zostawiamy w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia, po czym chłodzimy w lodówce. 330 g śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru kilka sztuk Rafaello prażone płatki migdałów Śmietanę wraz z przesianym cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Całość rozkładamy na wcześniej schłodzonym serniku, posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi i dekorujemy połówkami Rafaello. Smacznego
Plate of Joyleśne doskonale z nim współgrają. Spód z chrupiącego musli to strzał w dziesiątkę – idealnie pasuje do sernika i galaretki. Sernik z mascarpone na spodzie z musli: 500 g serka mascarpone 25o g ricotty 200 g śmietany kremówki 30% 5 dużych jajek 1 szklanka białego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g musli Ba! 5 owoców leśnych(...)addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mascarpone i ricottę miksujemy z białym cukrem i mąką ziemniaczaną. Dodajemy po jednym jajku, a na końcu wlewamy śmietanę kremówkę – miksując na wolnych obrotach. W malakserze rozdrabniamy musli na pył. Dodajemy mąkę pszenną i wlewamy rozpuszczone masło. Łączymy składniki w mokrą kruszonkę. Wylepiamy nią dno wyłożonej papierem
Poezja smakuŚrodek: około 350-400g umytych winogron bez pestek 1 galaretka agrestowa lub kiwi 1 szklanka gorącej wody 500g gotowego serka na sernik (może być z wiaderka) 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Wierzch: 500-550g umytych winogron bez pestek
Mała Cukierenkamasy: -100g czekolady mlecznej -100g czekolady gorzkiej -100g czekolady białej -500g mielonego sera(może być ser wiaderkowy do serników) -100g ksylitolu -2 łyżeczki cukru waniliowego -3 łyżki żelatyny -300g śmietany kremówki 30% Masło zmiksować z ksylitolem i dodać aromat waniliowy. Dodać mąkę i szybko zagnieść na ciasto. Ciasto wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem
Smaczne Zdroweudekorowany wspaniałą frużeliną jagodową. Rewelacyjny pomysł na kaszę jaglaną ;) Bez pieczenia, ekspresowy, poczekać trzeba jedynie na stężenie masy ;) Polecam! :) Składniki na sernik: 100 g kaszy jaglanej Kupiec 250 ml wrzącej wody szczypta soli 250 ml śmietany kremówki 125 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 g cukru 2 łyżki żelatyny woda Do rondelka z wrzącą wodą wsypać kaszę i dodać sól(...)gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę, jogurt naturalny i cukier, zmiksować do połączenia, dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Domowa cukiernia Ewyshoe-mania.pl/ , ostatnio kupiłam tam świetne buty na egzamin magisterski, tak, tak, ja też już jestem po obronie :D Składniki na sernik: 100 g kaszy jaglanej Kupiec 250 ml wrzącej wody szczypta soli 250 ml śmietany kremówki 125 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 g cukru 2 łyżki żelatyny woda Do rondelka z wrzącą wodą wsypać kaszę i dodać sól. Doprowadzić(...)gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę, jogurt naturalny i cukier, zmiksować do połączenia, dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Domowa cukiernia Ewywrzucić jasną część ciasteczek, ciągle miksując. Następnie dodać stopniowo serek waniliowy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Na koniec dodając do niej usztywniacze do śmietany, aby była gęsta. Do masy serowej dodać wystudzoną żelatynę, cały czas mieszając. Następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć całość. Masę serową przelać do formy(...)masy białą część ciastek 9. Dodać serki waniliowe 10. Ubić śmietanę 11. Zmiksować energicznie masę z wystudzoną żelatyną 12. Do masy dodać ubitą śmietanę 13. Przełożyć masę serową do formy 14. Posypać wierzch ciasta resztą ciasteczek Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik Oreo Artykuł Sernik Oreo pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pllato nie rozpieszcza nas gorącym słońcem, ale można sobie pozwolić na kawałek ciasta na zimno. Taki sernik zawsze się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień. (tortownica średn. 26 cm) Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao(...)śmietankowy, „mój ulubiony”, wiaderkowy, Philadelphia) 500 g jagód 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru pudru do jagód 100 ml śmietany kremówi (30%) 4 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody Dodatkowo: 350 ml śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki do dekoracji Wykonanie: Upiekłam spód do sernika. Piekarnik włączyłam
Kuchnia u Krysijest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki(...)ciastek kakaowych/czekoladowych (u mnie domowe pierniczki) 50 gr rozpuszczonego masła Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (sam spód), kilka razy zawijając ją w folię (później łatwiej będzie nam zdjąć sernik). Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać masło, zmiksować. Ma powstać masa o konsystencji mokrego piasku. Masą wyłożyć dno blaszki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa czekoladowo-jogurtowa: 800 gr jogurtu greckiego
moj przepis najajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky Way: *250 ml śmietany kremówki+3 łyżki *(dałam ok. 235ml) 3 batoniki milky way 2 łyżki cukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji (nie zdążyłam dać nic;)) Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem(...)rondelka, wlać 3 łyżki śmietany kremówki i podgrzewać, cały czas mieszając, do momentu rozpuszczenia batoników-nie gotować! Odstawić do przestudzenia. Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno (uważać, żeby nie przebić śmietany-może się zwarzyć), pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą
Kolorowy Przepisowniktylko do ich połączenia (inaczej sernik za bardzo się napowietrzy i opadnie po upieczeniu). Sernik piec przez około 50 minut w temperaturze 150 stopni (powierzchnia, jak przy serniku New Yorker powinna być ścięta i lekko sprężysta). Studzić przez 10 minut przy otwartych drzwiach piekarnika, potem wyjąć i wystudzić do końca. W międzyczasie 350g malin (mrożonych nie rozmrażać) włożyć(...)długo podgrzewana traci właściwości!). Dodać do przygotowanych malin, dobrze wymieszać i wystudzić, ale uwaga, żeby mus nie stężał! Ubić śmietanę kremówkę i dodać przygotowaną masę z malin. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Wylać mus malinowy na wystudzony sernik (oczywiście nie wyjmujecie go z formy). Odstawić do lodówki aż stężeje, najlepiej na całą noc. Przed podaniem sernik malinowy udekorować resztą
Pociąg Do Kuchni150g) 100 ml śmietany kremówki 30-36 % 1 galaretka truskawkowa Masa waniliowa: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym 100 ml śmietany kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: Galaretka wiśniowa Biszkopty do wyłożenia tortownicy Sposób wykonania: Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo(...)Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały
Smaki Nataliisera z wiaderka*) 10 jaj – najlepiej ekologicznych, wiejskich 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy(...)przed pieczeniem ciasto się schłodziło. Po tym czasie podpiekamy spód przez 12-15 minut w 190°C, wyjmujemy i jeszcze gorący smarujemy białkiem za pomocą pędzelka. Następnie studzimy. Sernik klasyczny: Najważniejsze to aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ser, śmietanę i jajka należy wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem. Ser w temperaturze pokojowej mielimy 3-krotnie
Poezja smakuKochani z myślą o zbliżających się świętach Wielkanocnych chcę wam przedstawić moje ostatnie dzieło. Ostatnio w sklepie nadziałam się całkiem przypadkiem na nowości od Łowicza. W
vaniliowoczekoladowapodgrzej krótko w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna. Dodaj żelatynę i sok z cytryny do masy twarogowej. Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając. Na koniec dodaj pokrojone ciastka. Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie
Cukier&Puder