sernik z polewa czekoladowa - 1438 przepisów (strona:34/96)

Wielkanocne pyszności 2018 684

kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo     Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych!   Artykuł Wielkanocne pyszności 2018 pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 308

kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo   Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Zestawienie Wielkanocnych pyszności pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Piankowy sernik 320

Delikatny, wilgotny i puszysty serniczek z polewą czekoladową. Po prostu rozpływa się w ustach. Pieczony w kąpieli wodnej jest po prostu rewelacyjny! 250 g twarogu 2 żółtka 6 białek Szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g mlecznej czekolady Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną (tylko do połączenia składników). Białka ubijamy na sztywną pianę(...)przekładamy do tortownicy o śr. 18 cm. Jeżeli mamy nieszczelną tortownicę obkładamy ją folią aluminiową (na zewnątrz). Foremkę wstawiamy do większej prostokątnej blaszki. Wlewamy ok. 1,2 litra wrzątku. Sernik pieczemy w temperaturze 170*C przez 50 minut. Około 15 minut przed końcem wierzch ciasta przykrywamy folia aluminiową. Upieczony sernik wyjmujemy z kąpieli wodnej, studzimy. Czekoladę rozpuszczamy

VioletoweKucharzenie
Sernik z gruszkami 371

dlatego pozostałą część ciasta wyłożyłam na wierzch. Można również wybrać inny wariant i już nie posypywać góry ciastem a np. polać polewą czekoladową (wtedy należałoby zmniejszyć porcję na ciasto kruche o połowę). W smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy w dużej mierze zależy od rodzaju użytego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Proteinowy sernik ciasteczkowo-orzechowy 169

minut. Potem wyjąć i wystudzić. Polewa orzechowa:  Masło orzechowe wymieszać z miodem i mlekiem do uzyskania gęstej jednolitej polewy o pięknym karmelowym kolorze. Polewą udekorować wystudzony sernik. Wierzch posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Sernik schłodzić w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc- wtedy nabiera odpowiedniej konsystencji. Smacznego! Rady: - twaróg użyty do sernika można kupić gotowy w wiaderku(...)żadnych niepotrzebnych składników) lub kupić twaróg w kostce i zmielić go samemu dwu- lub trzykrotnie, - do przygotowania sernika można użyć odżywki białkowej o dowolnym smaku (np. waniliowym, czekoladowym itp.), jednak polecam smak ciasteczkowy, gdyż rewelacyjnie współgra z orzechami, - ilość mleka w polewie zależne jest od gęstości użytego przez Was masła orzechowego. Może się okazać, że nie będziecie musieli dodawać mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Brownie z dynią. I sernikiem 143

zdjęciach. Nie czekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie więc na smutniejsze czy bardziej deszczowe chwile, sprawcie sobie(...)spód, na wierzch pozostałe ciasto czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Lekko ciepłą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zostawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! A jeśli macie ochotę na zupełnie inny sernik lub może typowo duński

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z pierniczkami 184

miękkiego masła 125 g cukru 3 jajka 350 g twarogu zmielonego dwukrotnie (może być z wiaderka) 200 g waniliowego serka homogenizowanego 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki naturalnego ciemnego kakao   Dodatkowo: ok. 200 g nadziewanych pierniczków w czekoladzie kilka kostek startej białej czekolady(...)schłodzić w lodówce kilka godzin.   Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać pokrojone w kostkę masło, dalej podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści. Zdjąć garnuszek z ognia i wsypać przesiane kakao. Dobrze wymieszać i zostawić do zgęstnienia. Gęstniejącą polewą udekorować sernik, posypać startą białą czekoladą. Schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Swiateczny sernik 166

zupelnie innej formie, co mysle, ze bylo doskonalym rozwiazaniem.Do tego jego piernikowo-pamoranczowy smak utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to byly sluszne decyzje.Polecam wiec moj eksperymentalny swiateczny sernik :) Sernik na piernikowym spodzieskladniki: 125g masla 1i 1/3 szklanki maki 1/2 szklanki cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3 lyzki kakao 2 lyzeczki przyprawy do piernikow masa serowa: 750g(...)jajkami. Dodac ser, make, olejek i mleko. Wszystko dokladnie wymieszac. Mase serowa wylac na przygotowany wczesniej spod.Sernik piec w temperaturze 180°C przez okolo 1 godzine.Przestudzic. Mozna udekorowac polewa czekoladowa lub gorzkim kakao.Przepis prezentuje w ramach zabawy Olgi Smile "Kuchnia Swiateczna i Noworoczna

Przysmaki Karolki
Ciasto Joconde z sernikiem na zimno i musem jagodowym. 95

schłodzonej 380 g jagód świeżych lub mrożonych 1 łyżka soku z cytryny 70 g cukru pudru 14 g żelatyny w proszku 14g = 4,5 łyżeczki = 5 listków żelatyny Polewa czekoladowa 200 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki kremówki min 30 lub 36% Instructions Pasta dekoracyjna Ubij masło z cukrem pudrem. Dodaj białka jaj i barwnik spożywczy i mieszaj do połączenia(...)wyjmowania ciasta. Zapełnij cały obwód tortownicy. Spód ciasta wyłóż herbatnikami zagniecionymi z masłem. Na tak przygotowany spód i boki wylej sernik. Wyrównaj jego powierzchnię. Następnie wylej mus jagodowy. Całość włóż do lodówki i chłodź przez min 12h. Polewa czekoladowa Rozdrobnij czekoladę na drobne kawałki. Podgrzej śmietankę. W mikrofalówce na ok 1,5-2 minut, lub w kąpieli wodnej

SmartBake.pl
Sernik kawowy 119

więc zaraz to robię. Sernik o smaku lekko mazisty, mokry idealnie pasuje do tego spód ciemny jak i wierzch czekoladowy, wg mnie wszystko się zgadza. Zapraszam... Przepis "Moje wypieki" Skala smaku 8/10  stopień trudności prosty do sernika dodałam czekolade mleczną uważam, że był to dobry wybór, na wierzch polałam również czekoladę mleczną. Zrobiłam na blaszce z podwójnej porcji(...)koniec dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować do połączenia.  Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 - 60 minut. Powierzchnia sernika powinna być ścięta i lekko sprężysta przy dotyku patyczkiem. Przestudzić w stygnącym piekarniku. Polewa czekoladowa 4 łyżki śmietanki kremówki 100g. mlecznej czekolady Śmietanę zagotować, gaz wyłączyć wrzucić czekoladę i poczekać aż się roztopi. Posmarować. Schłodzić w lodówce

Kubki smaku
Sernik z dyni hokkaido 143

łyżeczki przyprawy do piernika 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo: biszkopty z błonnikiem Mamut garść pestek dyni garść płatków migdałów polewa czekoladowa Przygotowanie: Dynię gotujemy lub pieczemy w piekarniku, wszystko zależy od upodobań smakowych i rodzaju dynii. Do sernika jak i innych wypieków używam dyni hokkaido. Taką dynię po wydrążeniu pestek pieczemy w piekarniku 20-30 minut w temperaturze 180 stopni(...)Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 70 minut. Masę serową wkładamy do nagranego piekarnika. Wierzch sernika powstał z gęstej polewy i posiekanych płatków migdałów i pestek dyni. Sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku 214

twierdzi, że smakiem przypomina batoniki Kinder Bueno. Mój mąż podsumował ciasto jednym słowem : obłędne! A skoro on tak powiedział o serniku (za którymi nie przepada) to znaczy, że jest naprawdę przepyszny:) Inspiracja     Spód: 220g herbatników w polewie czekoladowej, 100g masła, 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych (użyłam BackMit).     Herbatniki połamać na kawałki i przy użyciu blendera zmielić(...)jajka, szklanka cukru, 2/3 szklanki kremu czekoladowego.     Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem. Kolejno wbijać jajka. Dodać jogurt naturalny oraz mleko w proszku i krem czekoladowy. Dokładnie utrzeć. Mieszając, powoli wlewać śmietankę. Dokładnie wymieszać i przelać na przygotowany spód. Piec ok. 60minut w temp. 160st. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić sernik do lodówki.     Krem

Z miłości do słodkości
Sernik migdałowy 108

miejscu. I muszę przyznać, że okazało się znakomite. Chyba sernik migdałowy zostanie moim ulubionym sernikiem, a już na pewno będzie w pierwszej trójce. No może zaraz za sernikiem straciatella z malinami Sernik wychodzi raczej zbity i ciężki, nie należy do kategorii „puszystych”. Do tego polewa czekoladowa jeszcze bardziej podkręca smak. Składniki na tortownicę o średnicy(...)120g) 5 jajek (6) – białka i żółtka osobno 1/2 szklanki cukru (0,6) opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie) 2 łyżki mąki (3 łyżki) 1/2 szklanki mielonych migdałów (0,6) Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 70% kakao 50 ml śmietanki 30% dwie garści płatków migdałowych Zaczynamy od przyszykowania spodu. Ciastka mielimy w blenderze na piasek. Czekoladę roztapiamy wraz z masłem

Relaxtime
Sernik cytrynowy 206

białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła,Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek: dodajemy roztopione masło i mieszamy - będą przypominać mokry piasek. Wykładamy spód tortownicy papierem(...)wykładamy papierem do pieczenia.Polewa:sok z połowy cytryny,1/2 tabliczki białej czekolady,10 ml śmietanki 30%,Śmietankę podgrzewamy razem z sokiem z cytryny, dodajemy czekoladę i mieszamy. Wylewamy na sernik. Dodatkowo możemy zetrzeć skórkę z cytryny

Delicious Titbits
Puszysty sernik wiedeński. 153

minut. Jeśli chcesz, aby sernik nie popękał wstaw do piekarnika małą miseczkę z wodą , wtedy para wodna zapobiegnie popękaniu ciasta. Pod koniec pieczenia obserwuj czy sernik jest już ładnie z góry zarumieniony. Powinien mieć złoty kolor. Po upieczeniu wyłącz grzanie i uchyl lekko drzwi piekarnika, dzięki temu zabiegowi sernik mniej opadnie(...)Kiedy ciasto przestygnie wyjmij je z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia. Gdyby boki sernika się przykleiły do blaszki delikatnie odkrój je nożykiem, w ten sposób ciasto równomiernie opadnie i nie powstaną po bokach ciasta puste dziury. Gdy ciasto całkiem wystygnie udekoruj je polewą czekoladową i włóż do lodówki na noc. W lecie najlepiej ciasto przechowywać w lodówce, schłodzone najlepiej

Przepisy i porady kulinarne