Czas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h)Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100
kulinarnyJaupalne dni, tylko taki deserek Sernik borówkowy na zimno SKŁADNIKI: śmietana 36% - 1 szkl galaretka o smaku jagodowym - 1 opak borówka amerykańska- 350 g waniliowego serka homogenizowanego- 500 g żelatyna -2 łyżki cukier puder - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać po łyżce serka homogenizowanego, dalej ubjać. Żelatynę
Kuchnia DanusiBardzo smaczny, delikatny serniczek przygotowany na jogurtach greckich, z mnóstwem pysznych owoców wewnątrz i delikatną polewą . Jeszcze nieraz zagości na naszym stole, Wam też bardzo go
Smaczne Zdrowekuchni . Bez sernika z truskawkami nie obejdzie się żadna czerwcowa impreza , a mamy ich kilka: imieniny, urodziny i rocznice ślubu. Gdy na stole gości sernik truskawkowy to znak, że sezon truskawkowy się zaczął a my świętujemy! Przepisów na to pyszne ciasto bez pieczenia na blogu jest kilka. Szczególnie polecam Wam przepis na Najlepszy sernik na zimno i piankowy(...)zacznie lekko tężeć. Gdy masa sernikowa jest już zwarta na powierzchni sernika układamy pozostałe truskawki, ja wyłożyłam połówki truskawek i zalewamy całość tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki tym razem na kilka godzin, ja zostawiłam truskawkowy sernik na całą noc. Gdy sernik na zimno jest gotowy do podania, usuwamy obręcz tortownicy, układamy na paterze i kroimy sernik
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam smak truskawek w połączeniu ze śmietanką, więc postanowiłam trochę urozmaicić sprawę i zrobić z tego delikatny śmietankowy serniczek, który może i Wam przypadnie do gustu
Smakowy RajKremowy, zwarty, a równocześnie lekki i puszysty, nie za słodki, idealny… :) Jeżeli chcecie, to można zrobić ten sernik na spodzie biszkoptowym czy z ciastek, ja
Kraina Miodem PłynącaDokładnie tydzień temu odbyła się 3 edycja Żarłostacji, czyli Opolskiego Pikniku Kulinarnego. Bardzo się cieszę, że mogłam w niej wziąć czynny udział, gdyż impreza ta ma
Kuchnia w opałachCoś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto
CookYourselfna zimno to idealny deser na lato… Na blogu możecie znaleźć już przepisy na takie serniki: Sernik na zimno z truskawkami , Jeżynowy sernik na zimno , Sernik na zimno jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką , Sernik karmelowy według Leviego Rootsa …. Brakowało mi jednak do kolekcji sernika jagodowego..;) Postanowiłam to uzupełnić… i proszę bardzo(...)wyszło…. sernik jest delikatny, puszysty… nie za bardzo słodki… wspaniały. Zapraszam Was na sernik jagodowy/borówkowy na zimno Sernik jagodowy na zimno Składniki -na tortownicę o średnicy 26 cm Spód: 250 g ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste) 125 g masła niesolonego Masa: 500 g jagód/borówek 600 g serka kremowego /w temperaturze pokojowej
UgotujmyTo.plPyszny, delikatny , truskawkowy sernik. Zmieniłam nieco składniki spodu, głównie ze względu na domowe zapasy. Używałam żelatyny w płatkach a nie sypkiej. W przepisie podaję
Stare GarySkoro dziś nasza pierwsza rocznica blogowania to koniecznie trzeba to uczcić jakimś deserem!!! ;-) Oto i on :D Składniki spód: 135 g zmiksowanych ciasteczek (bez kremu
Cukier&PuderPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe
Monia miesza i gotujeNie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik z borówkami na zimno W ogrodzie mojej mamy pojawiły się już pierwsze borówki(...)Wyglądały tak zachęcająco, że szkoda by było ich nie wykorzystać, z drugiej strony włączanie piekarnika przy takiej temperaturze nie wydawało mi się rozsądnym pomysłem - idealnym rozwiązaniem był zatem sernik na zimno :) Mocno schłodzony (na krótko w zamrażarce) smakuje prawie jak tort lodowy. Składniki na spód: 120 g herbatników 60 g masła Składniki na masę serową: 800 g białego sera
Ciastkozercy