sernik z śmietaną - 500 przepisów (strona:9/34)

Sernik z musem czekoladowym 147

zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 ml śmietany kremówki 36% 3 duże jajka 3/4 szklanki  cukru  3 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w  temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie  składniki. Zmiksować do połączenia nie  miksować zbyt długo, by niepotrzebnie  nie napowietrzać masy serowej - na powietrzony sernik mocno urośnie, a  potem opadnie(...)białek, dla  rozluźnienia konsystencji, delikatnie  wymieszać. Ubić śmietanę kremówkę, na sztywno.  Śmietanę dodać do  masy  czekoladowej,  delikatnie wymieszać.  Na koniec dodać  resztę ubitych białek i równie delikatnie  wymieszać. Mus czekoladowy wyłożyć na  wystudzony sernik, wyrównać.  Schłodzić przez 12 godzin w lodówce  (całą noc). Można przechowywać

Cukier&Puder
Ciasta bez pieczenia 172

jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych  Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną

Aga w kuchni
Perfekcyjne ciasto kruche- PORADY 170

jest podstawa wielu tarta, ciasteczek, serników czy babeczek. Aby uzyskać perfekcyjne ciasto kruche należy stosować się do kilku zasad, dzięki którym osiągniemy pożądany efekt. Co mam na myśli mówiąc "perfekcyjne"? A to, że po upieczeniu powinno być kruchutkie i delikatne, a podczas wyrabiania nie powinno się kruszyć, wręcz odwrotnie- powinno być bardzo plastyczne. Gdy już opanujemy podstawowe przepisy(...)ciasta kruchego nie powinno dodawać się spulchniaczy (proszku do pieczenia, sody) Czasem jednak sięgam po ten dodatek. W szczególności, gdy piekę serniki na kruchym spodzie, gdzie właśnie ten spód musi podtrzymać ciężką masę serowa. Dodatek śmietany spowoduje, że otrzymamy już ciasto półkruche. Do ciasta można również dodać kilka łyżek zimnej wody lub mleka, jeśli podczas

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik tradycyjny 174

dobrze wierzyć w bajki i cuda roztómajte..." Prezentowałam już Wam do tej pory przepisy na babki (których jeszcze do świąt nie zabraknie na blogu), dlatego dzisiaj postanowiłam pokazać Wam sernik. Taki klasyczny, bez udziwnień. Na kruchym spodzie, z puszystą masą serową, polewą i bakaliami. Wprawdzie brakuje w nim rodzynek (ponieważ niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo(...)uchylonymi drzwiczkami. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Przygotować polewę. Do garnka wlać śmietanę, dodać masło i połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać całość na małym ogniu aż czekolada się rozpuści i wszystko połączy się w gęstą masę. Polewę rozsmarować na serniku i ozdobić go wedle uznania

My simple kitchen
Sernik z borówkami 232

Przepis na sernik z borówkami znalazłam w książce z przepisami Siostry Anastazji (moja Babcia ma ich kilka na swojej półce), to takie typowo babciowe ciasto – tradycyjne, domowe i pyszne :) U mnie w nieco innej formie – jako małe serowe tarteletki (te śliczne foremki dostałam na urodziny i dotąd nie miałam okazji, żeby coś w nich upiec). Z podanych(...)Składniki na spód: 1 szklanka mąki 30 g margaryny 30 g masła 40 g cukru 1 żółtko 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Składniki na masę serową: 500 g sera na sernik (ja wykorzystałam ten z wiaderka) 3 jajka 100 g cukru 100 g margaryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego

Ciastkozercy
Sernik nowojorski z czereśniami 207

sernik sprawdzi się przy każdej, nawet małej okazji. Naprawdę polecam! ;)     Składniki: (na tortownice o średnicy 20-23 cm)   Ciasto kruche: 80 g masła 120 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki kakao 1 żółtko szczypta soli   Masa serowa: 800 g tłustego twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 200 g kwaśnej śmietany(...)Zmielony twaróg wraz z pozostałymi składnikami zmiksować do połączenia i powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na podpieczony spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Polecam piec w kąpieli wodnej - sernik będzie kremowy i równy! Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 st.C i piec

Nastoletnie Wypiekanie
Mini serniczki z orzechami 213

pieczenia 4 łyżki cukru do orzechów 6 łyżek wody do orzechów tłuszcz+ bułka tarta do formy Serniki: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodać 1/2 szkl cukru i ubijać aż piana będzie szklista i lśniąca. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas miksując na najniższych obrotach. Na koniec wmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy

Smakołyki Asi
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6073

następnie wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aż nie uzyskamy konsystencji mokrego piasku. 5. FORMOWANIE SPODU (1 min): herbatniki wymieszane z masłem wrzucamy do blaszki, w której będziemy piec sernik. Formujemy z nich gładki i równomierny spód, dociskając kubkiem o płaskim dnie (jak na zdjęciu). 6. SERKI (3 min): przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, dosłownie 1 min, cały(...)trzepaczką, aż grudki cukru nam nie znikną. 8. JAJKO, KREMÓWKA I SOK Z CYTRYNY(2 min): > do serków z cukrem dorzucamy jajko, również ubijamy przez chwilę, a następnie dolewamy śmietanę kremówkę oraz sok z połowy cytryny i znowu ubijamy trzepaczką około minuty. Musimy uzyskać kremową, puszystą konsystencję. 9. PRZELEWANIE MASY (1 min): całą serową masę ostrożnie wlewamy na spód

Nerds Kitchen
Sernik na zimno Straciatella 369

margaryny Składniki na masę serową:250 g serka kremowego (np. philadelphia) 330 ml śmietany kremówki 36% 1 opakowanie Śmietan-Fix 100 g batonika Toblerone 120 g białej czekoladyNa zewnątrz zrobiło się troszkę cieplej... więc od razu naszła mnie ochota na sernik na zimno. Wyszperałam sobie smakołyk na blogu mojewypieki, troszkę je przerobiłam i efekt okazał się wyśmienity. Ciasto(...)tortownicę o średnicy 22 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie na spód wyłożyć masą ciasteczkową (fot.1). Docisnąć i wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek, Śmietan-Fix i dobrze wymieszać mikserem (fot.2). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie dodać ją do masy serowej i szybko wymieszać. Batonik Toblerone drobno

Świat Ciasta
Cafe latte w serniku 147

się na języku. Gdybym serwowała go w domu, udekorowałabym go jeszcze bitą śmietaną, ale troszkę się bałam, że może mi po drodze popłynąć. Nic nie szkodzi - i tak smakował bajecznie. Polecam Wam go ogromnie - we dwie zjadłyśmy połowę na jedno posiedzenie... A to zdecydowanie o czymś świadczy. Sernik cafe latte Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód(...)ciastek digestive 1 łyżka kakao 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 200 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml mocnej, ostudzonej kawy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: czekoladowe ziarenka kawy Ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z kakao i rozpuszczonym masłem.  Spód tortownicy wyłożyć papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na spodzie marchewkowym 59

przepis. Nie za słodki, aromatyczny marchewkowy spód idealnie podkreśla smak śmietankowej masy serowej, a kremowa polewa z kwaśnej śmietany wraz z białą czekoladową posypką stanowi wspaniałe dopełnienie tej wyśmienitej kompozycji. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Inspiracją do stworzenia tego sernika był przepis z bloga Kwestia Smaku zmodyfikowany na moje potrzeby

Milion Smaków
Ciasto jogurtowo-owocowe 171

składnikibiszkopt* 2 jajka* 1/4 szklanki mąki pszennej* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytryny* 1/4 szklanki cukrumasa* 250 g truskawek* 10 łyżeczek żelatyny

Mix smaku
Sernik z polewą czekoladową w aromacie limonki 100

składniki powinny być w temperaturze pokojowej)5 jajek1 szklanka białego cukru500 g twarogu sernikowego400 ml śmietany 18%1 łyżeczka cukru waniliowego40 g budyniu (waniliowego)1 limonka3 łyżeczki kandyzowanej skórki z pomarańczyPOLEWA:1/2 ciemnej czekolady (70% cocoa)opcjonalnie 1/3 białej czekolady dla akcentuPRZYGOTOWANIE spodu sernika:Herbatniki kruszymy za pomocą blendera lub tłuczka do mięsa i woreczka foliowego. Margarynę roztapiamy i dodajemy(...)limonki. Następnie dokładamy sera twarogowego, śmietany, cukru waniliowego oraz budyniu. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera na niskich obrotach. Na końcu dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy i delikatnie mieszamy.Gotową masę sernikową przelewamy do formy na spód z herbatników. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 60 min.Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

kulinarnyJa
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 204

SOLONYMI MIGDAŁAMI /przepis inspirowany sernikiem nowojorskim pochodzącym z tej strony - klik / 1 kg dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości" 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1 mały słoik - ok. 200 ml domowego dulce de leche(...)lekko się podpiekła.  W tym czasie do misy miksera włożyć twaróg, jajka, masło orzechowe, obraz rodzaje śmietany i cukier. Zmiksować całość na gładką masę - nie za długo, jedynie do momentu aż całość się dobrze połączy. Masę wylać na podpieczony spód. Sernik upiec w kąpieli wodnej. Tortownicę włożyć do drugiego, większego naczynia i napełnić wrzątkiem przynajmniej do połowy wysokości

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania