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 3 szklanki pieczonej dyni 1 duża
Kulinarne przygody Gatityjakiś czas dostałam Fabryki Cukierniczej Kopernik. Sernik wyszedł słodki, niesamowicie kremowy i delikatny. Dosyć spory, więc warto go przygotować, gdy planujemy mieć gości :) 800 g zmielonego twarogu na sernik (tyle zostało mi z 1 kg wiaderka, po odsączeniu z serwatki) 300 g puree z dyni 3 jajka 2/3 szklanki cukru trzcinowego skórka starta z całej sparzonej pomarańczy łyżka(...)miksujemy do połączenia składników. Pierniczki na spód rozdrabniamy w malakserze i wykładamy nimi formę do pieczenia (o średnicy 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia). Masę wylewamy na piernikowy spód. Pieczemy godzinę w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wrzącą wodą). Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu dekorujemy mleczkiem kakaowym, oraz pokruszonymi piernikami. […] Artykuł
Mienta blogłyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm), lekko nakłuwamy i pieczemy w rozgrzanym d 180`C piekarnika. Pieczemy około(...)które szybko miksujemy - tak aby niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Masę przelewamy na wcześniej upieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 150`C przez około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wstawiamy sernik na całą noc do lodówki. Na patelnie wrzucamy mrożone truskawki, posypujemy cukrem i smażymy około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem
Słodkie Przyjemnościmiejsce wlewamy masę serową, drugą warstwę robimy odwrotnie: tam gdzie była masa serowa układamy ciasto, a pomiędzy paski ciasta wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Wystudzony sernik polewamy polewą i posypujemy orzechami
słodki bratekkońcu po połączeniu dodajemy budyń oraz esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu. Po wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem
Pychotkaaakostki masła o wadze 250 g 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 1/2 szklanki mleka 1 pełna łyżka kakao 1 łyżka spirytusu Masa serowa: 1 kg sera na sernik 125 g masła 3 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego Biała polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1 szklanka(...)wykładam papierem do pieczenia, przekładam masę serową, wylewam na wierzch masę kukułkową i mieszam za pomocą patyczka do szaszłyków. Piekarnik nagrzewam do 120°C i wstawiam ciasto na 1h 20 min. następnie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze ok 30-40 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam
Ciasteczkowy PotwórMasę przelać do tortownicy wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku. Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować wedle uznania. Smacznego
ClauditteMissCookingmoim poprzednim SERNIKU Z KAWOWĄ PIANKĄ przyszła kolej na sernik z owocowym wierzchem. Całość komponuje się wspaniale, nie jest mdły ani przesłodzony. A taki zimny z lodówki będzie wspaniale smakować w upały. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru(...)przestudzenia. Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki
Pani na deserciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół, sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię