Sernik z jogurtów greckich jest wyjątkowo puszysty, niczym ptasie mleczko :) Jest pyszny i z pewnością zrobi wrażenie na wielu z Was :) Gorąco polecam ;) Składniki na masę jogurtową: 3 jogurty greckie po 400 g (ja użyłam tych z Bie….ki :) 8 jajek ¾ szklanki cukru 2 cukry wanilinowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche(...)minut w temperaturze 160-170*C. Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3łyżki kakao 3łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha
The Sweet Damselzgęstnieje . Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Sernik upieczony ,he,he i schłodzony wyjąć z lodówki i pokryć wierzch ubitą śmietaną.Polać karmelem i posypać solą morską ,delikatnie. Jeśli całego nie wykorzystamy od razu ,lepiej karmel i sól podać oddzielnie i polewać bezpośrednio przed podaniem.Ciasto przechowujemy w lodówce. Pomysł z Art Kulinaria,dziękuję
Ladylaura.niskiej temperatury, żeby sernik nie pękał przeczytałam w artykule "Chemia w kuchni" oraz na forum cincin, natomiast sama metoda jest opracowana przeze mnie.) Kiedy wystygł zupełnie, oddzieliłam lekko nożem brzeg ciasta, zdjęłam delikatnie obręcz tortownicy, oblałam wierzch polewą z białej kuwertury
Kuchnia Prezydentowejtego dno szklanki). W oryginalnym przepisie autorka zamiast spodu ciasteczkowego układa herbatniki – opcja jeszcze prostsza i szybsza. Masa serowo-chałwowa : – 500 twarogu (zmielonego lub sera na serniki z wiaderka) – 125 ml śmietanki kremówki – 3 łyżki cukru – 250 g chałwy – 3 jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej Do miski wrzucamy jaja twaróg i kremówkę(...)krótko miksujemy. Masę wylewamy na spód ciasteczkowy i pieczemy około 50 minut w 170 stopniach (brzegi powinny być ścięte, a środek może pozostać lekko galaretowaty). Po wystudzeniu szykujemy polewę. Polewa : – 100 g czekolady gorzkiej – 2 łyżki oleju – 3 truskawki pokrojone w plasterki lub inne owoce Czekoladę rozpuszczamy wraz z olejem w kąpieli wodnej lub w garnku
Relaxtimejest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego 50-60g czekolady gorzkiej (70-90% kakao lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1 łyżka słodzidła – dowolnego 1 czubata łyżka kakao Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik
Jak gotować i nie zwariowaćpóźno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka ciastek typu digestive masło Masa serowa: ser twarogowy 4 jajka duże opakowanie cukru wanilinowego opakowanie budyniu waniliowego Polewa: czekolada mleczna orzechy włoskie mielone kakao Przygotowanie: Spód małej tortownicy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.Możemy też pokusić się o obłożenie boków. Ciastka pokruszyć i połączyć(...)uzyskać tutaj chrupiący spód naszego sernika o grubości ok. 1 cm. Jeśli wyjdzie nam za dużo mieszanki orzechowej, by ją równo rozprowadzić, to śmiało możemy ją rozłożyć na boki tortownicy. Spód podpiekamy ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po czym odstawiamy do ostygnięcia i zajmujemy się masą serową. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej
Karczma HonoriettySernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół(...)Następnie wylać przygotowaną masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut 4. białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na gorący upieczony sernik i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika
Darcia w kuchniUwaga! Parę dni temu wyszłam na dwór, na całe piętnaście minut, w samym swetrze i nie zamarzłam. Wiosna idzie!Tym optymistycznym akcentem chciałabym zacząć wpis o
Pożeraczka, czyli raz adobrzeuważam go za najlepszy z mielonych serów. Sernik nie jest zbyt słodki, nam to wystarczało, ale można oczywiście dosłodzić według uznania. Składniki: • 1 kg białego sera mielonego • 5 jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 300 g chałwy waniliowej • 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kawałki chałwy do ozdoby
To co kochamrozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej
Di gotujegóry nogami i wytrzepujemy sernik z filiżanki. Po wyjęciu wszystkich serników ponownie wkładamy wszystkie do lodówki. 3. Rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody jedną łyżeczkę żelatyny. Masło, cukier,kakao i śmietanę rozpuścić na małym ogniu, ważne by pilnować aby masa nie zaczęła się gotować. Gdy składniki polewy już się rozpuszczą, dodajemy żelatynę, jeszcze raz wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia
zjem to blog kulinarnyCiasto krówka bez pieczenia proponuję każdemu, kto lubi słodkie ciasta oraz smak krówek. Ostatnio mogliście zobaczyć sernik krówkowy, który bardzo przypadł mi do gustu i do którego będę na pewno wracać, dziś kontynuuję moje krówkowe inspiracje w formie bez pieczenia, która jest moją ulubioną kategorią ciast.Moje ciasto w niemal każdej warstwie ciasta ma krówki lub masę krówkową, więc wydawałoby(...)masy mascarpone, wymieszać dokładnie, tak powstałą mieszankę wlać do reszty masy i dokładnie zmiksować- masę wylać na rozsmarowaną masę krówkową, schłodzić w lodówce do zastygnięcia masy- masę krówkową na polewę przełożyć do miseczki z masłem i mlekiem i podgrzać w kuchence mikrofalowej, po wyjęciu dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, pozostawić do ostygnięcia- orzechy włoskie posiekać na kawałki- ostygniętą polewę
Smakołyki Berenikiporze roku truskawki może i nie mają cudownego smaku, raczej nie pachną i są straaasznie twarde, ale za to pięknie się prezentują. Postanowiłam to wykorzystać i zrobić sernik na zimno. Przepis ten jest z nami już długo, długo i jeszcze nigdy nie zawiódł. Przepis nie jest skomplikowany, za to efekt oszałamiający! Najczęściej robię go oczywiście w sezonie truskawkowym(...)użyć upieczony wcześniej biszkopt (ja tak właśnie zrobiłam), gotowych biszkopcików lub herbatników (skraca nam to oczywiście czas oczekiwania na ten pyszny serniczek). Truskawki możemy zalać tężejącą galaretką, polać specjalna polewą do owoców zapobiegającą wysuszeniu owoców (ja tak właśnie zrobiłam, ale niepotrzebnie, bo do wieczora ciasta nie było :-)) lub po prostu powtykać truskaweczki na wierzchu i podawać, w każdej wersji będzie
Rozpustne gotowaniesera białego mielonego • 1 szklanka likieru Adwokat • 5 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • skórka starta z 1 cytryny • 3 łyżki soku z cytryny • 3/4 szklanki cukru Polewa śmietanowa • 1 duża śmietana 18% – 360 g • 3 łyżki cukru • 1/2 szklanki likieru Adwokat • cukierki w formie jajeczek i połówki jajek z Kinder niespodzianki. Wykonanie: • Ser delikatnie zmiksować(...)st.C i piec jeszcze 1 godzinę. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z likierem. • Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze
To co kochamJeden z najdelikatniejszych, lekkich i puszystych serników na zimno jakie jadłam. Połączenie serowej pianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła
DefinicjaSmaku