Back Mit 1 opakowanie przyprawy do sernika i mas serowych Kamis 150 g kakaowych herbatników Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( dno wyłożyć papierem i zamknąć obręcz(...)porcjami dodawać ser. Gdy składniki sie połączą dodawać również porcjami przyprawę do sernika, skórkę pomarańczową, budyń i mak. Składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać pianę z ubitych białek. Masę serową przełożyć do tortownicy i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Monia miesza i gotujeswoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego cukru 80 g masła(...)aromat cytrynowy. Wymieszać. Dodawać białka porcjami do masy twarogowej, delikatnie mieszając. Przełożyć masę na rabarbar. Równo rozprowadzić. Piec w 170 stopniach C. przez około 30 - 35 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Na ostudzony sernik wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić całość do lodówki. Podawać
Weekendy w domu i ogrodziemiękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij(...)przygotowanej formy przełóż 1/3 masy, posyp ją wisienkami i wyłóż resztę masy twarogowej. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez godzinę, po czym zmniejsz temperaturę do 140 oC i dopiekaj kolejne 15 minut. Uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw tak sernik do ostygnięcia. W celu przygotowania polewy, wymieszaj posiekaną czekoladę i śmietankę w miseczce i włóż na 30 sekund
karmelowyLubicie serniki? Ja uwielbiam :-) Ten dzisiejszy jest trochę przewrotny i to dosłownie... Nie będę się rozgadywać, po prostu spróbujcie sami... Dlaczego? Bo nie jest za słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru(...)prostokątna) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, a następnie zalewamy ciastem i pieczemy kolejne 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie
Czary - gary w kuchnikwadrans. Wyjąć i od razu nałożyć mas serowe na zmianę po łyżce. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180*C i piec około 70 minut, po pół godzinie zmniejszając temperaturę co kwadrans o 10*C. Po upieczeniu zostawić sernik na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem można jeszcze polać roztopioną deserową czekoladą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniażółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka dodajemy do masy kawowej i delikatnie łączymy z pianą. Masę przelewamy do formy i pieczemy ok. 60-70 minut - do suchego patyczka.Przestudzone ciasto smarujemy serkiem i dekorujemy borówkami. Lekki sernik kawowy z borówkami
CzarnawisienkaWspaniały z dodatkiem drożdży sernik kapitański. Koniecznie wypróbujcie ten pyszny serniczek. Wilgotny, pełen orzechów i innych dodatków. Całość polana mleczną czekoladą. Rewelacja! Więcej przepisów na ciasta znajdziecie również na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Źródło przepisu gazetka Ciasta i torty Składniki 1 kg sera(...)pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub kaszą manną. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 50-55 minut. Po całkowitym wystudzeniu sernika, wyjąć z tortownicy i polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą sernik kapitański
O kuchni z uczuciemmasy serowej Całość dokładnie połączyłam Na dnie blaszki o średnicy 22 cm rozłożyłam biszkopty, wylałam masę serową Piekłam w temp. około 150 stopni C. przez 25- 30 min. w foremce o średnicy 22 cm. Sernik jest szybki w wykonaniu, a smakuje całkiem dobrze :) Wyrasta równo
Proste Potrawynadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Dla mnie ideał. Składniki: ... czyli Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę. 🌸 Gdy już zdobędziesz wszystkie potrzebne składniki, czas na kolejny krok - przygotowanie ciasta. Wyjmij z kuchennych szafek : tortownicę o średnicy ok. 23 cm, papier do pieczenia, mikser oraz malakser(...)dnie piekarnika wstawiłam foremkę wypełnioną wrzącą wodą. KROK X : Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 160 stopni C. Pieczemy przez ok. 50 minut w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem schładzamy min. 2 godziny w lodówce. Serwujemy sernik posypany płatkami jaglanymi i migdałowymi. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieSernik dla prawdziwych wielbicieli miodu. Przybiera on smak miodu, którego użyjemy, dlatego wybierzmy ulubiony:). Dla intensywnego smaku idealny będzie spadziowy lub gryczany, dla delikatnego, słabo wyczuwalnego - rzepakowy lub lipowy. Ja wybrałam coś pomiędzy - wielokwiatowy. 100g ciastek, u mnie owsiane 750g dobrze zmielonego twarogu 200ml śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 5 jajek 200g miodu 5 łyżek(...)kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy. 2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy, przekładamy do lodówki. 3. Czekoladę rozpuszczamy, mieszamy z masłem orzechowym
Szefowa kuchniSzybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem, to deser dla każdego. Można je przygotować właściwie o każdej porze. Wystarczy mieć w domu kawałek
Słodkie okruszkicocoa)opcjonalnie 1/3 białej czekolady dla akcentuPRZYGOTOWANIE spodu sernika:Herbatniki kruszymy za pomocą blendera lub tłuczka do mięsa i woreczka foliowego. Margarynę roztapiamy i dodajemy do pokruszonych herbatników. Wszystko razem dokładnie łączymy. Uzyskaną masę układamy na dnie silikonowej foremki i ugniatamy palcami. Jeśli nie posiadacie foremki silikonowej, wyłóżcie tortownicę papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki(...)końcu dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy i delikatnie mieszamy.Gotową masę sernikową przelewamy do formy na spód z herbatników. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 60 min.Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 60 min. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.Sernik dekorujemy polewą czekoladową po całkowitym ostygnięciu ciasta. Najlepiej wstawić sernik
kulinarnyJaJeszcze jeden sernik. Tym razem na kakaowym spodzie, oblany masą krówkową. Ciasto: 3 jajka 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru(...)dodatkiem 2 łyżek cukru. Pianę połączyć delikatnie z masą serową. Gotową masę rozprowadzić na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć. Pozostawić w nim ciasto na 15 - 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Upieczony sernik lekko przestudzić. Delikatnie rozprowadzić masę krówkową. Udekorować dowolnie, np.polewą czekoladową i płatkami migdałowymi
Praktyczna plsmaku orzeszków ze słodkim smakiem masy krówkowej oraz czekolady może się wydać zaskakujące. Zachęcam was jednak do spróbowania, ponieważ to zestawienie bardzo dobrze ze sobą współgra. Mnie osobiście ten sernik przypomina trochę baton snickers :) Składniki: 250 g ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)ubijamy pianę z białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając łyżką. Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika
Taste Therapymiksujemy je na jednolitą masę. Następnie dodajemy resztę składników, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na masę twarogową, pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna
Dieta moja pasja