sernik z śmietaną kremówka - 889 przepisów (strona:16/60)

Sernik czekoladowy 129

czekolady mlecznej) 200 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1-2 łyżeczki ekstraktu miętowego Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na kostki. Kremówkę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy czekoladę i od razu zdejmujemy z ognia. Zostawiamy na chwilę,  po czym dokładnie mieszamy, aż cała czekolada się rozpuści.  Kiedy przestygnie i nabierze właściwej konsystencji, rozprowadzamy polewę na serniku. Smacznego

bistro mama
Sernik orzechowy 152

szklanki cukru - 1,5 łyżki mąki - 3 jajka - 1/2 szklanki śmietany kremówki - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Czekolada mleczna i orzechy do dekoracji. Do wypieku użyłam tortownicę o średnicy 17 cm i trochę ograniczyłam ilość składników w porównaniu do pierwotnego przepisu. Najpierw zabieramy się za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło(...)czas na masę serową. Ser miksujemy i dodajemy po kolei cukier, mąkę, jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie schładzamy w lodówce. Jeżeli ktoś chce sernik można oblać rozpuszczoną czekoladą ale warstwa

Kuchenne Wariacje
Sernik na zimno z mandarynkami 172

Składniki - herbatniki lub okrągłe biszkopty - 3 naturalne serki homogenizowane      ( 135g każdy ) - 400 g śmietany kremówki - 4 galaretki pomarańczowe - 5 mandarynek Wykonanie Herbatniki ułożyć

Świat Smaku
Sernik na zimno z truskawkową galaretką 158

Sernik, którym zaskoczycie domowników i swoich gości, mnie się udało ;) Bez pieczenia, na zimno, z najlepszymi, o tej porze roku, truskawkami. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;) Wbrew pozorom jest łatwe do zrobienia, dla cierpliwych, ale nie pracochłonne. Bardzo polecam! :) Składniki na truskawkową galaretkę: 500 g truskawek 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe Dno tortownicy o średnicy(...)pudru i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić, pod koniec ubijania stopniowo dodawać resztę cukru pudru. 2-3 łyżki ubitej kremówki połączyć z zimną żelatyną, ponownie zmiksować śmietanę, cienkim strumieniem wlewając żelatynę. Delikatnie mieszając, od razu połączyć masę śmietanową z masą serową. WYKOŃCZENIE SERNIKA - Połowę masy serowej wyłożyć na przygotowany wcześniej spód, na środku ciasta ułożyć truskawkową galaretkę. Na galaretkę wyłożyć pozostałą

Domowa cukiernia Ewy
Truskawkowy sernik na zimno 174

patyczka. Masa serkowa: 400 gram sera białego zmielonego 200 gram cukru pudru opakowanie galaretki truskawkowej 16 gram żelatyny rozpuszczonej w 80 ml gorącej wody 125 gram jogurtu 250 ml śmietany kremówki 36% 15 truskawek pokrojonych na małe kawałki plus truskawki do przyozdobienia Ponadto: galaretka truskawkowa do przyozdobienia truskawki do przyozdobienia Wykonanie: Ser zmielić (2 krotnie) a następnie zmiksować z cukrem(...)dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, wymieszać.W osobnej misce ubić na sztywną śmietanę kremówkę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę wylać na upieczony wcześniej biszkopt. Całość przyozdobić truskawkami, wsadzić do stężenia do lodówki na parę godzin. Gotowy sernik zalać tężejącą galaretką(rozpuścić w 250 ml gorącej wody

Krakowskie smaki Ani
Sernik z musem śliwkowym 231

mąki 60 g masła 60 g cukru 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu na sernik ( gotowy lub  zmielony dwukrotnie) 1 szklana cukru kryształ 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 laska wanilii lub cukier waniliowy  100 ml. śmietany kremówki Mus śliwkowy ok 40 dag. dobrze  dojrzałych śliwek węgierek  3-4 łyżki cukru WYKONANIE Ciasato(...)mąkę ziemniaczaną  miksujemy. Dodajemy po kolei jajka miksując. Na końcu dodajemy śmietankę kremówkę wanilię. 3/4 masy wykładamy na podpieczony spód brownie. Następnie łyżką układamy mus śliwkowy. Wierzch zalewamy resztą masy sernikowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostygnięcia, oczywiście piekarnik wyłączamy i lekko uchylamy drzwi. Sernik powinien

W kuchennym oknie Ewy
SERNIK WYKWINTNY 139

nadszedł i sernik odszedł. Nawet Tymuś, zdeklarowany przeciwnik serników (po tatusiu), zjadał po dwa kawałki naraz. Przepyszny, lekki, maślany… Idealny. Składniki 1300 g twarogu, trzykrotnie zmielonego 250 g masła 400 g cukru 10 jaj, osobno białka i żółtka 1 budyń śmietankowy 6 łyżek kaszy manny 200 ml śmietany kremówki ( 36 %) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli opcjonalnie bakalie(...)szczyptą soli, a w trzeciej śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodajcie utarte żółtka, chwilę zmiksujcie. Dolejcie ekstrakt z wanilii, wsypcie budyń i kaszę manną, wymieszajcie do połączenia składników. Teraz dodajcie ubitą kremówkę,  połączcie z pozostałą masą. Pod koniec dodajcie ubite białka, delikatnie wymieszajcie z masą serową. Jeśli chcecie upiec sernik z bakaliami teraz jest czas na dodanie wybranych

OliveandThyme
Na smutki - sernik. I Lana 173

średnicy 26 cm)spód:65 g ciastek digestive175 g orzechów laskowych50 g masłamasa serowa:1 kg twarogu 3krotnie zmielonego250 śmietany kremówki (38%)200 g cukru35 g budyniu waniliowego (proszek)5 jajek200 ml mocnej, ostudzonej kawydodatkowo:150 ml śmietany kremówki (38%)12 kawowych ziarenek z czekoladyMasło rozpuścić i przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć. 75 g orzechów zmielić, resztę posiekać. Wymieszać z ciastkami(...)śmietaną, cukrem i budyniem. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu wlać kawę, wymieszać.Boki tortownicy posmarować masłem.Masę przelać na przestudzony spód.Piec 10 minut w 230 st. C. Następnie obniżyć temperaturę do 120 st. C. i piec 45-60 minut.Ciasto wystudzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.Kremówkę ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z polewą Crème brûlée 178

przy tym kremowy. Sernik zwieńcza francuski krem zapieczony pod cienką warstwą chrupiącego karmelu. Pycha! Polecam gorąco! Składniki: Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego dwukrotnie 250 g serka mascarpone 400 g słodzonego skondensowanego Mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Creme brulee: 300 ml śmietany kremówki 36%, zagotowanej i lekko przestudzonej(...)rzadka). Na najniższym poziomie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) około 60 minut. Creme brulee: W misie miksera umieszczamy żółtka z cukrem i ekstraktem waniliowym.  Ucieramy do momentu, kiedy żółtka zaczną zmieniać kolor na jaśniejszy. Dodajemy śmietanę i miksujemy, niezbyt długo, tylko do połączenia się składników. Sernik wyjmujemy

Smakowity Blog Kulinarny
SERNIK PRZEKŁADANY PIERNIKIEM Z MUSEM PIERNIKOWYM Z ORZECHAMI LASKOWYMI 238

masło 125 gram śmietana kwaśna gęsta 3 łyżki cukier kryształ 4 łyżki Masa serowa: twaróg półtłusty lub tłusty 1 kg. ( może być w kostkach ) jaja 5 szt. śmietana kwaśna gęsta 5 łyżek cukier puder 6 łyżek sok z cytryny 1 łyżka mąka 3 łyżki Mus: czekolada mleczna z orzechami 2 tabliczki śmietana kremówka 200 ml. białka z 2 jaj przyprawa(...)osobnej misce ubić śmietankę kremówkę. Do ubitych białek dodajemy czekoladę. Delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy ubita śmietanę. Na sam koniec żelatynę rozpuszczamy w wodzie, czekamy, aż spęcznieje i podgrzewamy, aż się rozpuści ( nie może dojść do wrzenia, bo straci właściwości żelujące ). Dodajemy do musu i dokładnie, energicznym ruchem mieszamy. Na ostygnięty sernik wykładamy drugą placek ciasta

Kuchnia Paulettes
Sernik z nutellą i masłem orzechowym 199

nutelli 45 g cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 200 ml śmietany kremówki (38%) masa z masłem orzechowym: 300 g serka kremowego 115 g masła orzechowego gładkiego 125 g cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 200 ml śmietany kremówki dodatkowo: 10 g krokantu Orzechy wymieszać z mąką, zagnieść z masłem na jednolitą masę. Wyłożyć(...)masłem orzechowym: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 50 ml kremówki podgrzać, rozpuścić w niej żelatynę. Ostudzić. Serek zmiksować z masłem orzechowym i cukrem, powoli wlać żelatynę, cały czas miksując. Resztę śmietany ubić, partiami dodawać do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Masę wyłożyć na schłodzoną masę z nutellą. Sernik wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem posypać krokantem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nie dla mnie, czyli sernik lukrecjowy 171

bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować.Lukrecjowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:130 g ciastek digestive60 g masłamasa serowa:400 g serka kremowego400 ml śmietany kremówki (38%)200 g cukru pudrusok z 1 cytryny5 listków żelatyny2,5 łyżeczki lukrecji w proszkuziarenka z 1 laski(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść na dnie.Schłodzić w lodówce przez 20-30 minut.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Serek utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać wanilię, wymieszać. Do drugiej lukrecję i czarny barwnik, wymieszać.Połowę żelatyny rozpuścić, wymieszać z masą lukrecjową

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik "Chatka Puchatka" 553

tylko :) Czas przygotowania: 1h  + czas na chłodzenie sernika Składniki: Na sernik : 36 herbatników „bebetki” 1 litr mleka 250ml śmietany lub kefiru Laska wanilii 200g masła 4 jajka 2/3 szklanki ksylitolu 1 łyżka kakao Na polewę: Tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 100ml śmietany kremówki 50g wiórek kokosowym (lub innej ulubionej posypki) Mleko wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Jajka

Kolizje Smaków
Sernik na zimno 204

jajek 1 szklanka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao naturalnego Szczypta soli 1,5 łyżki oleju Składniki na masę: 1 puszka brzoskwiń w syropie 250 ml śmietany kremówki 30% 600 g serka homogenizowanego 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki żelatyny Opis przygotowania: Na początku przygotowujemy biszkopt. Możemy użyć kupionych biszkopcików, ale proponuję upiec własny

Ciastka i ciasta
Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 195

migdałów 20 g orzechów włoskich 90 g suszonych fig masa serowa: 250 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 250 g serka kremowego 4 listki żelatyny 150 ml syropu z owoców czarnego bzu dodatkowo: 5 fig 2 łyżki cukru 50 ml śmietany kremówki (38%) Ciasteczka, kakao, migdały, orzechy włoskie i figi zmiksować w malakserze na grudkowatą, lepką masę(...)zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Syrop podgrzać, dodać do niego odciśniętą żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Mascarpone zmiksować z serkiem kremowym, dodać żelatynę z syropem, połączyć. Dodać ubita kremówkę, selikatnie wymieszać łyżką. Przelać masę na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Figi pokroić na połówki lub ćwiartki. Na patelni skarmelizować cukier, dodać śmietanę, podgrzewać jeszcze chwilę

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania