Sernik jest przepyszny! Jego puszysta, lekka i delikatna konsystencja idealnie współgra z malinowym smakiem. Kwaskowatość malin fantastycznie wkomponowała się w masę serową oraz połączyła ze słodyczą polewy na bazie białej czekolady. Całość wprost rozpływa się w ustach i sprawia, że skosztowanie jednego kawałka to za mało. Przyznam, że sernik ten był moją improwizacją, ale od momentu kiedy upiekłam(...)schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą noc). Wierzch polać lekko przestudzoną polewą z białej czekolady oraz posypać płatkami migdałowymi. (*) Możecie też użyć herbatników, przygotować kruchy spód lub upiec ciasto z samej masy serowej. Polewę do sernika zrobiłam z czekolady do roztapiania , która wraz z ozdobami (listki, kolorowe wiórki czekoladowe) pochodzi ze sklepu Sweet Decor
Di gotujePiernik chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami. Może poza niezniszczalnym sernikiem, który jest u nas pieczony na wszystkie większe okazje i święta. W domu także
Pasja Smakumasę serową. Całość pieczemy w 160 st. C przez ok. 60 min. – 90 min. Po upieczeniu sernik pozostawiamy go w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do przestudzenia a następnie wkładamy do lodówki na noc. składniki na białą polewę czekoladową: 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki wykonanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej czyli
Domowy Smak JedzeniaSernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)białek. Na ciasto wylewamy cały ser, na wierzch rozkładamy resztę biszkoptu i pieczemy, w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 % C. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy jest jeszcze ciepły polewamy go pozostawiona polewą i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Sernik jest najsmaczniejszy na drugi dzień
Kulinarne Fantazje Marioliszczęście się nie zawiodłam, sernik wyszedł naprawdę smaczny. W oryginalnym przepisie był połączony z gorzką czekoladą, ale ja zamieniłam na czekoladę mleczną. Jedną czekoladę dodałam do środka sernika, a drugą polałam jego wierzch. Spód sernika również zrobiłam na ciasteczkach z mleczną czekoladą. Składniki (blaszka 23/33): spód: ciasteczka łakotki holenderskie w polewie czekoladowej 300 g, masło rozpuszczone(...)Miksujemy tylko do połączenia składników. 1/4 masy serowej wylewamy na ciasteczkowy spód, posypujemy 1/3 części wiśni oraz 1/3 części startej czekolady i tak do wykończenia składników kończąc na serze. Sernik wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 150 st. C przez 90 min. Upieczony studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę łamiemy do rondelka, dodajemy mleko i stawiamy na palnik
kulinarne odsłony patiCiasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą – Zapraszam na wspaniałe ciasto z dużą ilością maku i puszystą masą serową. Właściwie jest to dla mnie sernik z makiem. Wygląda apetycznie, jest wysokie, sernik jest delikatny, a masa makowa jest wilgotna i aromatyczna. Ciekawego akcentu dodaje warstwa jabłek z polewą czekoladową. Ciasto idealne na Święta. Jest z nim trochę zachodu(...)żółtka 50g posiekanych orzechów włoskich 50g masła w temperaturze pokojowej parę kropli aromatu migdałowego 5 białek Masa serowa – dobrze jak składniki będą w temperaturze pokojowej: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 120g masła w temperaturze pokojowej 280g cukru pudru 6 jajek – osobno żółtka i białka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) sok z jednej cytryny
Mała CukierenkaPyszny sernik czekoladowo-kokosowy powinien zachwycić podniebienie nawet najbardziej wybrednego łakomczucha :) Bardzo pasuje do sezonowych owoców, dlatego polecam podawać go w ich towarzystwie. 1 kg mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę(...)mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :) Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogświęta wielkanocne nie może zabraknąć dobrego sernika. U nas w tym roku będzie to sernik pieczony z ciasteczkami Oreo . Sernik zrobiliśmy z sera z wiaderka oraz serka mascarpone i chyba nikt nie będzie zdziwiony, gdy napiszemy, że wyszedł pyszny. W smaku aksamitny i śmietankowy, niezbyt słodki, choć z czekoladową polewą. Do tego nieźle się prezentuje wyeksponowany na paterze
niecodziennikparyfanów murzynka i sernika, bo w jednym wypieku mamy oba te specjały. Ten murzynek z masą serową jest przepyszny i zachowuje świeżość przez kilka dni. To idealny wypiek na święta czy inne uroczystości rodzinne. Część z kakaowej masy odlałam sobie na polewę, ale wylałam ją tylko na połowę ciasta – po części dlatego, że mój sernik nie był równy(...)masy dodajemy twaróg oraz proszek budyniowy i znów miksujemy, tylko do połączenia. Masę serową delikatnie wylewamy na ciasto czekoladowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165 stopni na około godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy odłożoną polewą (moja Izaura nie miała równego wierzchu, więc część polewy zlała się w zagłębienia i polewa wylana była jedynie na połowie sernika
Smaki Na Talerzuzmielony z wiaderka o smaku waniliowym 2 duże jajka 100 g masła 1/2 szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego 1 upieczona i zmiksowana mała dynia hokkaido 1 budyń czekoladowy 100 ml mleka polewa: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady 1 czubata łyżka masła dodatkowo: orzeszki arachidowe w karmelu około 200 g herbatników lub innych ciastek Przygotowanie: W dużym garnku(...)gotujemy. Dodajemy zmiksowaną masę dyniową. Ciągle gotujemy. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do gorącego sernika - energicznie mieszając gotujemy do uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się
Życie zaczyna się w kuchnisobie coś, przez co wracam do nich po raz kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około 12 dużych babeczek. Ciasto(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g rozpuszczonego, przestudzonego masła szklanka mleka 2 jajka Masa serowa: 250g sera półtłustego lub tłustego 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa (można pominąć): odrobina mleka 3/4 tabliczki czekolady 1. Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy ze sobą mokre składniki na ciasto (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia), w drugiej suche (masło
Szefowa kuchnimasła 4 jajka (u mnie wiejskie) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią polewa czekoladowa chipsy kokosowe *maksymalnie 200 ml Dodatkowo: papier do pieczenia – u mnie obustronnie powlekany Stella Przygotowanie: Dno formy (u mnie 24×24 cm, ale można użyć mniejszej (wyższy sernik) – wówczas można dodać dodatkową warstwę herbatników po środku) wykładamy papierem do pieczenia, zaciskamy(...)ciągle mieszając!) aż do zgęstnienia masy (będzie gęstnieć jak budyń). Masę wylewamy na warstwę herbatników (ja to robię chochelką). Następnie układamy warstwę herbatników na wierzch. Odstawiamy do przestudzenia. Polewamy czekoladową polewą (ja robię „esy-floresy”) i posypujemy chipsami koksowymi. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin w celu schłodzenia. Wyciągamy i kroimy ostrym nożem. Smacznego
Słodkie okruszkigodzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g cukru 100 ml zagęszczonego mleka Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy cukier, dokładnie mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia i czekamy kilka minut, aż masa trochę zgęstnieje. Dodoajemy połamaną czekoladę, czekamy aż się rozpuści i dorzucamy masło, polewa zrobi nam się lśniąca. Polewamy sernik
W kuchennej krainieDziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady. Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą s ą czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj ą ce się z delikatn ą mas ą serow ą z wyczuwaln ą nut ą pomara ń czow ą. Kropk(...)sernika jest jego zwie ń czenie pomara ń czow ą marmolad ą oraz czekoladow ą polew ą. Komu kawałeczek? Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych 70 g masła Masa sernikowa 900 g ricotty (lub mielonego sera) 150 g cukru 1 laska wanilii 2 ł y ż ki otartej
La grande e la piccola cuoca